Mann i 60-årene mistenkt for promillekjøring

Tromsø: UP mistenker en mann i 60-årene for promillekjøring. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Forholdet avdekket etter stikkontroll, melder politiet.

16 bilister kjørte for fort

Balsfjord: UP har avholdt fartskontroll på E6 Stormoen.

– Det medførte 16 forenklede forelegg, hvor høyeste hastighet ble målt til 111 kilometer i timen i 80-sonen, opplyser Troms politidistrikt.

En ny koronasmittet i Tromsø

Tromsø: Én person har testet positivt for koronaviruset det siste døgnet, det skriver Tromsø kommune på sine nettsider.

Personen er nærkontakt til en annen smittet, og er antatt smittet i en annen kommune i Norge, skriver iTromsø.

Råkjører tatt av politiet i natt

Sørreisa: Politiet avholdt natt til onsdag fartskontroll i Sørreisa, der en fører fikk sitt førerkort beslaglagt, opplyser Troms politidistrikt.

Føreren ble målt til 89 km/t i 60-sone.

Ingen øvrige reaksjoner ble gitt under kontrollen, opplyser politiet.

Nytt smittetilfelle i Harstad

Harstad: En ny person i Harstad testet tirsdag kveld positivt for Covid-19. Det er nå 12 personer som har Covid-19 i kommunen, opplyser Harstad Tidende.

Det er en nærkontakt som har testet positivt.

– Personen satt allerede i karantene, opplyser kommunikasjonssjef i Harstad kommune Øivind Arvola i en pressemelding.

Full dame forstyrret ro og orden

Tromsø: En dame i 50-årene ble innsatt i drukkenskapsarrest etter å ha forstyrret ro og orden i sentrum. Det opplyser politiet tirsdag kveld.

Kvinnen var beruset og var fysisk mot forbipasserende. Hun hadde blant annet dyttet til en person ifølge politiet.

Mann ropte og kastet stein

Tromsø: Politiet melder tirsdag kveld at en mann i 30-årene ropte, skrek, kastet stein og knuste noen vinduer i Tromsø sentrum.

– Han hadde kutt på hendene. Mannen ble fremstilt for legevakta og ble så innsatt i drukkenskapsarrest. Han vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse og skadeverk, opplyser operasjonsledelsen i Troms politidistrikt.

Forårsaket nesten kollisjon

Harstad: Ved Boltås i Harstad ble fører av en bil tirsdag ilagt et forelegg for å ha brutt vikeplikt ovenfor en annen bil.

Politiet opplyser at bruddet på vikeplikten nesten forårsaket en kollisjon.

Én pågrepet etter trusselsituasjon

Tromsø: Politiet rykket i ettermiddag ut til melding om en trusselsituasjon i Storgata. Meldingen skal ha kommet fra en vekter.

– Vi har vært der og kontrollert involverte parter og pågrepet en person i forbindelse med en situasjon som fant sted i går, opplyser politiet operasjonssentral til iTromsø.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om det dreier seg om trusselsituasjonen som fant sted på Rema 1000 på Veita mandag ettermiddag.

– Vi har kontroll, og det er ikke mye arbeid som gjenstår før vi forlater stedet. (© iTromsø)

Innbrudd på Bardufoss ungdomsskole: – Vi har flere mistenkte

Bardufoss: Etter tips om at det skal ha vært innbrudd på Bardufoss ungdomsskole, tok Folkebladet kontakt med seksjonsleder for etterforskning i Midt-Troms lensmannsdistrikt, Jon Kåre Granheim. Han kunne tirsdag bekrefte at dette er tilfelle.

– Det stemmer at det har vært ubudne gjester inne på Bardufoss ungdomsskole. Hendelsen skal ha skjedd i helga, og det skal ha blitt tatt noen gjenstander fra skolen. Det er i tillegg utført mindre skadeverk, og politiet etterforsker saken.

Han forteller videre at de har flere mistenkte i saken.

– Vi har noen mistenkte, og foretar avhør av vitner og de som kan ha vært involvert.

På spørsmål om de har mistanker om hvordan personene klarte å ta seg inn på skolen, svarer han:

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, ettersom det kommer til å ødelegge mye når vi holder på å sikre oss forklaringer.

Han opplyser at innbruddet skal ha skjedd en ettermiddag/kveld i helga, og at de ikke har grunn til å tro noe annet enn at innbruddet er et enkelttilfelle.

Han legger til at de ikke har mottatt en anmeldelse fra skolen enda, men at den er på vei.

To nye smittede i Harstad og en i Tromsø

FINNSNES: En person har testet positivt for koronaviruset i Tromsø det siste døgnet, det skriver Tromsø kommune på sine nettsider.

Harstad Tidende melder at mandag kveld testet to personer positivt for korona.

Brann i fjøs med 250 sauer

SANDSØYA: Natt til tirsdag brøt det ut brann i en driftsbygning på Sandsøya, utenfor Harstad. I driftsbygningen befant det seg cirka 250 sauer, opplyser Troms politidistrikt. Lokale brannmannskaper rykket ut og slukket brannen.

– Alt av dyr ble raskt evakuert, der to lam skal ha kommet lettere til skade. Brannen vil bli gjenstand for videre etterforskning, opplyser politiet på Twitter.

Oversvømt vei

BALSFJORD: På fylkesvei 7834 ved Stålvikbotn i Balsfjord er vegen stengt på grunn av oversvømmelse.

Det melder Statens vegvesen.

Omkjøring er mulig via Fv 7890 Furudalen.

Ungdom med våpen var lekepistoler

Harstad: Politiet mottok i ettermiddag melding om at ungdommer var sett med våpen på Kanebogen senter.

– Våpenet viste seg å være lekepistoler. Politiet har snakket med flere mindreårige og verger, skriver politiet på Twitter.

Melding om snøskred i Kåfjord

Kåfjord: Politiet opplyser at de har mottatt melding om snøskred på Sorbmegaisa. Det er ingen opplysninger om at noen skal være tatt. Luftambulanse og politi med hund på tur for å sjekke området.

Rett før kl. 21 melder politiet at de har avsluttet aksjonen. Det ble ikke funnet noen spor i området rundt snøskredet.

Syklist veltet og skadet seg

Tromsdalen: En syklist veltet og skadet seg i Tromsdalen mandag kveld. Nødetatene rykket ut til stedet og syklisten ble tatt hånd om av ambulanse.

Russ til besvær

Harstad: Politiet opplyser mandag kveld at russen laget problemer i en rundkjøring ved Kanebogen senter i Harstad.

– Politiet har vært på stedet og snakket med russen. Rolig på stedet, melder politiet.

Vekter truet med kniv i Tromsø

Tromsø: En vekter ble mandag truet med kniv i forbindelse med et tyveri i en butikk i Tromsø sentrum. Det opplyser Troms politidistrikt.

– To personer har løpt fra stedet. Politiet har ikke kontroll på gjerningsmennene. Ingen ble skadet i hendelsen. Politiet oppretter sak og etterforsker denne videre, skriver politiet på Twitter like før klokken 18.00 mandag.

Operasjonsleder Robin Lindberg opplyser at de to er menn mellom 20 og 30 år.

– Vi arbeider nå med sporsikring og etterforsker saken videre. Vi ser svært alvorlig på dette, sier han til iTromsø.

Syklist påkjørt – nødetatene rykker ut

Tromsø: Det har vært en trafikkulykke på Kvaløysletta. En syklist skal være påkjørt. Nødetatene er på vei til stedet.

Saken oppdateres.

Tatt for promillekjøring

Balsfjord: Politiet opplyser at en mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Politiet tok beslag i førerkort hans.

Klager på feststøy

Troms: Politiet skriver på Twitter at de har mottatt flere klager på feststøy og høy musikk fra private adresser rundt om i politidistriktet i løpet av natten.

– Vi har avsluttet en håndfull fester men har ikke hatt kapasitet til å håndtere alle de festlige lagene, skriver politiet.

Fikk førerkortet beslaglagt

Harstad: Utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll i Gangsåsbotn. En lett MC ble målt til 104 km/t i en 60-sone. Det førte til beslag av førerkort og anmeldelse.

Innsatt i drukkenskapsarresten

Tromsø: Politiet melder at en beruset kvinne er innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Hun var ifølge politiet ikke i stand til å ta vare på seg selv.

Målt til 103 km/t i 60-sone

Harstad: Utrykningspolitiet gjennomført lørdag fartskontroll i en 60-sone i Kilhusveien i Harstad.

Det ble utferdiget ett forenklet forelegg, en anmeldelse til en som ikke var villig til å vedta forelegg, samt ett førerkortbeslag og anmeldelse. Sistnevnte ble målt til 103 km/t, opplyser politiet.

Tyveri av sel

Tromsø: Utestedet Ølhallen i Tromsø ble utsatt for et noe uvanlig tyveri lørdag kveld. En av gjestene stakk av med en utstoppet sel.

Ifølge politiet så ble en av de ansatte ved det aktuelle utestedet vitne til at en av gjestene la på sprang og stakk av med selen under armen.

Politiet har søkt etter gjerningsmannen, men søndag morgen er «seljegeren» og hans bytte fortsatt ikke funnet.

– Vi har ikke så mye mer informasjon om saken, og utestedet vil levere inn en anmeldelse på vanlig måte, får iTromsø opplyst fra operasjonssentralen hos politiet.

Christer Pedersen

Mistenkes for promille

Tromsø: En mann i begynnelsen av 60-årene mistenktes for promillekjøring. Blodprøve sikres, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Tatt i 90 km/t i 60-sone

Rotsund: En politipatrulje målte en bilfører til 90 km/t i 60-sone på E6. Dette medførte førerkortbeslag og anmeldelse, opplyser politiet.

Av veien og inn i et tre på Finnsnes

VRAKDELER: Ødelagte skilt og vrakrester av bilen vitner om utforkjøringa som skjedde i Skogenveien på Finnsnes i morgentimene lørdag.   Foto: Vidar Bjørkli

Finnsnes: En bil kjørt av veien og inn i et tre på Finnsnes tidlig lørdag. Politiet meldte om hendelsen like før klokka 06.30 på morgenkvisten, og de meldte også at bilen tok med seg et trafikkskilt på ferden mellom veien og treet. Det var to personer i bilen, men ingen av disse kom fysisk til skade. Politiet har opprettet sak på forholdet.

Utforkjøringa skjedde på Skogenveien.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen opplyser at det var to unge voksne i bilen. Føreren var i 20-årene og passasjeren i tenårene.

Ifølge Thomassen er det ikke mistanke om promille. Det er heller ingen indikasjoner på at det har vært høy fart inne i bildet.

– Vi har tatt midlertidig beslag i førerkortet. Når du kjører av veien på ei rett strekning, er det farefull adferd, sier Thomassen.

Politiet har også varslet Senja kommune om de ødelagte skiltene.

Fartskontroll i 50-sone

Kvaløysletta: Utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll i 50-sone på FV862. Det ble utferdiget seks forenklede forelegg samt ett beslag av førerkort som følge av antall prikker. Høyeste målte hastighet var 64 km/t, opplyser politiet.

Klage på feststøy

Tromsø: Politiet fikk klage på feststøy fra studentboliger i Breivika.

– I det patruljen ankom løp et større antall festdeltakere i alle retninger. Festen er dermed avsluttet, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Branntilløp i bolighus

Harstad: Branntilløp i en bolig. Rask slukkeinnsats fra håndverkere på stedet hindret ytterligere spredning av brannen.

– En av «brannmennene» skal ha pustet inn røyk, og blir ivaretatt av helsepersonell på stedet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.