Mannen, som er i 30-årene, må også ut med et betydelig beløp til statskassa.

Det var ei vårnatt i fjor at mannen tok seg en kjøretur på den uregistrerte snøskuteren, på en ubrøytet skogsvei på innlandet.

På forhånd hadde mannen, ifølge dommen fra Senja tingrett, drukket både øl og akevitt.

- Best føre

I retten forklarte siktede at han «skulle kjøre hjem fra hytta denne natten siden det var begynt å regne og snøen råtnet», heter det i dommen.

Mannen forklarte videre at han var klar over at snøskuteren ikke var registrert og at han trengte løyve for å kjøre i det aktuelle området.

Han forklarte «at han hadde kjørt der fordi det var den beste veien og det var der det var best føre», ifølge dommen.

Mannen samtykket i retten til at saken avgjøres ved tilståelsesdom.

Promille

Påtalemyndigheten foreslo at straffen skulle settes til 30 dager i fengsel, samt en bot på 99.000 kroner. Det ble videre begjært tap av førerretten for en periode på to år.

- Retten viser til at kjøring av snøskuter i alkoholpåvirket tilstand i utgangspunktet skal vurderes likt med kjøring av bil i alkoholpåvirket tilstand.

Da blodprøve ble tatt, nærmere to og en halv time senere, hadde mannen en promille på 1,58. I følge dommen skal siktede på bakgrunn av det straffes med bot og ubetinget fengsel.

Fengsel

«Retten har etter en samlet vurdering kommet til at straffen passende kan settes til fengsel i 26 dager.»

Når det gjelder fastsettelsen av botens størrelse, skal denne normalt tilsvare 1,5 ganger brutto månedslønn, ifølge dommen.

Mannen dømmes til fengsel i 26 dager, samt til å betale en bot på 46,500 kroner. Han fradømmes også retten til å føre motorvogn for en periode på to år.