Idars bil gjør at han stiller i ekslusivt selskap

Få kjøretøy vekker like mye interesse og nostalgi som Gammelhorkens veteranbiler. Lørdagens fremvisning i sentrum var godt besøkt.

Luksus: I sin tid en av verdens dyreste biler, Stutz Blackhawk. Eier Idar Svendsen befinner seg i en ekslusiv gruppe bestående av superartister, statsoverhoder og prominente idrettsstjerner. Svendsens modell er fra 1975.   Foto: Arne Ivar Hanssen

pluss

FINNSNES: Idar Svendsen har nylig fått drømmebilen. Mandag var han i Tønsberg og hentet det som antagelig er én av to Stutz Blackhawk 1975-modeller i Norge.

— Totalt ble det produsert 31 stykker det året. Nitten er kjent i dag. På 70-tallet var det verdens dyreste bil, de ble håndlaget, og bare de rikeste hadde råd til slike. Elvis kjøpte den første, smiler Svendsen.