Synnøve Karin Storjord og mannen hennes fikk seg nærmest et sjokk da de 18. februar i år, skulle tilbringe noen dager på hytta.

– Det hadde vært regn og skikkelig forferdelig vær den uken. I hytten har vi aggregat og solcellepanel og dermed ikke noe innlagt strøm. Da vi dro dit for å tilbringe noen dager, så vi vindu som var knust inn med stein, stearinlys som var nedbrent og ja det var kaotiske tilstander der. Det så helt forferdelig ut og det var ikke innkommen der, sier Storjord til Folkebladet.

Frastjålet verdier

Tyven som har oppholdt seg i tømmerhytten deres, stjal flere verdisaker.

– Det er spesielt en ekstern harddisk som ble stjålet, hvor jeg har mange bilder. Denne ble jo plassert på hytta i tilfelle noe skulle skje med huset. Så er det flere klær og saker og ting som er borte. Så var det borte fem-seks sekker med ved og tømt to batterier for strøm pluss det på solsellepanelen. Det var lagt frem flere verdier som antakelig skulle stjeles, slik som klokken på veggen, men det rakk de ikke å ta, forteller Storjord.

Noe har de fått tilbake som politiet har funnet.

– Vi har vært å kvittert ut noe av tyvgodset, blant annet en kikkert og noen klær. Det som var rart var at det lå igjen mye klær fra tyvene. Blant annet en splitter ny dunjakke og en ny flott bukse. Alt var jo da klissvåt, så jeg er noe usikker på tilstanden nå da, sier hun.

Samme gjerningsmann

Politiet kan fortelle til Folkebladet, at gjerningsmannen i tyveriene på hyttene, er den samme som gjorde innbrudd på Tranøybotn camping i samme tidsrom.

– Den gjeldene saken dreier seg om innbrudd på Tranøybotn camping og hytte deromkring. De leverte inn en anmeldelse og vi har gjennomført nødvendig etterforskning og åstedsundersøkelse. Vi har utført avhør i saken og regner sakene som oppklart, sier politioverbetjent Steingrim Ovesen.

– Er tyvegodset funnet?

– Noe er kommet tilbake og noe mangler. Det er klartat det er ubehagelig med innbrudd og miste saker, men dessverre ikke er det ikke alltid at alt kommer til rette, avslutter han.

Hytten så ut til å ha vært et oppholdsted for tyven, og blant annet var fem-seks sekker ved brukt til opptenning. Foto: Privat