Det er området som går under navnet Klubben som, dersom alt går etter planen, i nær fremtid skal kunne «huse» store næringsetableringer. Dette ettersom Lenvik kommune har trykket på startknappen for en storstilt reguleringsprosess for området i Grasmyr-området.

– Deler av området er allerede regulert til industri- og næringsformål. I arealplanen til Lenvik er det imidlertid satt av et større område for fremtidig utvidelse til det samme formålet, sier næringssjef Bjørn Fredriksen til Folkebladet.

Attraktivt og prioritert

Og det er ikke småtterier til arealer som skal utgjøre Klubben næringspark. Området er på nesten 400 dekar.

– Sammenligner vi med næringsområdet vi har i Finnfjord, er dette fire-fem ganger større, poengterer ordfører Geir-Inge Sivertsen, som raskt også kalkulerer seg frem til at det er snakk om et område tilsvarende 70 fotballbaner.

– Det er et stort løft, og det er nok noen år siden sist et så stort område ble tilrettelagt på denne måten her i fylket, mener han.

Lenvik kommune har i sin næringsplan utpekt sjømatnæringa i senjaregionen som et sentralt satsingsområde. Næringsplanen peker også på «Klubben-området» som et attraktivt og pioritert område for å videreutvikle sjømatsatsinga i regionen.

– Det er et svært område med nærhet til befolkning, vannforsyning, kraftressurser og dybde for kaifasiliteter, samt at det ligger gunstig plassert kommunikasjonsmessig. Derfor er det greit å være i forkant og få på plass områdereguleringen, for når aktørene kommer og henvender seg er det jo sånn at alt helst skulle vært på plass «i går», poengterer rådmann Margrethe Hagerupsen.

Aktører har banket på

I saksframlegget, som ble lagt frem for utvalg for miljø og forvaltning tidligere i februar, pekes det på behovet for lokaliteter i Nord-Norge til blant annet produksjon av laksefòr og slakting av laks. Ordføreren legger ikke skjul på at han med stor glede skulle tatt imot slike etableringer.

– Vi ser klare utviklingstrekk om at næringa med dagens infrastruktur begynner å nå en kritisk grense, og at det derfor er behov for større etableringer, sier Sivertsen.

Kommunen har også fått henvendelser fra konsulentselskaper, som på vegne klienter har etterspurt mulige og tilrettelagte arealer for plasskrevende virksomheter.

Vil bli løst ut

– Hva med de som bor i området?

– Det er en liten håndfull som bor i området, og vi har startet prosessen med informasjonsmøter. Folket der er derfor informert om at kommunen er i bevegelse med hensyn til planene for Klubben næringspark, sier næringssjef Fredriksen.

Han legger til at de som er bosatt i området selvsagt skal behandles på en ordentlig måte, og at kommunen ved behov for utløsing av eiendommer skal betale disse til markedsverdi.

Kommunen skal i utgangspunktet gjennomføre reguleringsprosessen i egen regi.

– Når er planen klar?

– Nå er dette arbeid som skal gjøres samtidig med en rekke andre planprosesser, så det avhenger av kapasitet og så er det selvfølgelig en rekke formelle prosedyrer som skal følges. Om jeg skal driste meg til å tippe noe, vil jeg si det er realistisk å si at områdereguleringen er klar frem mot sommeren 2018, sier ordføreren.

Klubben industriområde på Grasmyr Foto: Google Maps
Næringssjef Bjørn Fredriksen, rådmann Margrethe Hagerupsen og ordfører Geir-Inge Sivertsen mener områdereguleringen vil være på plass før sommeren 2018. Foto: Maria Holm Simonsen