Bil kolliderte med reinsdyr som ble jaget av hund

Balsfjord: Politiet har lørdag mottatt melding om at en husky er løs og jager reinsdyr. En bil har kollidert med et reinsdyr som ble jaget på E6.

– Reinsdyret døde som følge av sammenstøtet. Reineier varslet. Huskyen har bånd og ser ut til å ha slitt seg, melder politiet på Twitter.

Klokken 22.14 opplyser politet at eier av huskyen har fortsatt ikke har meldt seg.

– Eier bes melde seg på telefon 02800 så skal vi formidle kontakt med vedkommende som har tatt vare på hunden, skriver politiet i Troms på Twitter.

Stengt på grunn av bakterie — åpner igjen

Bardufoss: Polarbadet har de siste to ukene vært stengt på grunn av pseudonomas-bakterien, men nå åpnes dørene igjen. Det opplyser Polarbadet i ei pressemelding fredag.

– Nå er forholdene utbedret og vi åpner opp igjen badelandet fra og med lørdag 27. februar, opplyser daglig leder Øyvind Nysted.

– Det har vært en omfattende jobb og mange runder med testing for å komme i havn, slår han fast.

Han retter en stor takk til sine ansatte som han sier har lagt ned en enorm innsats med vask og skrubbing i flere runder.

– Takket være dem kan vi nå åpne opp et trygt og bakteriefritt badeland.

– Vi kan ikke si med sikkerhet hva som er årsaken til bakterien. Vi vil uansett gjøre tiltak basert på all erfaring og kunnskap som vi har tilegnet oss gjennom prosessen, for redusere sjansen for at det skjer igjen.

Han sier at man håper kundene er klare for å komme tilbake.

Nysted vil også minne om gjeldende smittevernregler og at folk viser hensyn til hverandre.

16 bøtelagt i Tromsø

TROMSØ: Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll i 50-sonen, i Bruvegen i Tromsø. Her ble 16 førere bøtelagt, hvor høyeste hastighet var 71 km/t. Det opplyser Troms politidistrikt.

Vogntog av veien - to til legevakt

STORFJORDEN: To personer ble lettere skadet som følge av at vogntoget de satt i kjørte av veien, cirka 10 kilometer sør for Skibotn like etter klokken 04.30 fredags morgen.

Begge ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, før de så ble tatt med videre til legevakt for nærmere sjekk, opplyser Troms politidistrikt.

Vogntoget ligger fremdeles av veien, men ikke til hinder for øvrig trafikk.

Det meldes om svært glatte kjøreforhold på stedet.

Fem tatt med for stor fart

Sjøvegan: Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll i 60-sonen rett sør for Medby i Salangen.

– Fem bilførere ble bøtelagt. Det høyest målte hastigheten var 77 kilometer i timen, opplyser operasjonssentralen for politiet i Troms.

En person tatt av skred over E6 i Fauske

FAUSKE: Det har gått et jordskred over E6 ved Kistrand i Fauske torsdag morgen. En bil er tatt av skredet. Nødetatene rykket ut til stedet. Like etterpå opplyser politiet at en person er tatt av skredet.

-Status på person er fortsatt uavklart. Behandles av helsepersonell på stedet, opplyser politiet på Twitter.

Kjørte ulovlig skuter på Silsand

Senja: En mann i 30-årene blir anmeldt for å ha kjørt ulovlig med snøscooter på Silsand.

Det opplyste Troms politidistrikt onsdag kveld.

To førere tatt for høy fart på Senja

Skognes, Senja: UP har hatt fartskontroll på Skognes i Senja kommune.

– Resulterte i to forenklede forelegg, hvor høyeste hastighet var 71 kilometer i timen i 60-sonen.

Det melder Troms politidistrikt.

16 fikk bot i Sørreisa onsdag

Sørreisa: Politiet har avholdt fartskontroll i en 50-sone i Sørreisa onsdag. Under kontrollen ble 16 førere ilagt forenklede forelegg. Høyeste hastighet som ble målt var 68 km/t

Det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Har sendt ut farevarsel for Troms: - Pass opp for glatta

Tromsø: Meteorologisk Institutt har onsdag formiddag utstedt et farevarsel som gjelder fra Ofoten i sør og helt nord til Vest-Finnmark.

Varselet gjelder fra og med onsdag formiddag og til og med torsdag formiddag, hvor det er fare for regn som fryser på bakken.

- Regnet starter i sør, og beveger seg nordover utover dagen. Pass opp for glatta og husk å kjøre etter forholdene, er beskjeden fra Meteorologene på Twitter.

Trekker innsigelsen mot den nye kraftlinja

Senja: Troms og Finnmark fylkeskommune trekker innsigelsen om ny kraftlinje på strekninga mellom Botnhamn på Senja og Brensholmen i Tromsø.

Det skriver NRK.

Fylkeskommunen fryktet traseen vil få negative konsekvenser for kulturminner og friluftsliv, men har nå trukket innsigelsen.

Branntilløp i Tromsø

Tromsø: Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til en adresse på Håkøya der det var et mindre branntilløp. Tre personer på stedet hadde pustet inn noe røyk. Det var ingen materielle skader bortsett fra noe røyk i bygget, opplyser Troms politidistrikt.

Snøkred ble utløst i Lyngen

Lyngen: Ved 14-tida tirsdag melder Troms politidistrikt at det ble utløst et stort skred på Daltinden, på 750 meters høyde over havet i Lyngen.

– Skredet var mellom 200 og 300 meter bredt. Det meldes om at ingen personer er tatt, opplyser operasjonsledelsen hos politiet.

Et mildere vær enn vi har hatt de siste ukene er ventet å komme inn over Troms allerede onsdag, men da med temperaturer på rundt null grader på indre strøk. Torsdag og fredag samt i helga meldes det derimot opp mot fire-fem plussgrader både på Finnsnes og Bardufoss.

Det er sendt ut farevarsel om . økende skredfare når mildværet treffer de neste dagene

To tatt i fartskontroll i Senja tirsdag

Finnsnes: Utrykningspolitiet har tirsdag formiddag avholdt hastighetskontroll i Trollvika i Senja kommune. Under kontrollen fikk to førere utstedt forenklet forelegg. Høyeste hastighet som ble målt var 57 km/t i 50-sone.

Det opplyser Troms politidistrikt.

Flere Tromsø-tunneler stenger for vedlikehold

STENGER: Sentrumstangenten vil bli stengt natt til fredag for vedlikehold.   Foto: iTromsø

Tromsø: Tirsdag kveld stenger Langnestunnelen på grunn av vedlikeholdsarbeid. Tunnelen vil være stengt fra klokka 21.00 til 06.00 onsdag.

Samme tidspunkt natt til fredag vil Breiviktunnelen, Sentrumstangenten og Langnestunnelen være stengt for vedlikehold.

I tillegg vil Kvalsundtunnelen, på strekningen Kvaløysletta-Skåningsbukt, være stengt fra torsdag klokka 22.00 til fredag klokka 05.00. Gjennomslipp av trafikk klokka 23.00, 00.00, 02.00 og 04.00.

Det er også veiarbeid på Stakkevollvegen som gir redusert fremkommelighet. Deler av veien vil være periodevis stengt med lokal omkjøring, skriver veitrafikksentralen.

Vil ha ett fiskarlag i nord

Nord-Norge: 30 fiskere i Nordland ber om å bli slått sammen med Fiskarlaget i Troms og Finnmark, skrive r NRK Troms.

I et brev til styret i Nordland fylkes fiskarlag ber de om å starte forhandlinger om dette, da de mener ett fiskarlag i Nord-Norge vil være sterkere enn to.

Vogntog i grøfta på E6 — vegen er sperret

Bardu: Et vogntog har kjørt delvis i grøfta på E6 ved Polar Park, melder Troms politidistrikt.

– Vegen er sperret og det er kø på begge sider av ulykkesstedet. Ingen personskader. Vi har akkurat ankommet stedet. Bilberging er på vei, meldes det.

Klokka 15.14 melder politiet at tungberger er på vei til stedet.

– Tungberger er på vei til stedet, men vil ikke være fremme på stedet før om en times tid. Det anbefales omkjøring via Brandvollkrysset og Fossbakken, melder politiet.

Like før kl. 17 oppdaterer politiet og melder at ett kjørefelt er åpnet. Det andre kjørefeltet må ryddes for snø før det kan åpnes for trafikk.

Arbeidsulykke i Harstad - lekkasje av maursyre

Harstad: Nødetatene rykket mandag formiddag ut til Stangnes i Harstad etter melding om lekkasje av en større mengde maursyre i forbindelse med en arbeidsulykke med truck. Politiet opplyser at det ikke er behov for evakuering.

To personer er sendt til sjekk på legevakt. Politiet starter undersøkelsessak og Arbeidstilsynet varsles.

Det opplyser Troms politidistrikt.

Mistet førerkortet etter sladding og utforkjøring i natt

SENJA: En ung mann fikk beslaglagt førerkortet i natt etter sladding og utforkjøring ved Rossfjordvannet, opplyser Troms politidistrikt.

Bilen han kjørte var også ilagt bruksforbud.

Politiet har opprettet sak for brudd på vegtrafikkloven.

Senja-vei åpen igjen etter å ha vært skredstengt

Senja: Strekningen Senjahopen-Mefjordbotn ble stengt 22:30 søndag på grunn av skredfare.

Veien er nå åpen for trafikk igjen.

Tenåring fikk for mange prikker og mistet lappen

Kvaløya: UP har beslaglagt førerkortet til en gutt i slutten av tenårene etter å ha målt han til snaue 114 km/t i 80 sone.

Gutten hadde 6 aktive prikker fra før og med denne overtredelsen resulterte totalen i et beslag, opplyser politiet.

Ber bilister være ekstra varsomme

Troms: Vegtrafikksentralen Nord opplyser at på grunn av værsituasjonen har vi mange kolonnekjørte og stengte veier i de to nordligste fylkene søndag kveld.

– Snø og kraftig vind gir snøfokk og vanskelige kjøreforhold mange steder, og vi ber bilister være ekstra varsomme. Alt av brøytemannskap er ute! Det skriver VTS nord på Twitter.

21 bilførere kontrollert på Andselv

Målselv: Politiet har søndag avholdt trafikkontroll på Andselv. 21 bilførere ble kontrollert.

– Alle hadde sitt på stell og fikk lov til å kjøre videre, opplyser politiet på Twitter.

Feil på høyspentnettet i Målselv

Målselv: Arva har feil på høyspentnettet som berører kunder fra Solhem til Løvås i Målselv kommune. Det opplyser selskapet på sine Facebook-sider.

Feilen er avgrenset til strekningen mellom Solhem og Løvås. Ifølge strømstanskartet er det 85 kunder som er berørt.

– Vi har montører på tur for feilretting, foreløpig rettetid er satt til kl. 17:00, opplyser Arva.

Senere har rettetiden blitt endret til kl. 19.00.

Søndag kveld har det også oppstått en feil på høyspentnettet som berører kunder fra Kjellmoen til Aursfjordbotn. Foreløpig rettetid er satt til kl. 22:00. I dette området er det 170 berørte kunder.

Klokken 21.00 var det ingen feil på strømnettet i Målselv ifølge strømstanskartet.

Hurtigbåtavganger kansellert søndag

Finnsnes: Alle hurtigbåtavganger mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad er kansellert søndag.

Grunnen til kanselleringene er uvær og ising. Det melder Norled, skriver NRK.

Mer feststøy i Tromsø

Tromsø: En politipatrulje oppsøkte nok en privat adresse i Tromsø på grunn av klage om feststøy. Ansvarlig beboer ble pålagt å overholde nattero.

Fikk fart på beina da politiet kom

Tromsø: 25-30 personer forlot en privat adresse nord for Tromsø sentrum i hui og hast da en politipatrulje kom til stedet litt etter midnatt natt til søndag. Beboer ble pålagt av politiet å overholde natteroen.

Fremstilt for blodprøve

Tromsø: En dame i 50-årene ble fremstilt for blodprøve på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring.

Kvinnen ble kontrollert av patrulje på Kvaløya.

Mann mistenkt for fyllekjøring

Senja: En mann i 30-årene ble i natt fremstilt for blodprøve på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring.

Politiet fikk melding om utforkjøring i Torsken og rykket ut til stedet.

Sparket politibetjent

Narvik: En person ble natt til søndag pågrepet etter å ha sparket en politibetjent i forbindelse med en innbringelse.

Mannen i 50-årene var beruset og skulle i utgangspunktet settes i fyllesarresten. Det opprettes sak på forholdet opplyser politiet.

Hjelper menn i 50-årene ned fra fjell

Tromsdalen: To menn i 50 årene meldte at de hadde behov for hjelp i området Svarthammaren lørdag kveld.

Været var dårlig og de to innså sin begrensning i forhold til både skredkompetanse og kondisjon.

Politiet opplyser i 19:30-tiden at Røde Kors Tromsø akkurat har kommet frem til mennene og sørger for å ta de trygt ned.