To syklister kolliderte

Harstad: Politiet melder at det har vært et sammenstøt mellom to syklister og en bil like ved Heggen videregående skole.

Det er ifølge politiet uvisst om personskade. Politi og ambulanse er på stedet. De to syklistene ivaretas av ambulansepersonell.

Sperregjerder på avveie

  Foto: MMS-tipser

Senja: I Steinfjord og Senjahopen ligger det flere sperregjerder som på bildet strødd etter fylkesveien. Folk fleiper med at stormene sist uke må ha vært sterk som greide å blåse rundt med gjerdene. Men det er nok en lastebil som har mistet gjerdene av lasten på grunn av for dårlig sikring. En lykke da at ingen ble skadet.

Sau angrepet av hunder

Kvænangen: En sauebonde meldte om at flere sauer søndag ble angrepet av to løse hunder i Kvænangsbotn. En sau er omkommet, skal ha bittskader og være druknet etter å ha blitt jaget på havet.

Politiet gjør undersøkelser i forhold til hvem som eier hundene, og saken forventes anmeldt.

Sykkeltyv tatt på fersken

Tromsø: En mann i 20-årene ble søndag tatt på fersken i å prøve stjele en sykkel fra Fjellheisen i Tromsdalen. Eier som selv oppdaget forholdet tilkalte politiet, men ønsket ikke å anmelde saken. Mistenkte ble bortvist fra stedet.

Slagsmål utenfor butikk

Skjervøy: Politi og ambulanse rykket ut kl. 03.17 på melding om slagsmål utenfor Rema 1000. Partene hadde forlatt stedet og dratt hver til sitt innen politiet kom frem.

Ifølge politiet fremstod situasjonen som uoversiktlig, og det var vanskelig å få klarhet i hendelsesforløpet. Det ble ikke meldt om noen personskader, men ifølge politiet er det mulig det kommer anmeldelse fra de involverte.

Støy og slagsmål

Tromsø: Politiet har vært på ei adresse i Breivika etter melding om støy og slagsmål. Det var stille og rolig ved politiets ankomst og ingen ønsket å anmelde noe av det som hadde skjedd. Det ble stille resten av natten på adressen, opplyser politiet.

Klage på feststøy

Harstad: Politiet har i natt mottatt klager på feststøy fra en privatadresse i Harstad. "Festgeneralen" ble oppringt fra operasjonssentralen og gitt et pålegg om å holde det stilt for resten av natten for å unngå anmeldelse.

Avsluttet fest på "fest-adresse"

Tromsø: Politiet har natt til søndag vært på en adresse langs Strandvegen og avsluttet en fest samt løst opp i et slagsmål.

Politiet opplyser at det ikke er første gangen denne adressen blir oppsøkt av dem denne helgen. Festarrangør fikk et pålegg om å avslutte festen og holde det stilt for resten av natten.

Havnet i fyllearresten

Tromsø: En mann i 20 årene ble lørdag kveld innbrakt og satt i drukkenskapsarrest, da han ifølge politiet åpenbart var ute av stand til å ta vare på seg selv.

Fest gikk over styr

Harstad: Politiet har i natt vært på en adresse i Medkila etter gjentatte meldinger om en fest som gikk over styr. Festarrangøren fikk pålegg om å avslutte festen. Det ble også foretatt avhør på stedet ettersom det skal ha blitt utøvd vold mellom flere personer, opplyser politiet som oppretter sak på forholdet.

Blødde fra hodet

Tromsø: Politiet kom over en mann som blødde fra hodet ved Strandtorget. Det viste seg at han hadde vært involvert i en slåsskamp. Gjerningspersonen(e) hadde forlatt stedet.

Politiet avhørte vitner og den fornærmede ble tatt med til legevakt for undersøkelse. Politiet oppretter sak på hendelsen.

Slagsmål i sentrum

Tromsø: Politiet rykket natt til søndag ut etter melding om slagsmål med flere personer involvert på Stortorget. Det var derimot stille og rolig da patruljen kom frem.

Noen minutter senere traff politet på en mann i 20-årene som hevdet seg utsatt for vold, relatert til denne hendelsen. Patruljen startet med undersøkelser.

Brann i garasje i Målselv

Brann i garasje i Målselv  Foto: MMS-tipser

Målselv: Nødetatene rykket lørdag kveld ut til Målsnesveien/Gullhav etter innkommet melding om fyll fyr i en garasje. Ingen personer er skadet ifølge innringer, opplyser politiet.

Like før klokka 21:30 sier operasjonsleder Morten Augensen til Folkebladet at brannvesenet nettopp har ankommet stedet og sperret av området.

– Garasjen har brent ned og brannvesenet jobber nå med full styrke for å sikre huset like ved garasjen, sier Augensen.

Personen som bor på stedet ringte selv til nødetatene og meldte ifra om brannen. Det er snakk om en privat garasje som det har blitt oppbevart forskjellig utstyr i. På telefonen kunne det også høres gjentatte smell på grunn av gassflasker og slikt som ble oppbevart i garasjen.

– Ifølge brannvesenet skal alle gassflaskene ha gått av og det jobbes nå med å sikre huset, sier operasjonsleder Augensen som gjentar at ingen personer er skadet i brannen.

Klokka 22:10 opplyser politiet på Twitter at garasjen er nedbrent. Det er ikke fare for andre bygninger på stedet. Brannårsaken er så langt ikke avklart.

Person anmeldt for barmarkskjøring

Målselv: Politiet og Statens naturoppsyn har med helikopter avholdt kontroller av barmarkskjøring i midt -og sør Troms.

Seks ble kontrollert, noe som medførte èn anmeldelse, samt tre personer som må fremvise gyldig dispensasjon i etterkant.

Her kan det komme snø på veien

TROMS: Vegtrafikksentralen advarer bilister på Twitter om at de kan treffe på snø hvis de er ute å kjører lørdag. I Ofoten og Troms var det natt til lørdag forventet snø i høyden fra 600moh til 200moh, og snøværet skal fortsette utover ettermiddagen.

Lørdag ettermiddag synker snøgrensa ned til 200–400 meter, før bygene gir seg utover kvelden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Dette betyr at det kan hende at du må legge om til vinterdekk. Vegtrafikksentralen ber folk som er usikker på om det har kommet snø på veien de skal kjøre på, sjekke ut føreforhold og kamerabilder på http://175.no.

Festet gjennom natta — naboer fikk nok

Nordreisa: Politiet påla i morges en beboer på privat adresse på Storslett om å dempe musikk/støy. I følge meldingen til politiet hadde det vært fest på stedet gjennom hele natta, og klokka 08 hadde omgivelsene fått nok.

Fant død katt ved militærleir — ber eier ta kontakt

Målselv: Politet har tatt i mot en død katt, funnet påkjørt ved Rustad leir. Katten er sort og neppe fullvoksen. Eier kan ta kontakt med politiet på 02800.

Mer feststøy

Tromsø: Ut over de allerede nevnte festligheter har operasjonssentralen i Troms politidistrikt i løpet av natta ringt opp to festarrangører i Tromsø og bedt de senke støynivået etter klager fra nabolaget. Dette ble i begge tilfeller tatt til etterretning, opplyser politiet.

Mann uten førerkort kjørte av veien

Tromsø: Politiet rykket i natt ut etter melding om et trafikkuhell på Strandvegen i Tromsø. En personbil lå på siden, utenfor vegbanen. To personer ble sett løpende vekk fra området. Ifølge politiet tyder alt på at det bare var et kjøretøy involvert.

Bileier, en mann i 20-årene ble senere fremstilt for blodprøve, mistenkt for å ha kjørt bilen i alkoholpåvirket tilstand. Vedkommende har ikke gyldig førerkort, opplyser politiet som oppretter sak på forholdet.

Mistenkt for fyllekjøring

Målselv: Politiet fremstiller ei dame i 40-årene for blodprøve. Hun er mistenkt for å ha kjørt bil i Andselv i alkoholpåvirket tilstand.

Politiet opplyser at førerkortet beslaglegges og sak opprettes.

Ung mann plassert i fyllearrest

Finnsnes: En person i 20-årene ble natt til lørdag innsatt i drukkenskapsarrest. Ifølge politiet var han åpenbart ute av stand til å ta vare på seg selv.

Den unge mannen ble hentet av politiet fra et av byens utesteder.

Utagerende og hissig mann

Tromsø: Politiet grep i natt inn overfor en mann i 20-årene som var utagerende og hissig mot andre personer i Tromsø sentrum.

Mannen ble tatt hånd om, roet seg ned og kjørt hjem med beskjed om å gå til ro for natten, opplyser politiet.

Avsluttet fest

Tromsø: Politiet har vært på en adresse på Bjerkaker og bistått med å avslutte en fest. Arrangøren var fortvilet over at festdeltakerne ikke ville forlate adressen.

Festen ble avsluttet og folkene sendt bort. Festarrangøren fikk pålegg av politiet om å holde det stilt til klokka 08.00.

Høylytt fest

Tromsø: Politiet har natt til lørdag vært på en adresse langs Stakkevollvegen og gitt arrangør av en fest pålegg om å senke støynivået og ta hensyn til sine naboer. Ifølge politiet kom det gjentatte klager på denne adressen.


Ordensforstyrrelse på buss

Kvaløya: Politiet rykket ut til Eidvegen på Kvaløya etter melding om ordensforstyrrelse på en rutebuss. Politiet har stanset bussen, og har tatt hånd om den problematiske passasjeren.

Moderate skader for mannen som fikk en bjørk over seg

Tromsø/Finnfjordbotn: Torsdag fikk en mann en bjørk over seg i Finnfjordbotn. Mannen ble senere hentet av ambulansehelikopter og flydd til UNN i Tromsø.


Fredag opplyser pressevakta ved UNN at det er snakk om en mann i 70-årene, og at han har moderate skader.

– Han er på sykehuset nå. Hvor lenge han blir her vurderes fra dag til dag av legene. Men tilstanden er stabil og det er ikke snakk om livstruende skader, forteller Jørn Resvoll ved pressevakta til Folkebladet.


Bardudøl blir blir daglig leder i Babcock Norge

Hilde Sjurelv har sagt opp stillingen som driftsleder for Babcock i Norge. Tidligere regiondirektør for Rema, Ronny Repvik, begynner som daglig leder fra januar 2021. Repvik er fra Bardu. Hans første arbeidsdag i stillingen blir 11. januar 2021.

Daglig leder for Babcock i Norden, Marius Hansen, er glad for å få Repvik med på laget. Strukturen i ledelsen endres noe, slik at Repvik får tittelen daglig leder for Babcock i Norge.

– Ronny har 15 års erfaring fra næringslivet, med ledelse, omstilling og rekruttering. Jeg kjenner han som en som brenner for at andre skal lykkes, og jeg ser frem til å benytte meg av hans erfaring og kompetanse som daglig leder, for å bygge videre på det Hilde har vært med på å bygge opp, sier Hansen i en pressemelding.

Repvik var regiondirektør i Rema fra 2013 til 2018 med ansvar for Troms og Finnmark. Fra 2018 og frem til i dag har han drevet et eget konsulentselskap innen eiendom og forretningsutvikling. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben i Babcock.

– Ambulanseflyene er en samfunnskritisk tjeneste, som er spesielt viktig i nord. Jeg har et sterkt ønske om å få være med på å utvikle denne viktige tjenesten videre, til beste for pasientene som trenger hjelp og helsepersonellet som skal hjelpe dem. Jeg har fulgt selskapet fra utsiden, og er imponert over den jobben som er gjort for å få tjenesten opp på det høye nivået som nå leveres måned for måned. Jeg tar derfor fatt på jobben med en stor porsjon ydmykhet for den sterke fagkompetansen som finnes i selskapet, sier Repvik.


Etterlyst bil stanset av politiet

Balsfjord/Målselv: Troms politidistrikt etterlyser en sølvfarget Audi A6 TDI sedan. De opplyser om at den påstått stjålne bilen har kjennemerke ZH 53473. Bilen skal nylig være observert i Øverbygd.

– Tips/observasjoner ringes inn til 02800, skriver politiet i twittermeldingen.

Klokka 11.14 kommer meldingen fra politiet om at bilen er stoppet.

– Politiet har kontroll på bilen og to menn på 40 og 52 år. De ble stanset etter en liten forfølgelse. Det er mistanke om ruspåvirket kjøring og kjøring uten gyldig førerkort, i tillegg til tyveri av skilt, skriver politiet i den oppdaterte twitter meldingen.

Tatt med stjålne varer på kjøpesenter

Tromsø: Politiet opplyser på twitter at to menn er innbrakt fra Jula på K1 etter at ansatte meldte fra om mulig tveri.

– Vi fikk kontroll på mennene, og kun èn ble tatt med stjålne varer. Den andre måtte også bli med inn da han var etterlyst for forkynnelse av dokumenter, skriver Troms politidistrik på twitter.

Ungdommer siktes for ruspåvirket kjøring med truck

Alta: Klokka 23.45 torsdag kveld, rykket politiet i Alta ut til et innbrudd hos Alta skifer.

– To ungdommer i midten av tenårene ble tatt med til legevakta for blodprøve idet de siktes for ruspåvirket kjøring med truck inne på bedriftsområdet. En garasjeport ble påkjørt og ødelagt, opplyser politiet i Finnmark om på twitter.

Anmeldt for å kjøre uten førerkort

Målselv: En mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt bil i Øvre Takelvdal uten gyldig førerkort. Førerkortet ble beslaglagt på grunn av prikkbelastning fra tidligere forhold. Politiet opplyser at sak blir opprettet.