SØRREISA: Det var ingen dyr i fjøsen. Meier driver med poteter. Han mistet hele beholdninga av settepotet som han hadde lagret i den eldste delen av bygget, i brannen.

I den nyeste delen, i garasjen, gikk blant annet to traktorer, en ATV og en truck tapt.

– Totalt har jeg mistet verdier for flere hundre tusen kroner. Bare ny settepotet vil koste meg 40.000–50.000 kroner. Datteren min hadde også lagret sko, ski og mye innbo i fjøsen. I tillegg kommer tingene og minnene jeg hadde samlet etter min yngste datter som omkom i en trafikkulykke i 1996, sier Willy Meier (72).

– Det er trasig. Men en ting er det materielle. Jeg er bare glad for at det ikke gikk menneskeliv, sier han.

Evakuert

For på ett tidspunkt utviklet brannen seg dramatisk. Da det ble klart at det sto lagret tre gassflasker i en verksteddelen av bygget, valgte politiet å evakuere nabohusene som ligger tett ved, blant andre Meier, og stenge hovedveien. En av gassflaskene eksploderte med et kraftig smell. Ved 01-01.30-tida var faren over og folk fikk flytte tilbake igjen.

– Hørte smell

Det var litt før klokka 20 lørdag kveld at alarmen gikk.

Willy Meier forteller at han og sønnen satt og så på MGP på TV da de hørte smell utendørs.

– Det var akkurat som om noen skjøt med raketter. Da vi kikket ut, så vi at det var full fyr i fjøsen. Smellene kom fra eternittplatene i fjøstaket. Da var klokka omlag ti på åtte, forteller Meier.

Brannårsak

Brannvesenet både fra Sørreisa og Finnsnes rykket ut. Den knusktørre bygninga ble raskt overtent. Ved 21-tida var det meste brent ned, bare den eldste tømmerdelen sto igjen.

Innsatsleder på stedet, politibetjent Preben Buø, hadde ingen formeninger om brannårsaken da Folkebladet snakket med han lørdag kveld.

– Det får videre etterforskning vise, sa Buø.

Sjøl tør ikke Willy Meier spekulere i noen årsak.

– Bortsett fra ei vifte som sto midt på betonggolvet i potetlageret, hadde jeg ingen varme på, sier Meier.

Den eldste delen av fjøsen var fra 1870, mens garasjedelen ble bygget på av Meier i 2001. 72-åringen er viss på at driftsbygninga skal bygges opp igjen. Sønnen og datteren hans, som bor i nabolaget, er innstilt på å ta over potetproduksjonen som omfater 40 mål potetland.