Mann i 60-årene mistenkt for promillekjøring

Tromsø: UP mistenker en mann i 60-årene for promillekjøring. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Forholdet avdekket etter stikkontroll, melder politiet.

Røykutvikling i eldresenter

Finnsnes: Røykutvikling på et eldresenter i Lovin Hagens vei. Nødetatene er på stedet, opplyser politiet. De ansatte jobber med å få beboere ut. Meldingen oppdateres.

Oppdatering kl. 19:19: Brannvesenet har kontroll på stedet. Det har ligget noe plast på en kokeplate som har gitt en del røyk. Alle beboere er gjort rede for. Det må luftes på stedet, i mellomtiden sitter beboerne i dagligstuen og venter, opplyser politiet.

Uværet kan stoppe fredagsavisa

  Foto: Trond Sandnes

Finnsnes: Hvis du mangler papiravis i postkassen fredag morgen, så er det uværet «Frank» som har skylda.

– Det er varslet mye vind for kvelden og kommende natt. Erfaringsmessig vet vi at ekstremvær kan skape utfordringer for transport og distribusjon av aviser, sier Folkebladets opplagssjef Heidi Moen Jakobsen.

Har du bilde eller video av uværet? Klikk her for å sende inn og dele med leserne

– Våre distribusjonsenheter melder at forholdene blir vurdert fortløpende og at distribusjonen vil gjennomføres der det er forsvarlig ut fra værforholdene. Selv om papiravisa skulle utebli, er det fortsatt mulig for våre kunder som bruker sin digitale tilgang å lese papiravisa digitalt.

Her kan du som abonnerer lese papiravisa digitalt

Her kan du kjøpe enkeltutgave av avisa

Saltfjellet stengt av uværet

SALTFJELLET: E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt som følge av uværet. Det opplyser Vegtrafikksentralen torsdag morgen.

Mann anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort

Tromsø: En mann i 20-årene er stanset i kontroll av UP på Tromsøya. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Anmeldes for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort, opplyses det.

Hurtigbåten innstilt

Finnsnes: Linje 2 Harstad-Tromsø er innstilt. Årsaken er uværet. Det skriver NRK.

Ettermiddags- og kveldsavganger for hurtigbåt torsdag og fredag kan bli innstilt. Det er også sannsynlig at været vil påvirke fergeavganger, ifølge Troms fylkestrafikk.

Har du bilde eller video av uværet? Klikk her for å sende inn og dele med leserne

Slik værmeldingen ser ut nå kan det bli vanskelig å sette opp buss for båt. Det er også sannsynlig at regionbusser vil bli innstilt.

Bilførere tatt for høy fart

Tromsø: UP har avholdt kontroll ved tverrforbindelsen. To bilførere ble ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet.

– Den som hadde det mest travelt ble målt til 76 kilometer i timen i 60-sonen, opplyser Troms politidistrikt.

Rykker ut til mulig branntilløp

Medkila, Harstad: Politiet har fått melding om mulig branntilløp på skolebygg. Nødetatene på veg til stedet.

Oppdatering kl. 16.32: Politiet opplyser at ved nærmere undersøkelse viser det seg at det ikke er brann, men refleksjon i metall som ble feiltolket og oppfattet som flammer. Ingen brann på stedet.

Trafikkuhell i Harstad

Bergseng, Harstad: Politiet melder om trafikkuhell, hvor to biler er involvert. Nødetatene på veg til stedet

Trengte behandling etter bilbrann

Laksvatn: En person blir behandlet for å ha pustet inn røyk i forbindelse med en bilbrann, melder Troms politidistrikt på twitter. Brannen ble raskt slukket av brannmannskaper.

– Bilen stod parkert. Forholdet blir gjenstand for videre etterforskning.

Frigir navnet på antatt omkommet

Kvaløya: I samråd med de pårørende frigir Troms politidistrikt navnet på skiløperen som antas omkommet i fjellene vest for Kattfjordvatnet på Kvaløya i Tromsø.

Den antatt omkomne er Øystein Stangeland, 51 år, bosatt på Kvaløya i Tromsø.

Siden natt til søndag har det pågått en redningsaksjon etter at en turgåer ble meldt savnet fra en skitur i fjellene vest for Kattfjordvatnet i Tromsø.

Må punge ut for å ha kjørt for fort

Kantornes: Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll på E8 ved Kantornes i Balsfjord tirsdag ettermiddag.

– 19 førere ble ilagt forenklet forelegg for å ha kjørt med for høy hastighet og en fører for bruk av mobil under kjøring, opplyser Troms politidistrikt.

Leter etter antatt omkommet

KATTFJORD: Det har vært storstil leteaksjon etter en turgåer på Kvaløya siden helga. Nå er personen antatt omkommet.  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

Kattfjord: Siden natt til søndag har det pågått en redningsaksjon etter at en turgåer ble meldt savnet fra en skitur i fjellene vest for Kattfjordvannet i Tromsø.

Leteforholdene har vært vanskelige på grunn av vær og mørke. Det er stor skredfare i området, og det er observert flere skred. Politiet har arbeidet med utgangspunkt i flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med turgåeren, med håp om å finne den savnede personen i live.

Politiet har sammen med frivillige hjelpemannskap og andre beredskapsaktører søkt over området fra lufta. Det er ikke gjort funn, og vi har heller ikke sporing fra mobiltelefon eller sender/mottaker-utstyr.

Basert på medisinskfaglige vurderinger har vi i dag måttet konkludere med at det ikke lenger er håp om å finne personen i live. Politimesteren i Troms har derfor besluttet at aksjonen går over i en fase der vi søker etter en antatt omkommet.

Mann omkom i arbeidsulykke i Finnmark

Gamvik: En mann i 20 årene er bekreftet omkommet etter en arbeidsulykke i Finnmark mandag. Ulykken var ombord i en mudringsbåt i Gamvik havn. Ulykkesårsaken er ukjent. De pårørende er varslet.

Det opplyser Finnmark politidistrikt.

Vei stengt etter kollisjon i Balsfjord

Sagelvvatn: Nødetatene rykker ut etter melding om trafikkulykke mellom to biler i Sagelvvassveien i Balsfjord litt før klokka 16 mandag.

– Kun førere i begge bilene og begge fremstår per nå som uskadd. Veien er sperret, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Oppdatert kl. 16.52: Det var fører og passasjer i en bil og kun fører i den andre bilen. Alle involverte tas med til legevakt for undersøkelse etter å ha blitt vurdert av ambulansepersonell på stedet. Skadeomfang på de involverte er ikke kjent. Veien er stengt og bilberging er p åvei.

Avslutter søk etter turgåer uten funn

Tromsø: Politiet melder på Twitter klokka 14 at de har avsluttet søker for dagen. Det planlegges ny rekognosering planlegges tirsdag.

Det har ikke vært mannskaper i søk på bakken da skredfaren fortsatt er vurdert som stor, skriver politiet.

hvor en mann har vært savnet siden lørdag kveld. Skydekke, tåke og nedbør gjorde at søket ble svært begrenset. Et helikopter har mandag gjort forsøk på å rekognosere på Kattfjordeidet.

Frigjør navnene på de omkomne i hyttebrannen

OMKOM: Fem personer omkom i den voldsomme hyttebrannen, fire av disse var barn. Fra venstre: Henning Christian Bang Johansen (15), Mogens Pareli Krogh Hovde (15), Hedda Madell Bang Winther (10) og Gustav Rane Krogh Hovde (12).  Foto: Politiet/privat

Risøyhamn: Fem personer mistet livet i den tragiske hyttebrannen ved Risøyhamn på Andøya natt til lørdag 16.

I helga ble de omkomne funnet og hentet ut av brannruinene, ei hytte flere kilometer fra allfarvei.

I samråd med de pårørende frigir politiet navn og alder på de som omkom, og bilde av de fire barna.

De fem som omkom var:

  • Luise Marie Bang (40 år)
  • Henning Christian Bang Johansen (15 år)
  • Hedda Madell Bang Winther (10 år)
  • Gustav Rane Krogh Hovde (12 år)
  • Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år)

Seks personer befant seg i hytta da brannen startet, og én av dem, en mann, klarte å komme seg ut. Han skal ifølge politiet ha forsøkt å redde de andre, men måtte gi opp på grunn av den sterke varmen.

Mannen sprang så ned til bygda i de klærne han hadde sovet i og fikk varslet nødetatene.

TRAGISK BRANN: Fem personer er funnet omkommet i brannruinen i Andøy kommune i Vesterålen. Bildet ble tatt tidlig lørdag morgen mens slokningsarbeidet pågikk.  Foto: Politiet

Savnet dykker funnet omkommet

VADSØ: Den savnede dykkeren etter dykkerulykken utenfor Krampenes lørdag ble funnet omkommet cirka klokken 21.13 søndag kveld. Politiet opplyser at den omkomne ble tatt ombord på dykkerbåten "North Tug", som gikk til havn i Vadsø i løpet av søndag kveld.

Politiet opplyser videre at pårørende er varslet, og at det er begjært obduksjon.

Det opplyser politiet i Finnmark.

En ny smittet i Senja — har vært på arbeidsreise

NY SMITTET: En ny person er registrert smittet av koronaviruset i Senja kommune.   Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Finnsnes: Vedkommende som er smittet ble meldt inn positiv fredag kveld, men en kommunikasjonsglipp førte til at Senja kommune ikke fikk gitt ut informasjonen før ut på dagen lørdag.

Smittevernoverlege Hovda Lien sa dette til Folkebladet:

– Det stemmer at det er en ny smittet i Senja kommune. Personen har kommet hjem fra en arbeidsreise i Norden, og ble meldt positiv i går kveld. Vedkommende er satt i isolasjon, og to nærkontakter er satt i karantene. Smittesporinga er ikke helt avsluttet — vi kvalitetssikrer at vi har fått med oss alle.

Han sier at situasjonen ellers i kommunen er den samme.

– Det er ingen endring, utenom dette, i totalsituasjonen. Enkelttilfeller som dette lar seg enkelt spore, konstaterer han.


Vanskelige kjøreforhold flere steder i hele fylket

Finnsnes: Lørdag morgen melder Vegtrafikksentralen nord om vanskelige kjøreforhold ved flere strekninger i Troms og Finnmark. Farevarselet gjelder også for veistrekninger i Tromsø kommune og i Nord-Troms, opplyser trafikkoperatør Brita Bjerkli.

– De vanskelige kjøreforholdene skyldes underkjølt regn, hvor det stadig kommer nye lag som iser over, og gjør at ingenting fester seg, sier hun til iTromsø.

Entreprenører fra veivesenet er allerede ute og strør veiene, og det forventes glatte veier og vanskelige kjøreforhold utover dagen.

– I første runde vil det bli gjort tiltak på E6 og hovedveiene, deretter blir fylkesveiene tatt fortløpende, sier trafikkoperatøren.

Bjerkli understreker at det er viktig å kjøre etter forholdene og vise hensyn. Man bør også vurdere å la bilen stå hvis det er mulig.

– Mange tenker at man skal kjøre i 90 km/t hvis man er i 90-sonen, men her må man begrense seg etter forholdene, sier hun.


Kjørte inn i parkerte biler — mistenker promille

Sjøvegan: Politiet skriver på Twitter at de har siktet en person for kjøring i påvirket tilstand. Personen kjørte inn i to andre parkerte biler. Siktede er fremstilt for blodprøve og forholdet blir anmeldt.

To biler involvert i trafikkuhell

Kåfjord: Politiet melder om at nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell i Trollvik i Kåfjord.

– To personbiler er involvert og E6 er stengt. Det er ikke meldt om alvorlig personskade, opplyser Troms politidistrikt.

Trailer kjørte av vegen på E6

Storfjord: En trailer har kjørt ut av vegen, nord for Oteren på E6. Det melder Troms politidistrikt.

– Materielle skader. Trafikken går fint forbi, opplyses det.

Vannstenging i Senjahopen fredag

Senjahopen: Senja kommune melder om vannstengning i Senjahopen. Årsaken er arbeid på ledningsnettet. Vannet blir borte fra 09.00 til 11.00 i dag, fredag. Samtidig opplyses det at vannet kan bli tilkoblet tidligere.

Misfarget vann må også påregnes.

Store skader på enebolig etter brann i Sør-Troms

Ervik/Harstad: Nødetatene fikk melding om en brann i en enebolig i Ervik i Harstad i natt. Det var ikke folk i huset.

Klokka 03.16 skriver Troms politidistrikt at brannmanskapene har kontroll og driver med etterslukking på stedet. Årsaken til brannen er ukjent foreløpig.

12 fikk fartsbot på E8

Laksvatn: 12 sjåfører fikk fartsbot på E8 i Laksvatn da UP hadde kontroll i dag. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Høyeste hastighet ble målt til 110 kilometer i timen i 80-sonen, melder politiet.

Semitrailer kjørte av veien

Lyngen: En semitrailer har kjørt av veien ved Furuflaten. Fører blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

– Det er kun snakk om lettere skader. Trafikken dirigeres forbi åstedet, opplyser Troms politidistrikt.

Mann i 60-årene mistenkt for promillekjøring

Tromsø: UP mistenker en mann i 60-årene for promillekjøring. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Forholdet avdekket etter stikkontroll, melder politiet.

Strømproblem på Kvistad fikset

Finnsnes: Mikal Moan på Power skrev i går kveld at feilen som førte til at Kvistad senter ble mørkelagt, var på grunn av feil på en hovedsikring. Han skriver at Troms Kraft koblet av strømmen til bygget i går 14.30, slik at huseier kunne igangsette utbedring.

– God innsats fra huseier og Kvistad Elektronikk gjorde at strømmen var tilbake i bygget i allerede ut på ettermiddagen i dag, mandag, skriver han.

Kvistad senter mørkelagt

Finnsnes: Power (Finnsnes) melder på sin Facebook-side at Kvistad varehus med Power, Bohus og helsestasjon er stengt grunnet feil med strøminntak.

Videre skriver de at feilen ikke blir rettet før i morgen, tirsdag, og beklager for dette.