FINNSNES: Det sier 5 år gamle Martha når hun skal overbringe en bursdagshilsen til barnehagen sin som fyller år.

For i går var det akkurat ti år siden Skogen barnehage åpnet dørene. Da var det tre små barnehager, Arken, Løvetann og Ørneheimen barnehage som gikk sammen og ble en til stor.

– Barnehagen fyller ti år i dag, for den har vært ni, sier Henrik (5).

Pyntet seg

– Det første som slår meg er at tida har gått fryktelig fort, for jeg husker åpningsdagen som om den var i går. Det var helt nytt, og en veldig stor overgang, for alle å plutselig være så mange barn, foreldre og kollegaer, men det har gått veldig fint. Den fortjener absolutt en feiring, forteller styrer Kristin Høyen.

Torsdag ble den røde løperen rullet ut, flagget heist til topps og bursdagssangen sunget til ære for jubilanten. Også finstasen var funnet frem for anledningen, og rundt matbordet var det både prinser og prinsesser.

– Dette er bryllupsdressen min. Den fant jeg frem i går, forklarer Edward (5), mens han retter på sin røde sløyfe.

Gjester

Hele 89 barn var med på gårsdagens feiring, og førskolebarna hadde selv invitert gjester til feiringen. Selv om hverken ordfører Geir-Inge Sivertsen og rådmann Margrethe Hagerupsen hadde anledning til å komme, kunne faglig rådgiver for barnehager i Lenvik Mikal Eriksen og virksomhetsleder Mette Granheim kose seg med sang og kake.

– Det er veldig trivelig, og en flott anledning til å treffe på barna i barnehagen, sier Granheim.

Eriksen overrakte blomster til jublianten, og Granheim delte, i likhet med åpningen for ti år siden, selvlagde gaver til hver av avdelingene.

Fine opplevelser

– Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter ti år?

– Jeg har hatt mange fine opplevelser, i begge rollene jeg har hatt. Men det er godt å se tilbake på alt vi har gjort og fått til, og planene vi har fremover. Hver dag i barnehagen er en ny dag med nye opplevelser, spenning og noen ganger utfordringer.

Fra Lenvik kommune og barnehagerådgiver Mikal Eriksen fikk Skogen barnehage en blomster i bursdagsgave. Foto: Oda Viken
David (5) og resten av barna kunne forsyne seg så mange ganger de ville av kalkun med ris, saus og salatbuffé. Foto: Oda Viken
Martha (5) og Edward (5) hadde pyntet seg for anledningen. Foto: Oda Viken
Bursdagssang, og den nye barnehagesangen til Skogen barnehage ble sunget fremfor de oppmøtte. Foto: Oda Viken