Rett på sak

1. Hvilken sak brenner du for?

- Musikk/Underholdning

2. Hva gjør du for miljøet?

- Lite.

3. Fisk eller kjøtt.

- Fisk.

4. Hvem vil du ta med deg til en øde øy?

- Tore Skoglund.

5. Hva er du redd for?

- Ingen ting.

6. Hva mangler i regionen?

- Et bedre underholdningssted.

+ + + + + + + + +

- Blir det full pinne nå, Kjell Rydning?

- Jeg håper det, rett og slett. Vi er jo egentlig kommet godt i gang med pianobar/konserter og underholdning. Publikumstallet øker og det ser veldig bra ut.

- Hva skjer?

- Vi jobber med kvalitet i alle ledd, jeg følger faktisk et gammelt Shell konsept vi hadde for 20 år siden. Du kan ikke lene deg tilbake og tro at ting ordner seg av seg selv, du må stå på hele tiden. Eller for å si det på fotballspråket, ”du må være på ballen”. Så får vi håpe at publikum er litt tålmodig med oss.

- Hvorfor restaurant igjen?

- Det er vel min kjærlighet til musikk og underholdning som ligger bak. Jeg stortrives med å være sammen med folk. Og det er vel egentlig det samme som jeg har holdt på med i 50 år.

- Har du laga et nytt konsept?

- Vi har kjørt pianobar en stund og det har vist seg å være gunstig. Det er med å skape en god stemning der. Det vi har å by på i restaurantdelen er pizza. Det er et veldig viktig supplement, som gir en jevn inntekt. Så vil vi tenke på å utvide supplementet etter hvert. Pizzaen produseres i sin helhet på huset. Vi selger også en god del til bedrifter. Men alt må videreutvikles.

- Og hvem skal gjøre det?

- Jeg har tilsatt Liv Harriet Steffensen som daglig leder og hun begynner den 1. juli. Så det blir hun som tar det videre.

- Du er gammel bandmusiker?

- Ja, det stemmer. Jeg begynte i Ourland i 1968. Da var jeg bassist og korsanger. Vi reiste rundt på lokalene i Midt Troms og spilte til dans på lørdagskveldene.

- Hvordan var det?

- Det var en fantastisk tid. Man var ung og fremadstormende og det er vel ikke å legg skjul på at Ourland var et meget poppulært band. Vi var like gamle som jentene som var der og de satt tett i tett på scenekanten.

- Så det var høy kvalitet over hele rekka?

- Vi hadde vel en tendens til å tro at vi var bedre enn det vi egentlig var, men det er vel vanlig i ung alder. Vi var vel ikke noe unntak i så henseende.

- Dere var pop blant Silsandjentene?

- Ja. Jeg kan ikke si så mye mer. Vi var populær, også blant Finnsnesjentene. Vi hadde masse av det vi kalte fans og mange av de fulgte oss på spillingene, både i nord og Midt Troms.

- Var instrumentene dyre?

- Ja, det skal jeg si at de var. Vi betalte dem på avbetaling i årevis. Jeg husker enda at selskapet vi hadde lån i, het Bokreditt.

- Du var med i flere band?

- ”Skjegg og bacon” var et restaurantband og jeg kan huske at vi hadde månedskontrakt med Finnsnes hotell. Da spilte vi alle ukedagene unntatt mandag. Det var Ivar Jensaas som starta det bandet. Det vi spilte var for det meste lettere popsjanger, og noen swingjazzlåter.

- Andre band?

- Jeg var også innom ”Cunny Can” og ”Candy”. De var begge «dans på lokalet»-band.

- Du samarbeidet med Tove Karoline Knutsen også?

- Ja, faktisk i hennes unge år. Vi var backing-gruppe for henne på en konsert på samfunnshuset på Moen i Målselv. Hun gikk på husmorskolen der den gangen. Vi hadde venta å treffe ei ”pin up” jemte, men det vi traff var ei skikkelig yttersivækja, med språk og oppførsel deretter. Så vi kom på bølgelengde med en gang.

- Når begynte du i bilbransjen?

- Det begynte med en bensinstasjon i 1985. Da overtok jeg Shell stasjonen på Silsand.

- Hadde du jobba der?

- Nei, jeg hadde jobba som skipselektriker hos min far. Vi hadde et tomannsfirma.

- Etter du hadde overtatt Shell, hva skjedde da?

- I 1986 starta jeg Rydning varmeservice. Det var en tankbilbedrift hvor vi leverte olje til fyringsanlegg og entreprenører. Noen diskebåter var også inn i bildet. Driver også en tankbil i Tromsø.

- Du starta et dekkverksted også?

- Vi starta et verksted med dekk til tyngre kjøretøyer. Kjøpte et dekkverksted som ble lagt ned på Finnsnes og starta opp på Silsand. I dag driver jeg også autorisert bilverksted her for lettere kjøretøyer.

- Og så utvida du igjen?

- I 1988 kjøpte vi Tippekiosken her på Silsand og den drev vi i ti år før vi solgte den igjen. I 1989 overtok jeg Shell stasjonen på Finnsnes og den drifta jeg også i ti år.

- Så holdt du deg i ro til 1996, da heiv du deg inn i utelivsbransjen?

- I 1996 starta vi opp Sumaloftet, med diskotek og konserter. Der hadde jeg to medeiere.

- Var du ikke innom Corner også?

- Overtok i 1998 og drev i tre år. Samme året kjøpte jeg Nedre Målselvfossen sammen med to medeiere og drev det i fem år. Nedre Målselvfossen ble solgt i 2003.

- Du har også flere firmaer??

- Jeg har et som heter Rydning last. Det er et verksted for reparasjon av tyngre og lettere kjøretøyer. Vi holder til i lokalene til Senja rutebil i Vangsvik og i 2014 kjøpte jeg Torggården på Finnsnes hvor vi driver med klær under navnet Zaphir.

- Hvem er du?

- Jeg er født og oppvokst på Silsand. Etter folkeskolen ble det et års handelsskole på Nordborg i 1969 – 70. Det øvrige har vi vel gjennomgått i detalj.

- Hobbyer?

- Musikk og komikk.