FINNSNES: Den nyetablerte klubben har fått navnet Finnsnes Fotballklubb (FFK).

– På det ekstraordinære årsmøtet vedtok FIL Fotball en strategi som ikke er forenlig med det vi ønsker å tilby våre unger. Da er dette et alternativ, forteller Hege Leiknes, styreleder i FFK.

Annen strategi

Søndag kveld hadde 40 personer, stort sett voksne, tegnet seg på liste for å bli med i klubben. Styreleder Hege Leiknes forklarer hvorfor de valgte å starte opp den nye klubben.

– Gjør dere dette for å ramme FIL Fotball?

– Det gjør vi på ingen måte. De har valgt en satsing på seniorfotballen, og vi ønsker dem alt godt i den sammenhengen. Vi ønsker ikke å ødelegge for FIL Fotball på noe vis, forteller Leiknes.

– Vi har lang historikk, vi har anlegg, vi har de nødvendige ressursene økonomiske og humankapitalen på plass, fastlår Hanssen.

– Går ut over barna

I FIL Fotball er de overrasket over det som nå har skjedd, og ser på situasjonen som problematisk.

– For det første er det klubber nok i området her. For det andre vil det bli et veldig vanskelig valg for de unge som skal være nødt til å følge moren eller faren sin over i en ny klubb, og som kanskje helt sikkert har lyst til å spille videre enten i FIL, Senja, Pioner, Vårsol eller hvor de henter spillere fra. Det er dessverre sånn at det er disse barna det går ut over, og jeg synes det er meget beklagelig det som skjer, sier styreleder Hanssen.

– Det er fritt valg om man ønsker å ha ungene sine til å spille fotball. På Finnsnes ungdomsskole er det flere fotballklubber representert og det har ikke vært noe minus for miljøet på skolen. Jeg tror det blir opp til hver enkelt familie å vurdere hvor de vil at barna skal spille, og at de gjør det valget ut i fra det tilbudet man har og det man kan tilby, sier hun.

Finnsnes x 2

En annen ting det reageres på er navnlikheten mellom klubbene.

– Det er veldig likt og vitner om lite fantasi spør du meg. De burde absolutt brukt lenger tid på navnet, for det vil bli forvekslinger her. Det er det ingen tvil om. Jeg synes det er et veldig dårlig navn de har kommet frem med, sier Hanssen.

– Vi har ikke sjekket det enda, men kommer selvfølgelig til å gjøre det. Det er visse regler vi må forholde oss til og det må også denne grupperingen.

Styrelederen i den nyetablerte klubben mener navnet falt naturlig.

– Det er en klubb på Finnsnes så det er naturlig å ta det navnet. Det vi har sjekket ut i forhold til å ta navnet i bruk, er at det ikke finnes andre klubber som heter det. Vi syntes det var naturlig å kalle det Finnsnes Fotballklubb, sier Leiknes.

Styreleder i FIL Fotball Herleif Hanssen, mener etableringen av nye Finnsnes Fotballklubb er både synd og unødvendig. Foto: Knut Løkse Nilssen