Bil kjørte utfor veien

Stonglandseidet: En personbil har kjørt av veien ved Stonglandseidet, melder politiet.

– Det var kun bilføreren i bilen og det er ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetater er på vei til stedet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt klokken 13.50.

Oppdatering kl. 14.38: Bilføreren, en mann i 70-årene, fremstilles for blodprøve. Det er mistanke om kjøring i alkoholpåvirket tilstand, samt kjøring uten gyldig førerkort. Det oppstå ingen personskader i utforkjøringa, opplyser politiet.

Feil med alle telefoner og sentralbord i Senja kommune

Senja: Senja kommune opplyser om at det torsdag morgen ikke er mulig å nå gjennom til alle sentralbord og telefonnumre i Senja kommune.

– Det jobbes med å rette feilen, skriver kommunen på sin hjemmeside.

– Vi beklager problemene dette skaper for våre innbyggere. Ny beskjed vil bli gitt så snart telefonlinjene fungerer som normalt igjen, skriver kommunen videre.

Oppdatert klokka 09.25:

Feilen er nå rettet opp.

– Feilen lå hos vår leverandør av telefoniløsning, Atea, som nå har retta feilen. Vi beklager problemene telefontrøbbelet skapte for våre innbyggere., skriver kommunen.

Elleve bilister bøtelagt

Tromsø: Politiet har hatt skiltkontroll i Krokvegen i Tromsø, hvor elleve billister er ilagt forenklet forelegg.

– Der er det ikke lov å kjøre gjennom i tidsrommet 07-09. Elleve billister ble bøtelagt, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Foreleggene er på 5500 kroner.

To tatt for høy fart

Kåfjord: To førere ble ilagt forenklet forelegg da UP hadde kontroll i Nordnestunellen. Det opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Frontkollisjon i Målselv

Målselv: Politi rykker onsdag kveld ut til frontkollisjon mellom to biler i Alapmoveien i Målselv. Alle involverte er våkne og ute av bilene, opplyser politiet. Det er mulig å passere på stedet.

Oppdatering 22.14: Det var et kjøretøy fra Forsvaret og et sivil kjøretøy som kolliderte, og ingen ble skadet i ulykken.

– Det var tre personer involvert. Ingen ble skadd, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Nordlys.

Nødetatene rykket ut til utforkjøring

Sør-Lavangen: Et enslig kjøretøy kjørte onsdag ettermiddag utfor veien i Sør-Lavangen og nødetatene rykket ut til stedet, opplyste Troms politidistrikt på Twitter.

– Kun sjåfør i bilen, sier seg uskadd. Airbag utløst. Nødetatene er på vei, lød den første meldingen fra politiet like før klokka 14.00.

Et par timer senere melder politiet at de har avsluttet på stedet.

– Vegen er åpen. Årsak til uhellet var svært glatt vegbane og helning på vegen. En strømstolpe ble påkjørt og skadet. Hålogaland kraft har sikret denne. Bilføreren var en mann i 70-årene. Det oppstod ikke personskade, skriver politiet på Twitter.

Utsetter ansettelse av rådmann til neste år

Sørreisa: Formannskapet i Sørreisa har vedtatt utsette ansettelse av ny rådmann. Det melder kommunen på sine nettsider.

"Et enstemmig formannskap anbefaler kommunestyret til å avvente med å ansette ny rådmann fordi søkergrunnlaget ikke var tilstrekkelig" heter det i begrunnelsen.

Ny søknadsrunde vil bli igangsatt i løpet av 2021.

Jobben hadde 14 søkere. Her er søkerlisten:

1 Muhammad Awais (34) Oslo

2 Ingrid Nautnes (27) Bodø

3 Per Rosing-Petersen (59)

4 Caroline Johansson Erviksaeter (56) Stad Kommune

5 Kjetil Skjeie (57) Risør

6 Sten Rino Bonsaksen (58) Leirfjord

7 Christoph Hupe (56)

8 Cato Mikkelsen (39) Senja

9 Didrik Arup Seip Hjort (61) Gol

10 Søknad trukket Kvinne

11 Ibrahima S B Mboob (58) Lyngen

12 Bjørn Humblen (63) Alver

13 Søknad trukket Mann

14 Vebjørn Bønå Konradsen (48) Senja

To førere bøtelagt under trafikkontroll

Finnsnes: Politet har avholdt trafikkontroll i Sven Eidissens veg onsdag morgen.

– To førere fikk forenklet forelegg for brudd på forbudsskilt, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Lagde bråk på hotell

Alta: En mann i 40-årene lagde bråk på et hotell i byen, melder politiet i Finnmark på twitter.

– Mannen i 40-årene ble innsatt i drukkenskapsarrest etter politilovens paragraf 9. Anmeldes for ordensforstyrrelse, opplyses det.

Anmelder mann for bæring av kniv på offentlig sted

Tromsø: En politipatrulje anmelder en mann i 20-årene for bæring av kniv på offentlig sted. Det melder Troms politidistrikt på twitter.

– Mannen ble påtruffet og kontrollert i sentrum i formiddag. Mannen er kjent av politiet fra før, meldes det.

Innbrudd på skole

Tromsø: Et innbrudd er begått på Tromstun skole på Tomasjord i natt, melder politiet på twitter.

– Et vindu er brutt opp. Vi har per nå ikke oversikt over hva som eventuelt et stjålet fra stedet, men det kan se ut som om det er borttatt noen laptoper. Sak vil bli opprettet, opplyser politiet.

Anmeldes for elsykkel-tyveri

Tromsø: En mann i 40-årene anmeldes for tyveri av elsykkel i Tromsø.

– Eieren fant sykkelen, som var meldt stjålet, parkert i sentrum. Mistenkte ble påtruffet i nærheten. Mannen anmeldes også for bæring av kniv på offentlig sted, samt besittelse av mindre mengde narkotika, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Brann i bolighus i Harstad

Harstad: Like over klokka 19 mandag melder politiet på Twitter at det er brann i er bolighus på Borkenes i Harstad. Slukningsarbeid pågår og politi og ambulanse på stedet. Brannen er under kontroll og røykdykkere er inne i bygget. Det er ikke meldt om personskade.

Full dame innbrakt av politiet

Tromsø: En overstadig beruset dame i 40-årene har blitt innbrakt av politiet i Tromsø. Grunnen var overstadig beruselse, og kvinnen var ikke i stand til å ta vare på seg selv, ifølge politiet.

To tatt i trafikkontroll

Balsfjord: I en trafikkontroll i Nordkjosbotn mandag ble to bilførere ilagt forenklet forelegg for fartsovertredelse i 60 km/t-sone av UP.

Trafikkuhell i Tromsø

Tromsø: Det har mandag ettermiddag vært et trafikkuhell i Kvaløyvegen ved Plantasjen. En personbil med èn person har kjørt av vegen. Sjåføren, en kvinne i 40-årene, har ikke skader etter ulykken. Politiet opplyser at det er glatt og sporete vegbane på stedet og at entreprenør varsles.

Trafikkuhell i Sentrumstangenten

Tromsø: Politiet melder om trafikkuhell i Sentrumstangenten.

– Trafikkuhellet involverte fire kjøretøy. Det har vært en kjedekollisjon, påkjørsel bakfra idet det oppstod kø etter et kjøretøy med motorstans. Det er ikke meldt om personskade, men sak opprettes med førerkortbeslag, opplyser Troms politidistrikt.

Politiet rykker ut til lastebil som har veltet

Nødetatene rykket mandag morgen ut til Gottesjord i Sørreisa, etter melding om en lastebil utenfor vegen som hadde veltet.

Sørreisa: Nødetatene rykker ut til Gottesjord i Sørreisa, etter melding om en lastebil utenfor vegen som har veltet.

– Det er ikke opplysninger om personskade så langt. Fører alene i kjøretøyet, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Bilberging pågår på stedet og trafikken dirigeres av patrulje.

VELTET: Traileren som veltet mandag, fraktet grus.  Foto: Martine Turkalj/Salangen Nyheter