KAVALKADE 2016

2016 har vært mitt første år i Folkebladet, og i så tilfelle også et veldig lærerikt år. Jeg har lært mer om politikk, krig og fred, lokal næring og lokal engasjement. Jeg har fått æren av å høre gode historier, fått skrive en sak på senjadialekt, og ikke minst fått møte mange flotte væringer og dølinger her i Midt-Troms. Ut av dette , har det kommet mange fine saker som jeg har fått vært med å bidra på. Her er mitt tilbakeblikk på en stor og viktig hendelse jeg fikk være med på i året som gikk.

TEPPET GÅR opp og vi befinner oss inne i en mørk tunell.Fra den første forvirringen over røde bremselys, til en undrende nysgjerrighet. En titt bak. Det er i alle fall fire biler og en buss bak meg. Jeg ser fremover. To lastebiler, to biler.

EN LITEN journalistglede brer seg over brystet da jeg innser hva som er i ferd med å skje. Etter at personbilene hadde rygget ut, hoppet jeg ut av bilen, tok et kjapt mobilbilde, sendte info til nyhetsdesken, før jeg så hentet kameraet.

HERFRA STARTER sakte-filmen. Vinden løfter luggen min bort fra øynene, mens jeg fester blikket mot målet. Jeg ser meg rundt og møter noen anerkjennende og smilende blikk fra enkelte personer som har forlatt bilene sine.

JEG REGISTERER at noen ler, andre tar opp mobilen og den gjenkjennende lyden av bildeknips omfavner meg. «Is this the real deal, or is this just fantasy», Dette hadde nok vært musikksporet som hadde ligget i bakgrunnen av det jeg nå opplever.

FREDDY HADDE nok ikke denne storyen i hode da låten ble skrevet, men jeg tror de fleste bilistene på stedet og senere også lesere kan relatere.

TENK AT som så mange andre yrkessjåfører og pendlere, har selve samferdselsministeren møtt motstand, til det var full stopp seg i den trange Breitind-tunellen på Senja.

DETTE VAR et viktig øyeblikk å dokumentere. Viktig for Senja, viktig for alle som har kjørt med hjerte i halsen på disse veiene, gruet seg til vinterføre, storm og i tillegg måtte kle på seg tunellen for å komme seg fra bygd til bygd. Førstehåndsopplevelser er ti ganger bedre enn å fortelle ministeren historien da Finn Kåre måtte rygge i 2004, fordi han møtte tolvbussen til Senjahopen.

TIL DEN dag i dag sverger Senjaguiden og reiselivssjef Line Miriam Sandberg, at dette ikke var avtalt spill. Jeg vet ikke jeg, men i så tilfellet, var det scenen som fortjente en Amanda, scenen som oppfylte alle senjaværingers våte drøm. Jeg gleder meg til oppfølgeren.