FINNSNES: Signeringen var lagt til Notabene, som nå er den eneste bokhandlen på Finnsnes.

Forfatteren hadde fått trykket opp et lite opplag av sin nyeste ungdomsbok «Nærmere kommer vi ikke» på forhånd fordi hun gjerne vill selge dem på Finnsnes under Finnsnes i Fest.

– Siden handlingen i denne romanen jo er lagt til Finnsnes i Fest syntes jeg det var et poeng å selge og signere den her når denne festivalen arrangeres, sier Monika Steinholm.

Hun har selv aldri bodd på Finnsnes, mens både foreldre og besteforeldre er fra byen i Midt-Troms.

Steinholm, som i tillegg til å skrive bøker jobber på en bokhandel i Tromsø, er litt spent på mottakelsen av sin andre roman.

– Den første romanen min, «Fuck Verden», ble jo godt mottatt både av kritikere og publikum, så få vi se hvordan det går med denne.

Skjeiv kjærlighet

– Er dette en oppfølger?

– Nei, den kan leses som en frittstående bok uavhengig om man har lest den første eller ikke. Men en av bifigurene i den første er med. Han er en av de guttene handlingen dreier seg om.

– Såkalt skjeiv kjærlighet er tema i din nyeste roman. Hvorfor akkurat dette tema?

– Fordi det er et tema som jeg tror opptar unge mennesker i dag. Jeg skriver jo primært for en lesegruppe som er fra 12-13 år og oppover, og så vidt jeg vet er dette et tema som ikke er tatt så mye opp i bøker som er skrevet for denne aldersgruppa.

– Handlingen er lagt til Finnsnes i Fest?

– Ja, den ene av guttene har for eksempel fått en sommerjobb på tivoliet som hvert år besøker festivalen. De to guttene treffes på Finnsnes.

Lokal litteratur

Hanne Renland var en av forfatterens kunder.

– Jeg har en del unge mennesker i familien, og er alltid ute etter gode bøker til dem. Denne boka ser interessant ut, og med en historie som så vidt jeg skjønner er lagt til Finnsnes, sier Renland.

Trine-Lise Sommerbakk ved Notabene sier at de ønsker å satste mer på lokal litteratur i fremtiden.

– Den tidligere bokhandlen Bok & Media var god på dette. Nå da vi er den eneste bokhandelen på Finnsnes så ønsker også vi å bli god på å kunne tilby våre lesere lokal litteratur, understreker hun.

Hanne Renland (tv) var en av dem som sikret seg en signert bok i helga.