Kvistad senter mørkelagt

Finnsnes: Power (Finnsnes) melder på sin Facebook-side at Kvistad varehus med Power, Bohus og helsestasjon er stengt grunnet feil med strøminntak.

Videre skriver de at feilen ikke blir rettet før i morgen, tirsdag, og beklager for dette.

- Har ikke opplevd han så sterk før

Lapphaugen: Nils Kåre Jensen fikk torsdag kveld deler av taket på huset sitt på Lapphaugen revet av. Han sier at han ikke kan huske å ha opplevd et slikt uvær de sju årene han har bodd her.

– Uværet til tok bare utover kvelden, og plutselig hørte jeg en voldsom ramlelyd fra taket. Med det uværet som var i går kveld turde Jensen ikke bevege seg utendørs, av frykt for at han kunne bli truffet av løse gjenstander.

I dag har han vært ute og kikket på skadene i taket, og forteller at en del av takplatene er forsvunnet, men at det ikke dreier seg om svært store skader.

- I dag er uværet heldigvis i ferd med å avta, men fremdeles kan han bli svært sterk i kastene, sier Jensen.

Noen hundre meter unna ligger Lapphaugen turiststasjon, og der kan eier Arne Lundberg fortelle at den eneste store skaden på turistanlegget er at en skutergarasje nærmest ble løftet opp og ligger knust utover markene. Lundberg tror at det ikke bøe skader på skuteren.

Lapphaugen har et 10-talls hytter for utleie, og Lundberg fortelller at den eneste skaden man til nå har registrert er et vindu som nærmest er sugd ut og knust.

GARASJEN BLE KNUST: Bare snøskutere står like hel etter at uværet torsdag kveld formelig fjernet garasjen - materialene ligger nå spred utover.  Foto: Privat