Finnsnes sentrum kan bli litt mer fargerikt, i hvert fall når det gjelder fargene rød, gul og grønn. Statens Vegvesen vurderer nemlig et trafikksignalanlegg for gangfeltet som går over Storgata ved Amfi-senteret.

«Gangfeltet utpeker seg som et punkt på fylkesvei 86 der trafikksikkerhet og trafikkavvikling er særlig utfordrende», heter det i et høringsbrev underskrevet av seksjonsleder Edel Miljeteig Austlid og saksbehandler Gunn Bodil Strømseng.

Høringsbrevet er sendt ut til politiet og Lenvik kommune.

Er blitt en «flaskehals»

I brevet vises det til at det er et stort antall fotgjengere som benytter seg av gangfeltet, og at det sett i sammenheng med biltrafikk og andelen tungtransport utgjør en høyere ulykkesrisiko.

Det vises også til at Vegvesenet i januar i år gjennomførte en trafikktelling. Her ble det talt at 230 fotjengere krysset gangfeltet i makstimen. Samtidig har Finnsnes sentrum en ÅDT (red.anm. årsdøgntrafikk) på 9.850 kjøretøy.

«Det betyr at kriteriene for signalregulering av gangfelt er oppfylt», konstarerer Vegvesenet.

Ønsker innspill

På grunn av at det vil være ressurskrevende, anser Vegvesenet at det ikke er grunnlag per dags dato for å utrede trafikksignalanlegg i hele Finnsnes sentrum. Det betyr imidlertid ikke at ytterligere lysregulering i byen er en saga blott.

«På grunn av planlagt gravearbeid og at vi hittil bare har gjennomført en innledende vurdering, ønsker vi ikke å utel ukke lysregulering i Finnsnes sentrum uten videre. Dette er bakgrunnen for at vi inviterer til å komme med innspill», heter det i høringsbrevet.

Vegvesenet opplyser at det vil bli gjennomført en egen høringsrunde dersom det kommer inn innspill som endrer den foreløpige konklusjonen om å avvente utredning.

Høringsfristen er satt til 31. mars.

Lykkelig bussjåfør

LYSMESTER For sitt engasjement rundt lysregulering har Ole Roger Storås fått kallenavnet «lysmester». – Det er helt greit, ler han.

Bussåjfør og Ap-politiker i Lenvik, Ole Roger Storås, er hoppende glad for at det nå kan bli lysregulering i det aktuelle gangfeltet. I desember i fjor

satte han det politiske søkelyset for nettopp lysregulering i Finnsnes sentrum

.

– Jeg er helt enig i at det er det gangfeltet ved Amfi hvor det er mest trykk store deler av dagen, spesielt på fredager og lørdager, så dette er vi kjempeglade for, sier Storås.

Han har latt seg positivt overraske over hvor raskt Statens Vegvesen, en organisasjon Storås oppfatter ofte kan være litt «langdryg» å komme gjennom til, har tatt tak i saken.

– Har du håp om at kommunen og politiet skal komme med innspill om ytterligere behov for lysregulering i Finnsnes sentrum?

– Ja, jeg ser helt klart et potensiale for lysregulering både i det såkalte «Snoopy»-krysset og Corner-krysset, samt i krysset nedfor Domus og krysset nedfor rådhuset. Jeg mener det er kjempeviktig at vi i hvert fall får det utredet, satt inn i planverk og på sikt realisert, mener Ap-politikeren.