Mye har blitt sagt om standarden på den nåværende barnehagen på Gibostad. På slutten av fjoråret ble det bestemt å gjøre en fløy på skolen om til nye lokaler for barnehagen.

– Det er stort sett eksisterende arealer vi tar i bruk, og så bygger vi på litt i forbindelse med garderobe og inngang. En verksteddel i sørvestfløyen bygger vi om til personaldel. Det er en ganske omfattende sak, men jeg tror det blir bra det der, forteller planleder Jan-Ivar Rokstad i Lenvik kommune.

Nest eldst

Ombyggingen av skolefløyen skal være ferdig til skolestart til høsten. Det blir en sårt tiltrengt oppgradering for barnehagen.

– Gibostad barnehage er 37 år nå, så det sier sitt. Vi lider ingen nød og har det greit, men det er den nest eldste barnehagen i Lenvik. Sånn sett står det for tur å gjøre noe, forteller Heidi Evanger, styrer i Gibostad barnehage.

GAMMEL Gibostad barnehage ble bygd i 1980 og fyller 37 år i år. Bildet er fra barnehagens 30 års-jubileum.

Styreren forteller videre at de gleder seg til å komme inn i nye lokaler.

– Det blir kjempebra, så vi ser frem til det, sier hun.

Nærhet til fasilitetene

Per dags dato har barnehagen plass til 22 unger. I de nye lokalene er det snakk om at det vil bli omtrent 26 barnehageplasser. I dag er barnehagen ofte på skolen for å benytte seg av fasilitetene der. Ved å flytte inn på skolen håper de å kunne benytte seg av tjenestene enda oftere.

– Vi bruker både bibliotek, gymsal og basseng der allerede. Når vi kommer inn i samme lokaler håper vi å fortsette med det og kanskje bruke det oftere enn vi gjør i dag, sier Evanger, som legger til at de ser frem til å få mer plass å boltre seg på.

– Det blir et annet uteområde, det blir bedre plass, og vi får større kjøkken og bedre personalforhold.

Selger barnehagen

Ombyggingen av skolefløyen har en kostnadsramme på 12 millioner kroner, og arbeidet blir utført av Bygg Tema AS.

Det har blitt gjort noen justeringer i prosjektet for å holde det innenfor kostnadsrammen.

– Vi har fjernet en del i prosjektet som egentlig ikke var så veldig prekært å ta nå, forteller planleder Rokstad.

Det er tidligere vedtatt å selge den nåværende barnehagen. Taksten lå i 2014 på 800.000 kroner.