KAVALKADE 2016

GJENNOM MINE mange år som sportsjournalist har jeg dekket utallige sportsbegivenheter. Slik har det naturligvis også vært i år.

ALT FRA skirennet på Bardufoss, håndballkampen i Bardu, fotballkampen på Finnsnes, turnoppvisningen i Salangen, orienteringssamlingen i Sørreisa og så mye mye mer. Det er rett og slett ikke plass til å nevne alt jeg har vært tilstede på i år.

FELLES FOR absolutt alle arrangement er én ting: enorm dugnadsinnsats. Dette er en hyllest til alle de frivillige som trener barna, koker kaffe, steker vafler, baker sjokoladekake, blander varm saft til skirennet, blander kald saft til friidrettsstevnet, kjører skiløyper, raker banen fri for løv, klipper gresset og fyller luft i fotballene. Og selvfølgelig til alle de jeg ikke fikk plass til å skrive ned her.

DERE HAR sikkert hørt det før, men det kan ikke sies for ofte. Dere gjør en fantastisk jobb. Uten dere vil regionen vår og samfunnet være et kaldere sted. Uten dere ville ikke barn og ungdom fått den herlige oppveksten de får i dag. Dere beriker livet til utallige mennesker. Uten dere hadde det ikke blitt noe skirenn. Eller skytestevne. Eller motbakkeløp. Og så videre.

FLERE STORE idrettsbegivenheter i Midt-Troms hadde ikke sett dagens lys uten de frivillige. Det ferskeste eksempelet er naturligvis Landsskytterstevnet. Det er helt vanvittig at hele arrangementet er tuftet på dugnad.Totalt var det rundt 700 frivillige som ga tilbake til idretten med sin dugnadsinnsats under LS. Det står det respekt av.

I ÅRET som kommer er det flere store arrangement i regionen. Og jeg er ikke i tvil om at Reistadløpet vil ha frivillige fra øverste hylle når Nord-Norges store skibegivenhet går av stabelen 1. april neste år.

MIN OPPFORDRING til alle i nyttårshelgen er å ta dere en pust i bakken. Mandag er det påan igjen.

GODT NYTT år!