SØRREISA: Formannskapet i Sørreisa vedtok tirsdag å gå for utbygging av en helt ny barnehage i tillegg til at Brekka barnehage får to nye avdelinger. Ordføreren forteller at dette er et viktig grep for Sørreisa.

– For å kunne ta i mot økningen vi opplever, er dette en kjempeviktig satsing for Sørreisa. Ut i fra bestemmelsen om at barn som fyller et år i november også har rett på barnehageplass, så er dette et godt argument for å øke kapasiteten i Brekka, samtidig som vi startet et forprosjekt med en ny barnehage i kommunen, sier ordfører Jan-Eirik Nordahl til Folkebladet.

Formannskapet gikk da for å bygge en ny barnehage i regi av kommunen og ikke privat som et av forslagene gikk ut på.Vedtaket om utvidelse av Brekka resulterer også i at Ferdinand barnehage vil måtte vente et år til å bli pusset opp, da midlene til denne barnehagen blir overført til utbyggingsbudsjettet til Brekka.

I barnehagekø

Det er 21 barn som har stått på venteliste for å få barnehageplass i Sørreisa, og ved å utvide på brekka kjøper kommunen litt tid i forhold til den nye barnehagen.

– Vi har frem til nå kunne tilfredstille de kravene loven tilsier om barnehageplass, men ettersom vi ser at flere står i kø er utbyggingen på Brekka et viktig satsing i Sørreisa for å ta imot økningen i barnehageplass fremover. Når vi nå bygger ut brekka barnehage i 2017, vil vi kunne kjøpe oss litt tid for å slippe å være nødt til å bygge en ny barnehage så kjapt, sier ordføreren.

Klar i 2020

Hvor den nye barnehagen blir bygget er ikke klart, men Nordahl sier de har en viss formening om hvilken strekning som blir prioritert.

– Det ligger i kortene at den nye barnehagen vil kunne bli bygget i aksen Sørreisa-Finnsnes. Dette har en sammenheng med at vi tar i bruk et nytt boligfelt ved Hemmingsjorda og at det da forventes at det bygges hus der. Barnehagen vil antakelig ikke være klar før rundt 2020, sier Nordahl.

Trenger boliger

Utbyggingen og ny barnehage er et grep kommunen ønsker å ta for å sikre nye fremtidige innbyggere til Sørreisa.

– Dette er en strategi i samråd med at vi ser at folk ønsker å flytte til Sørreisa, men vi har et prekært behov for boliger. Alt som kan leies ut er leid ut og folk står i kø for å skaffe seg hus. Vi er i en positiv trend og den ønsker vi å gjøre noe med for å tilfredstille krav i forhold til det økte behovet, sier ordføreren.

Fredlund barnehage ble nedlagt i 2010, men gjenåpnet grunnet behov i 2012. Denne blir imidlertid etterhvert lagt ned. Foto: Carina Hansen