BARDUFOSS: Caravanbedriften på Andslimoen må ha en av norges mest innbringene høstmesser. I løpet av tre hektiske dager omsatte Lian`s Caravan & Fritid for 25-30 millioner kroner. I campingbiler, vogner og rekvisita. Over 360 bobiler kom valfartende til Andslimoen for å være med på messa.

Den dyreste campingbilen bedriften solgte kostet hele 2, 5 millioner kroner.

– Vi svever litt her nå. Det har vært en kjempeartig helg, stråler daglig leder Hege Lian.

Ti prosent

Den utrolige omsetningen tilsvarer omtrent ti prosent av hele årsomsetningen til Lian`s Caravan.

– Ja, det er omtrent på det nivået, sier Lian.

Bedriften hadde en årsomsetning i fjor på over 221 millioner kroner.

Langtidseffekt

Den utrolige helgeomsetningen er kun på kort sikt. Den litt mer langsiktige effekten av messa kan bli nesten vel så innbringende.

– Vi skrev kontrakter på 32 enheter. Vi har et mål om 50 til slutt, men det blir nok tøft. Blir det 40 er vi fornøyd. Mange av dem som har fikk tilbud fra oss i løpet av helgen må tenke seg om en tid. Resultatet bruker å komme i løpet av de neste par ukene. Effekten av denne messa bruker å vare ut året, sier Lian.

Og før mandag var over kom det to nye salg.

Man skulle kanskje ikke tro det når det er snakk om så store beløp som er i omløp, men det ble gjort en del impulskjøp i løpet av helgen.

– Ja, det gjorde faktisk det. Tror det har noe med den gode stemningen som er på messa og at folk ser at det er utrolig trivelig å samles slik, sier Lian.

Over 700 mennesker

Høstmessa til Lian`s dro mellom 700 og 800 mennesker til Andslimoen i helga. Alt av tilgjengelige parkeringsplasser ble tatt i bruk for å få plass til de over 360 bilene.

– Vi har fantastiske naboer som låner oss parkeringsplasser og områder. Det blir jo litt kaos når det kommer så mange biler kommer på en gang, men vi opplever bare velvillighet fra naboene. Jeg kan bare si takk, takk, takk til dem, sier Lian. Ei høstmessa av den størrelsen som Lian`s legger opp til krever også mye av de ansatte.

– Vi har verdens beste folk i vårt firma, sier Hege Lian med ettertrykk.