Akkurat så mye bruker vi nettet

Lurer du på hvor mye vi bruker internett? Her kan du selv sjekke svaret.

NETTFORBRUK Pennystocks lar seg følge med på dataforbruket på internett - i sanntid.  Foto: Skjermdump

På nett

Visste du at det blir lastet opp 120 timer med video på Youtube — hvert eneste minutt? Eller på ti sekund kommer det 20 nye timer med video på Youtube?

Eller at det blir trykket "liker" på Facebook i overkant av tre millioner ganger i løpet av ett minutt?

Det er nettsiden pennystocks.la (ekstern lenke) som lar deg få se hvordan nettet brukes — sekund for sekund og minutt for minutt.

På ett minutt lastes det ned apper over 35.000 ganger fra Apple Store, mens det lastes ned nesten det dobbelte fra Android sin app-butikk.

Her kan du sjekke nettforbruket i verden i realtid (ekstern lenke)

På Facebook lastes det i løpet av ti sekunder opp 60 gigabyte med data til Facebook, noe som tilsvarer rundt 1.000 "gammeldagse" CD-plater. I løpet av den samme tida overføres det 220.000 gigabyte på de mest populære tjenestene på nett, som Google, Facebook, Snapchat, Youtube, Skype og Dropbox, ifølge Pennystocks.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

På nett