Truet politiet med kniv - måtte bruke elektrosjokkvåpen

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Torsken/Senja: På Twitter melder politiet om at en mann truet politiet med kniv da de onsdags kveld skulle forkynne et dokument for han på hans bopel. Videre forklarer de at han låste seg deretter inn i huset. Like etter midnatt tok politiet seg inn i huset og pågrep mannen.

Politiet opplyser også at elektrosjokkvåpen ble brukt på han i pågripelsen.

Mistanke om promille

Storslett: Mann i 30-årene mistenktes for promillekjøring. Bevissikring foretas på legevakt, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Kjørte i autovernet

Balsfjord E6, Heia: Politiet melder om et mindre trafikkuhell der en personbil skal ha kjørt i autovernet. – Fører er oppegående, og blir tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, opplyser politiet.

Lettere skadd i ulykke

BRUA SPERRET: Nødetatene rykket ut til ulykkesstedet på Dyrøya like ved Dyrøybrua fredag kveld. 

Dyrøy: Mannen i 60-åra som fredag kveld ble flydd til UNN i Tromsø i helikopter etter å ha kjørt inn i en bergvegg på Dyrøya ved Dyrøybrua, hadde pådratt seg lettere skader i ulykka.

Det melder NRK Troms og Finnmark som har snakket med pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Politiet meldte om ulykka fredag kveld ved 20-tida. Ulykka skjedde i en 80-sone og mannen var alene i bilen. Ifølge Nordlys kom han seg ikke selv ut av bilen, men måtte ha hjelp av brannvesenet.

Mann bortvist fra sentrum

Tromsø: En mann i begynnelsen av 20-årene ble bortvist fra sentrum etter å ha blitt funnet godt beruset inne på området til en uteservering. Politiet opplyser om at mannen ble kjørt hjem til sin bopel.

Røyk av bil i tunnel

Tromsø: Politiet melder at de tidligere i dag mottok melding om en brann i en bil i Tromsøysundtunnelen. De fant en bil på utsiden av tunnelen som i går var involvert i en trafikkulykke og som det i dag begynte å ryke av.

– Det er ingen tegn til brann og bilberger er bestilt, opplyser politiet. Klokka 09.33 melder politiet om at Vegtrafikksentralen Nord har stengt begge løpene inntil brannvesenet har fått sjekket ut tunnelen.

Kjøretøy har fått stans på brua

Tromsø: Et kjøretøy har fått stans på Sandnessundbrua. Politiet melder at de er på vei, og at det må påregnes noe kø.

Oppdatering: Klokka 07.33 melder politiet om at bilen er rygget ned av brua og trafikken går som normalt.

La fram et regnskap i balanse

I NULL: Økonomisjef Siri Olset Øvrebø la fram et regnskap i balanse, til tross for at Bardu kommune i fjor hadde et merforbruk på 8,2 millioner kroner.  Foto: Gjermund Nilssen

Bardu kommune hadde et merforbruk på 8,2 millioner kroner i 2020, men økonomisjef Siri Olset Øvrebø la torsdag likevel fram et regnskap i null som ble godkjent av kommunestyret. Det skyldes at merforbruket dekkes ved strykning av ei overføring på 1,3 millioner til investering og 6,9 millioner som var tenkt avsatt til disposisjonsfondet. Merforbruket og de største avvikene fra budsjettet skyldes hovedsakelig udekkede kostnader knyttet til koronahåndteringa og at man ikke har kommet i mål som ønsket med omstillinga av den kommunale drifta.

Kjørte for fort med lett-MC

Tromsø: Politiet har beslaglagt førerkortet til en gutt i slutten av tenårene som kjørte for fort på lett-MC. Han ble målt til over lovlig hastighet i en 60-sone i Hamna. Førerkortet er beslaglagt og sak opprettes, opplyser Troms politidistrikt.

Fikk takk for direktørjobben

FIKK TAKK: Ordfører Toralf Heimdal takket torsdag Rita Bjørn for jobben hun gjorde da hun var konstituert i stillinga som Bardus administrative toppsjef fra september til mai.  Foto: Gjermund Nilssen

Setermoen: Rita Bjørn har ei lang karriere i administrasjonen i Bardu kommune. Da kommunen ble stående uten administrativ toppsjef i fjor høst tok hun utfordringa, og hun var konstituert som kommunedirektør fra september og fram til at Stine Jakobsson Strømsø tiltrådte stillinga på permanent basis i mai. I torsdagens kommunestyremøte ble Bjørn takket for innsatsen, med både gode ord fra ordfører Toralf Heimdal og en gave laget av Bardus vekstbedrift Bapro.

– Rita har holdt tråden i omstillinga og gjort en veldig god jobb, sa ordføreren mellom annet i sin takk.

Rita Bjørn er nå tilbake i sin stilling som assisterende kommunedirektør i Bardu.

Ville ikke godta bot

Tromsø: Politiet har bøtelagt åtte bilførere under en kontroll på Tverrforbindelsen. En bilfører blir anmeldt da han ikke ville vedta forelegget for bruk av mobil under kjøring.

Utagerende mann skremte skolebarn

Tromsø: Politiet rykket i dag ut til området rundt Polaria, da en lærer meldte om en ruset og utagerende mann som gjorde små skolebarn redd. Mannen er nå innbragt og satt i celle, og blir anmeldt for hendelsen. Politipatruljen drar nå til skolen for å snakke med barna om den skremmende hendelsen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Testet positivt på narkotika

Harstad: En bilfører avga positiv prøve på narkotika i forbindelse med en trafikkontroll i dag. Han fratas førerkortet, og fremstilles for lege og blodprøver sikres, skriver politiet i Troms på Twitter.

Ti tatt i laserkontroll

Tromsø: Utrykningspolitiet har gjennomført en laserkontroll i 50-sonen i Tønsvika. Ti billister ble bøtelagt.

Tatt for promillekjøring etter mistenkelig kjøreatferd

Harstad: En politipatrulje observerte mistenkelig kjøreadferd og stanset en mannlig bilfører i 70-årene. Mistenkte blåste til høye alkoholverdier og blir siktet for promillekjøring. Det sikres blodprøve og førerkort beslaglegges, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Sammenstøt i Tromsø

Tromsø: Politiet i Troms melder om at det har vært en sammenstøt mellom to biler i sentrum.

– Det er ingen personskade, men materielle skader og bilberging er på vei. Det opprettes sak på den ene føreren for brudd på vikeplikt, skriver politiet på Twitter.

To kjørte for fort i Balsfjord

Balsfjord: Onsdag kveld holdt politiet trafikkontroll langs E6. I 90-sonen på Bergneset fikk en mann i 40 årene og en mann i 50 årene sine førerkort beslaglagt på grunn av for høy hastighet. Sak opprettes på begge to, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Mistanke om ILA i Salangen

Salangen: Det er mistanke om Infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokaliteten 13597 Salangslia i Salangen kommune i Troms og Finnmark fylke, hvor Salaks AS driver oppdrett av laks.

Mattilsynet skriver i en melding onsdag at Pharmaq Analytiq varslet Mattilsynet 16. juni 2021 om funn forenelig med ILA på fisk ved lokalitet Salangslia. Mistanken er basert på resultatet av analyser gjennomført ved Pharmaq Analytiq etter prøvetaking av fisk ved lokaliteten.

– Mattilsynet planlegger snarlig inspeksjon i anlegget for å ta ut oppfølgende prøver for eventuelt å stadfeste diagnosen. Utfyllende analyseresultater vil foreligge innen kort tid., skriver Mattilsynet på sin nettside.

Lokaliteten Salangslia er omfattet av en eksisterende overvåkingssone i kontrollområdet for ILA i Harstad, Ibestad, Senja, Gratangen, Tjeldsund, Lavangen og Salangen kommuner. Kontrollområdet ble opprettet etter påvisning av ILA ved lokalitet Kvanntoneset 8. oktober 2019.

– Dersom mistanken ved lokaliteten Salangslia blir bekreftet, vil Mattilsynet om kort tid opprette en bekjempelsessone i det eksisterende kontrollområdet, med utgangspunkt i lokaliteten. Videre vil det bli vurdert om det er behov for å utvide den eksisterende overvåkingssonen i kontrollområdet, heter det på Mattilsynets nettside.


Fortsatt ingen lensmannsavklaring

FORTSATT KONSTITUERT: En avgjørelse om hvem som blir ny lensmann i Midt-Troms vil ikke foreligge før i slutten av måneden. Det betyr at Katrine Grimnes enn så lenge fortsatt er konstituert i stillinga hun er blant tre søkere til å bekle permanent.  Foto: Gjermund Nilssen

En avgjørelse om hvem som blir ny lensmann i Midt-Troms lar vente på seg. Da søkerlista ble offentliggjort i april sa HR-direktør i Troms politidistrikt. Kari Brøndbo, at en avgjørelse ville foreligge innen medio mai, men nå, en måned senere, er ansettelsen fortsatt ikke tatt.

– Jeg har fått beskjed fra politimesteren om at en avgjørelse vil være klar mot slutten av måneden, sier Brøndbo til Folkebladet.

Dert er tre søkere til stillinga som nå formelt heter politiinspektør med funksjon som driftsenhetsleder for Midt-Troms, men som i praksis er det vi tidligere kalte lensmann. De tre er politioverbetjent Katrine Grimnes (som er konstituert i stillinga), politioverbetjent John Kåre Granheim og Nord-Troms-lensmann Ole Johan Skogmo.

UP tok fartssyndere i Lavangsdalen

Lavangsdalen, E8: Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll, der det ble utferdiget tilsammen åtte forenklede forelegg.

Det opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Kjørte med usikret stein på hengeren

Tromsø: En mann i 20-årene blir anmeldt for å ha kjørt med en stein usikret på en henger.

– For rullebladet og lommebokas skyld kan det lønne seg å bruke ekstra tid og stropper på å sikre lasten. Men først og fremst bør konsekvensen om det skulle gå galt være den største motivasjonen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

USIKRET: En mann i 20-årene blir anmeldt for å ha kjørt med usikret stein på tilhengeren i Tromsø.  Foto: Troms politidistrikt

Fire førere fikk forelegg

Langnes: Utrykningspolitiet har avholdt trafikkontroll på Kvaløyvegen. Fire bilførere ble ilagt forenklet forelegg for å ha kjørt over lovlig hastighet som i dette tilfellet er 70 km/t.

Det opplyser Troms politidistrikt på Twitter

Fem tatt for mobilbruk

Tromsø: Politiet har holdt trafikkontroll i Hansjordnesgata. Kontrollen medførte fem forenklede forelegg på grunn av håndholdt mobiltelefon under kjøring, samt et forenklet forelegg til en fører av en ATV som hadde en passasjer mer enn tillatt.

Fikk bot for bruk av mobil

Tromsø: Politiet har avholdt trafikkontroll i Hansjordnesgata.

Det medførte fem stykk forenklede forelegg på grunn av håndholdt mobiltelefon under kjøring, samt at en ATV hadde en passasjer mer enn tillatt, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

En tatt i fartskontroll på E8

Tromsø: Politiet melder på Twitter at de har avholdt fartskontroll på E8 ved Berg. Kontrollen resulterte i ett forenklet forelegg, hvor føreren ble målt til 96 km/t i 80-sonen.

Hele 38 fikk forelegg

Tromsø: Utrykningspolitiet har i løpet av tre og en halv time mandag formiddag ilagt hele 38 bilførere forenklet forelegg under laserkontroll på Tverrforbindelsen.

Det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Stanset kjøretøy kan komme brått på

Buktamoen: Vegtrafikksentralen nord melder på Twitter om at det står et stanset kjøretøy langs E6 på Buktamoen, i retning Bardufoss. Kjøretøyet kan komme brått på.

Rykker ut til brann i trafostasjon

Setermoen: Politiet fikk søndag kveld melding om brann i en trafostasjon på Setermoen.

– Stasjonen står ca 20 meter fra veg, ikke fare for spredning. Nødetatene er på veg til stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Båt funnet drivende utenfor Rødbergodden

BÅT FUNNET DRIVENDE: Denne båten ble funnet drivende utenfor Rødbergodden søndag morgen.  Foto: Politiet

Rødbergodden: En båt er funnet drivende utenfor Rødbergodden i natt. Den er tatt hånd om av en brønnbåt.

– Eier av denne båten kan ringe 02800 for å bli gjenforent med den, opplyser Troms politidistrikt.

Full mann la seg til å sove i bil

Tromsø: Politiet fikk i morgentimene melding om at en overstadig beruset mann hadde tatt seg inn i en bil for å sove.

19-åringen ble plukket opp av politiet.