6 kjappe spørsmål

1. Hvilken sak brenner du for?

– Byen i mitt hjerte, Finnsnes.

2. Hva gjør du for miljøet?

– For lite.

3. Fisk eller kjøtt?

– Fisk.

4. Hvem vil du ta med deg til en øde øy?

– Kurt Nilsen.

5. Hva er du redd for?

– Fremmedfrykt.

6. Hva mangler i regionen?

– Hotell og infrastruktur.

+ + + + + + +

– Hvordan var det å bli sjef, Beate Seljenes?

– Det er en ekstremt ansvarsfull jobb. Jeg kjenner ansvaret tynge, det er utrolig mye som skal på plass, men nå er vi i gang. Skrekkslagen fryd.

– Hvorfor steppa du inn?

– Som styreleder i Finnsnes Forum følte jeg at jeg måtte det. Jeg har erfaring fra tidligere på deler av arrangementet og med back up av tidligere leder Anders Berntsen og selvfølgelig nåværende daglig leder i Finnsnes Forum, Ann Margareth Bergheim og styret, følte jeg at jeg kunne ta ansvaret.

– Mye planlegning?

– Enormt. Det er få som aner hvor mye. Vi er så stor at alle programpostene har en form for planlegning, noen mer enn andre og det er mange personer å samhandle med.

– Når startet du planlegningen?

– En forsiktig start med artistbooking starter på høsten, men fra og med denne gangen vil vi også gå i gang med sponsoravtaler fra høsten av, slik at vi får oversikt over hva sponsorene ønsker og hva vi skal levere.

– Hvem velger artistene?

– Det har vært daglig leder i samarbeid med styret. Og så henter man litt tilbakemeldinger og spør på facebook. I tillegg hadde vi god hjelp av Pål Jakobsen fra Trollvika.

– Utgjør artistene en stor del av budsjettet?

– Ja, de er den desidert største delen av budsjettet. Som en god nummer to kommer arenabygging.

– Og DDE ønsket å komme tilbake?

– Vi har opplevd å bli kontakta av artister som har vært her før, men at slike som DDE fra året før ville komme tilbake, har vi ikke opplevd før. Men vi har fått gode tilbakemeldinger fra artister om den servicen vi leverer til dem.

– Har de mange krav?

– Ja, dette er jo livet deres og de har en del ønsker om hvordan de vil ha det, men det er uproblematisk å levere det.

– Hvilke krav har de?

– Det handler om mat og muligheter for hvile og søvn. Og at de blir hentet og transportert dit de skal og ikke at de må finne fram selv.

– Har du begynt å tenke på neste år?

– Ja, ikke bare jeg. Vi har fått innspill fra mange om hva som er ønskelig. Dum Dum Boys og Markus og Martinus er store favoritter.

– Dere traff godt på årets ungdomskonsert?

– Ja, vi forhåndssolgte over 700 billetter og det har vi aldri gjort. Så det er tydelig at Screenshot This, Morgan Sulele og Freddy Kalas slo an.

– Hvor mange frivillige er i sving under Finnsnes i Fest?

– I tillegg til alle som har meldt seg selv, har vi Senter for læring og integrering, MC-klubben og FIL, så er vi mellom 250 og 300.

– Og de stiller opp på dugnad?

– Ja det gjør de. Uten A-teamet hadde det ikke vært mulig å arrangere Finnsnes i Fest. De organiserer og koordinerer det praktiske arbeidet.

– Hvem er A–teamet?

– Det er en gruppe engasjerte damer. Siv Rasmussen og Aina Berg Hansen er frivilligkoordinator, Inger Slettum Olsen er innkjøpssjef, Lene Jørgensen er artistansvarlig, Maria Hjelseng er utsmykningsansvarlig og sist men ikke minst Ruth Marit Myrli som kan brukes over alt.

– Har du vært med i dette teamet lenge?

– Jeg har vært med i fire år og leder dagens team. Vi er så heldige at vi har en masse frivillige og det er vi veldig glade for. Det blir aldri nok.

– Er Finnsnes i Fest i endring?

– Vi har samme programmet år etter år, men vi legger opp til at det skal være noen fornyelser. Men vi har funnet rammen.

– Du er styreleder for Finnsnes Forum?

– Ja, det er jeg og jeg går nå inn i mitt tredje år.

– Hva er Finnsnes Forum?

– En næringsforening for Finnsnes og omegn. Næringsforeninga er viktig for å bidra til vekst i regionen. Vi har omkring 100 medlemmer.

– Og så er du politiker?

– Det stemmer. Jeg er med i kommunestyret for Høyre, er med i miljø og forvaltningsutvalget, jeg er medlem av representantskapet for Senja Avfall, styret for Kulturfondet og styret for Midt–Troms hallen.

– Andre ting?

– Jeg er ei FIL-dame. Er ikke så aktiv lenger, men har hatt mye engasjement der. Jeg sitter i valgkomiteen.

– Trives du som politiker?

– Når vi får ting til, når vi lykkes da er det utrolig morsomt. Men politikk kan også være noe av det mest sendrektige jeg har vært med på. Det som gjør at politikk fenger, er mye av det samme som er årsaken til at jeg er med i Finnsnes Forum og Finnsnes i Fest. Det handler om å utvikle plassen jeg har valgt å bo på.

– Har du ambisjoner innen politikken?

– Jeg har ikke ambisjoner om posisjoner, men ambisjoner om å få utretta ting.

– Noe spesielt du tenker på?

– Byutvikling. Trivelig sentrum med tilbud til alle.

– Hvem er du?

– Jeg er født og oppvokst på Finnsnes. Ferdig med grunnskolen og videregående ble jeg mor. Så tok jeg økonomi og administrasjon på Folkeuniversitetet i Midt–Troms. Jeg hadde et engasjement på NAV, da det tok slutt fikk jeg jobb i daværende Fokus bank. Så averterte de en avdelingsleder stilling på NAV og jeg søkte meg tilbake fordi jeg trivdes så godt der. Og der er jeg i dag.

– Hobbyer?

– Frivillig arbeid er min hobby.