- I tillegg ble det ikke en gang satt opp buss, det er rett og slett flaut, påpeker hun.

Hurtigbåtene måtte snu - alle avganger innstilt Det blir ikke satt opp buss for båt som følge av kanselleringene. - Flatt hav

For ifølge Frp-politikeren ble hun fredag oppringt av flere fortvilte båtpassasjerer som over høyttaleranlegget fikk beskjed om at neste båtavgang klokken 14.30 mellom Tromsø og Finnsnes, ble innstilt på grunn av uvær.

Kanselleringskurven for hurtigbåten mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø har i år fått en real oppsving. Kun én uke inn i 2017 passerte man nemlig statistikken over for hele fjoråret.

- Det har blitt et så uforutsigbart og lite kundevennlig tilbud at noe må gjøres, sier hun og skildrer et komplett kaos da deltakere av sjømatkonferansen skulle reise til Tromsø for videre flyavgang derfra.

- Nei, men man kan sette opp buss for båt, eller sørge for å ha transportutstyr som tåler små krusninger på havoverflaten, svarer hun.

- Setter ikke opp buss ved kansellering Uværet melder sin ankomst torsdag. Dersom hurtigbåten rute to avlyses, settes det ikke opp buss for båt. - Uforutsigbart

Hun poengterer det vanskelig lar seg gjøre å satse på kollektivtranport når man har et såpass dårlig transporttilbud som i dag:

- Vi må for svingende kunne stole på at rutetilbudet fungerer og korresponderer, understreker hun og legger til:

- Folk på reise er avhengige av å komme seg hjem igjen, sier hun og legger til:

- Når det blir så uforutsigbart, er det vanskelig å planlegge, for vi vet ikke om båten går eller ikke. Når arbeidet med ny anbudsrunde starter, håper jeg at visse kriterier legges til grunn, slik at vi kan være stolte av et velfungerende kollektivtilbud som faktisk tåler de værfenomenene vi har her nord.

Hurtigbåten kansellert fra Finnsnes Hurtigbåten snur i på Finnsnes, og femten passasjerer må finne annen transpoert videre. - Personlig ansvar

Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, kjenner ikke til detaljene i «hurtigbåtkaoset» fredag.

- Jeg vet ikke til hva slags beskjeder som er gitt over høyttaleranlegget, men det stemmer at båten som skulle gå 14.30 ble innstillt, sier han.

Den skulle han selv reise med, men måtte, som de andre, vente til neste avgang 18.45.

- Det kjenner jeg ikke til, men det var trolig uvær, sier han.

- Vi pleier å sette opp buss dersom siste båt-avgang kanselleres. Vi rår ikke om vær og vind og kan ikke garantere for alt. Folk har også et personlig ansvar for å komme seg fram til rett tid, sier Bones avslutningsvis.

Kurt Bones ved Troms fylkestrafikk. Foto: Tom Benjaminsen