Savnet jeger funnet i god behold

TANA: En 80 år gammel jeger som ble meldt savnet mandag kveld fra området Sommervann vest for Masjok i Tana, er funnet av frivillige letemannskaper. – Jegeren bringes nå tilbake til sine jaktkamerater som er i en gamme i området, opplyser politiet klokken 1.17 natt til tirsdag.

Mannen var del av et jaktlag, og laget hadde sist kontakt med den savnede i 19.40-tiden, før batteriet på jaktradioen gikk tom.

– Det er et jaktlag som har meldt han savnet. Han skal ikke være langt fra leiren, men nå er det bekmørkt i området. Været er greit med oppholdsvær, noe yr og 6 grader, fortalte operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NTB rundt midnatt.

Jegerne ble funnet av frivillige kjentfolk som lette i området. Også reinpolitiet, Røde Kors, Norske redningshunder, Sivilforsvaret ble kalt inn, og Hovedredningssentralen ble varslet.

(©NTB)

Ordensforstyrrelse på buss

Kvaløya: Politiet rykket ut til Eidvegen på Kvaløya etter melding om ordensforstyrrelse på en rutebuss. Politiet har stanset bussen, og har tatt hånd om den problematiske passasjeren.

Moderate skader for mannen som fikk en bjørk over seg

Tromsø/Finnfjordbotn: Torsdag fikk en mann en bjørk over seg i Finnfjordbotn. Mannen ble senere hentet av ambulansehelikopter og flydd til UNN i Tromsø.


Fredag opplyser pressevakta ved UNN at det er snakk om en mann i 70-årene, og at han har moderate skader.

– Han er på sykehuset nå. Hvor lenge han blir her vurderes fra dag til dag av legene. Men tilstanden er stabil og det er ikke snakk om livstruende skader, forteller Jørn Resvoll ved pressevakta til Folkebladet.


Bardudøl blir blir daglig leder i Babcock Norge

Ronny Repvik  Foto: Privat

Hilde Sjurelv har sagt opp stillingen som driftsleder for Babcock i Norge. Tidligere regiondirektør for Rema, Ronny Repvik, begynner som daglig leder fra januar 2021. Repvik er fra Bardu. Hans første arbeidsdag i stillingen blir 11. januar 2021.

Daglig leder for Babcock i Norden, Marius Hansen, er glad for å få Repvik med på laget. Strukturen i ledelsen endres noe, slik at Repvik får tittelen daglig leder for Babcock i Norge.

– Ronny har 15 års erfaring fra næringslivet, med ledelse, omstilling og rekruttering. Jeg kjenner han som en som brenner for at andre skal lykkes, og jeg ser frem til å benytte meg av hans erfaring og kompetanse som daglig leder, for å bygge videre på det Hilde har vært med på å bygge opp, sier Hansen i en pressemelding.

Repvik var regiondirektør i Rema fra 2013 til 2018 med ansvar for Troms og Finnmark. Fra 2018 og frem til i dag har han drevet et eget konsulentselskap innen eiendom og forretningsutvikling. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben i Babcock.

– Ambulanseflyene er en samfunnskritisk tjeneste, som er spesielt viktig i nord. Jeg har et sterkt ønske om å få være med på å utvikle denne viktige tjenesten videre, til beste for pasientene som trenger hjelp og helsepersonellet som skal hjelpe dem. Jeg har fulgt selskapet fra utsiden, og er imponert over den jobben som er gjort for å få tjenesten opp på det høye nivået som nå leveres måned for måned. Jeg tar derfor fatt på jobben med en stor porsjon ydmykhet for den sterke fagkompetansen som finnes i selskapet, sier Repvik.


Etterlyst bil stanset av politiet

Balsfjord/Målselv: Troms politidistrikt etterlyser en sølvfarget Audi A6 TDI sedan. De opplyser om at den påstått stjålne bilen har kjennemerke ZH 53473. Bilen skal nylig være observert i Øverbygd.

– Tips/observasjoner ringes inn til 02800, skriver politiet i twittermeldingen.

Klokka 11.14 kommer meldingen fra politiet om at bilen er stoppet.

– Politiet har kontroll på bilen og to menn på 40 og 52 år. De ble stanset etter en liten forfølgelse. Det er mistanke om ruspåvirket kjøring og kjøring uten gyldig førerkort, i tillegg til tyveri av skilt, skriver politiet i den oppdaterte twitter meldingen.

Tatt med stjålne varer på kjøpesenter

Tromsø: Politiet opplyser på twitter at to menn er innbrakt fra Jula på K1 etter at ansatte meldte fra om mulig tveri.

– Vi fikk kontroll på mennene, og kun èn ble tatt med stjålne varer. Den andre måtte også bli med inn da han var etterlyst for forkynnelse av dokumenter, skriver Troms politidistrik på twitter.

Ungdommer siktes for ruspåvirket kjøring med truck

Alta: Klokka 23.45 torsdag kveld, rykket politiet i Alta ut til et innbrudd hos Alta skifer.

– To ungdommer i midten av tenårene ble tatt med til legevakta for blodprøve idet de siktes for ruspåvirket kjøring med truck inne på bedriftsområdet. En garasjeport ble påkjørt og ødelagt, opplyser politiet i Finnmark om på twitter.

Anmeldt for å kjøre uten førerkort

Målselv: En mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt bil i Øvre Takelvdal uten gyldig førerkort. Førerkortet ble beslaglagt på grunn av prikkbelastning fra tidligere forhold. Politiet opplyser at sak blir opprettet.

Stanset bil som manglet lys

Bardu: Politiet har stanset en bil i Bardu som manglet kjørelys. Fører, ei kvinne i 40-årene har fått pålegg om utbedre feilen før hun får lov til å kjøre videre. Politiet opplyser at kvinnen hadde til hensikt å gjøre som hun ble pålagt

Tre sjåfører tatt i kontroll

Trollvika: Politiet har torsdag avholdt trafikkontroll i 50-sone i Trollvik. Tre bilførere ble ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet. Høyeste hastighet var 65 km/t opplhyser politiet.

Mefjordveien stengt på grunn av rasfare

Senja: Mefjordveien på strekningen Straumsbotn - Botnhamn er stengt på ubestemt tid, og kan i verste fall bli det lenge, på grunn av fare for ras.

Ifølge RMT Senja må fjellklatrere opp og renske fjellsida i Svartholla før det er trygt å åpne igjen. Det er uvisst hvor raskt det lar seg gjøre å få tak i et slikt firma.

I følge en trafikkmelding på Vegvesenet sine hjemmesider vil en ny vurdering bli gjort fredag klokka 12.00.

Fredag skriver Vegvesenet på sine sider at vegen nå er stengt frem til mandag klokka 16.00. Ny vurdering skal tas da.

  Foto: Skjermdump: Vegvesen.no

Rykket ut — person sendt til unn med helikopter

Finnfjordbotn: Folkebladet har fått flere tips om at brannbiler har rykket ut av Finnsnes i retning Finnfjordbotn.

Brannsjef Arnstein Smevik kunne ikke si alt for mye til Folkebladet om hva som foregår, men sa følgende:

– Vi er ute på en ulykke hvor en person har fått et tre over seg. Mer kan jeg ikke si nå, sier Smevik.

Det er en mann som skal ha fått en bjørk over seg, forteller Smevik til Folkebladet klokka 12.45.

– Nå er vi ferdig og pasienten er levert i ambulansehelikopter som skal til UNN, sier Smevik.

– Dette har skjedd i forbindelse med nedsaging av en bjørk, men nøyaktig hvordan det har skjedd, det vet jeg ikke, sier han.

Når brannvesenet kom frem, hadde de andre som var sammen med mannen skjært han løs.

– Når vi kom frem, så hadde de som var sammen med mannen frigjort han og det var egentlig va kun helsepersonell-arbeid igjen. Vi hjalp til med å flytte han inn i ambulansehelikopteret, sier Smevik.

– Hvor stor var denne bjørka?

– Den var stor. Vi var fem mann for å flytte den ene biten av bjørka som lå ved siden av han.

Vinden herjet i Troms i natt

Troms: Politiet melder at at vinden skaper utfordringer flere steder.

– Melding om flere båter som har slitt seg langs kysten. En melding om laksemerder i drift nord for Hansnes på Ringvassøy. I sentrum av Tromsø har mange er det trær som har knekt og skaper trafikkproblemer. I Kårvika/Finnsnes melding om nausttak revet av, av vinden, melder politiet på twitter.

Klokka 01.35 ble det også meldt om en veltet bobil i Skibotn.

– Bilen sto på avkjøring ved E6. Ikke meldt om personskade. Eier besørger bilberging selv, opplyser politiet om på twitter.

Mange hundre husstander uten strøm

Det blåser onsdag kveld sør og sørvest full til sterk storm med vindkast opp mot 38 m/s flere steder i Lofoten melder Meteorologisk institutt.

Meteorologene venter fortsatt at lavtrykket skal intensivere seg og at den sterkeste vinden vil treffe Vesterålen de neste timene.

– Vi venter vest og sørvest full til sterk storm med svært kraftige vindkast på 35-40 m/s inn mot Vesterålen og kysten av Troms, skriver de på sine hjemmesider.

Strømbrudd rammer flere husstander i Målselv, Salangen, Senja og Sørreisa i Indre og Midt-Troms.

Troms kraft har montører ute på de aktuelle plassene for å starte feilsøk, opplyser driftssjef Per-Magne Johansen i selskapet, til NRK.

– Ofte blir det reparert på stedet, men det kan være litt ventetid. Det kan gå rimelig kjapt og det kan gå timer før strømmen er tilbake. Det kommer an på hvor omfattende feilen er, sier Johansen til statskanalen.

Nå er til sammen 2561 husstander uten strøm i Troms.

Farevarsel fra Meteorologisk institutt 23.09.2020  Foto: met.no

Politiet opplyser på Twitter klokka 19.21 at de får inn flere vær-relaterte meldinger fra Harstad. De ber publikum sikre løse gjenstander og ellers ta nødvendige forhåndsregler.

– Vi har de siste 30 min. fått melding om veltede trær og gjerde, flygende byggemateriell samt at en parkert motorsykkel har blåst over ende, skriver politiet.

For mange prikker — mistet lappen

Ramfjord: Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll på E8 i 80-sonen. En mann i 50-årene mistet førerkortet på grunn av prikkbelastning da han ble målt til 101 kilometer i timen. Ni andre bilister ble bøtelagt. Det opplyser Troms politidistrikt.

Flere leser Folkebladet

FLERE LESERE: Opplagstallene går litt ned for lokalavisene, men Folkebladet har fått 300 flere lesere hittil i år.  Foto: Trond Sandnes

Finnsnes: Lesernedgangen for papiraviser fikk en ekstra dytt under koronapandemien, da flere valgte å lese nyheter digitalt – særlig på mobil.

Det viser ferske tall Kantar har samlet inn for Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

De viser at mens papiravisenes dekning sank fra 38 til 31 prosent, opplevde digitale medier et oppsving i dekningen fra 66 til 71 prosent. Dekningen for nyheter på mobil økte fra 57 til 62 prosent.

Likevel holder dekningen for avisene seg relativt stabil på rundt 80 prosent.

I Troms og Finnmark har det gått verst ut over Harstad Tidende og Framtid i Nord. Nordlys har hatt økning i antall abonnenter.

Også Folkebladet har litt nedgang i opplaget hittil i 2020 fra 5.940 til 5.827 eksemplarer. Men samtidig går lesertallene oppover. I samme periode økte lesertallene med 300 fra 16.300 til 16.600 lesere, og nå leser de aller fleste Folkebladet digitalt og helst på mobilen. Over 9.000 av leserne fortrekker å få nyheter og TV-innslag via mobilskjermen.

Røykutvikling i trafo — evakuerte hus

EKSPLOSJONSFARE: Trafobrann i Tromsø onsdag.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

Tromsø: Politi og brannvesen er i krysset mellom Fergevegen og Carl Bertheussens veg, der det har smelt i en trafo. Det melder politiet på twitter.

– Det meldes om røykutvikling og noen hus skal være uten strøm. Situasjonen er uavklart, vi vurderer evakuering av de nærmeste naboene, opplyser politiet.

Utrykningsleder i brennvesenet Roy Sarre forteller til iTromsø rundt klokken 11.15 at det er 600 liter kjølevæske i trafoen.

– Det medfører eksplosjonsfare og væskebrann, sier han, og opplyser videre at de er bekymret for om væsken har lekket fra beholderen.

Det har allerede vært to mindre eksplosjoner på stedet.

Brannvesenet har nå fått bekreftet av Troms Kraft at strømmen er skrudd av, de starter derfor nedkjølings- og slukkearbeidet.

Oppdatering kl. 12: Brannvesenet opplyser til iTromsø like etter klokken 12.00 at de har åpnet døren på trafoen, og at temperaturen er på vei ned.

Oppdatert kl. 12.20: Brannen er meldt slukket. Beboere har fått lov til å returnere hjem. Det er ikke meldt om personskader, og brannen vil bli etterforsket av politiet for å finne ut av brannårsaken.

Oppdatering kl. 12.50: Mens politiet sto opptatt med trafobrannen, ble en patrulje oppmerksom på en drone i lufta. Dronepiloten viste fram en app som han hevdet viste at det var tillatt å fly der. – Dersom han sjekket Avinor sine sider, ville han ha sett at så ikke var tilfelle. Anmeldt, skriver politiet på Twitter.

Meldingen oppdateres.

Stiller til gjenvalg

Oslo: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre bekrefter at han ønsker en ny periode på Stortinget.

Sjokkerende er det ikke. Men nå har Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat kommet med sin tilbakemelding til nominasjonskomiteen i Oslo.

– Jeg har svart at jeg stiller meg til disposisjon for Oslo Arbeiderparti, sier Støre. (NTB)

Savnet tenåring funnet i god behold

Alta: Klokka 03.24 meldte politiet i Finnmark om en savnet 16-åring og ba om tips i saken. Letemannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors, brannvesenet, familie og politet bisto i søket.

Klokka 05.45 kom glad meldingen om at gutten var funnet.

– Den savnede ungdommen er kommet til rette i god behold. Gjenforenes med familien, skriver politiet i Finnmark på twitter.

Enighet i elektriker-meklingen

Norge: EL og IT-forbundet ble natt til onsdag enige med arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene til nesten 13.000 elektrikere. Det skriver de i en . pressemelding

– Dette har vært en lang og vanskelig forhandlingsprosess, men vi har nå et resultat som vi kan anbefale for medlemmene våre. Vi har fått viktige gjennomslag på alle de prioriterte områdene, sier forhandlingsleder og leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

Forbundet ville styrke de lokale tillitsvalgtes forhandlingsrett, bedre vilkårene for arbeidstakere på reiseoppdrag og begrense innleie fra bemanningsbransjen, skriver VG.

Jernbaneforkjemper: – Har de sagt det? Du verden, det er jo fantastisk

GLEDER SEG OVER AT AP VIL TA NORD-NORGEBANEN INN I PARTPROGRAMMET: Hilde Sagland i Tromskomiteen for Jernbane.  Foto: Birger Caspersen

– Har de sagt det? Du verden, det er jo fantastisk. En stor overraskelse. Jeg må jo si at det er uventet, men det er et veldig godt signal. Jeg har jo lenge tenkt at når noen viktige folk med makt begynner å snakke fornuft om Nord-Norgebanen, kommer resten til å trille ut som erter av en sekk. At det kom så brått hadde jeg ikke trodd, det var jo veldig fint, sier hun når iTromsø slår på tråden.

71-åringen har i rundt 10 år hatt et sterkt engasjement for å få videreført jernbanen i nord. Hun er blant annet kjent for å ha bygd en togperrong i hagen og har tatovert ordet «troms-banen» på armen.


Sagland forteller at hun har fått blod på tann når hun har sett og hørt fra motkreftene i saken. Hun sier det er skremmende å se hvor mye usaklig motstand jernbanen har fått.

– Vi hadde nylig besøk av Sandra Borch fra Sp her oppe, hun sa det var fryktelig viktig at vi i Nord-Norge står sammen. Jeg håper virkelig at disse politikerne ikke begynner nå og skal sloss om hvem som skal være første ute. Vi må bare være enige om at dette har vi omsider blitt enige om, sier hun.

Ap går inn for jernbane i nord

VIL HA JERNBANE: Bjørnar Skjæran og Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet avholdt pressemøte på utestedet Tromsø Jernbanestasjon i Tromsø sentrum.   Foto: Preben Olsen, iTromsø

Tromsø: Arbeiderpartiet går inn for å realisere jernbane i nord.

Dette ble bekreftet under et pressemøte tirsdag ettermiddag på utestedet Tromsø Jernbanestasjon, bedre kjent som Jernbanen, i Tromsø.

Til stede var nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran og Cecilie Myrseth, Ap-representant for Troms som kunne fortelle at dette er et enstemmig vedtak fra programkomiteen til partiet.

– Jeg sitter i en programkomité som nå går inn for å realisere jernbanen, sier Myrseth.

– Vi vil både gå inn for dobbeltspor på Ofotbanen og for forlenging av Nordlandsbanen, sier Skjæran, som også er leder for Nordland Arbeiderparti.

Widerøe-fly fikk trøbbel i lufta — måtte snu

Tromsø: Et Widerøe-fly på vei fra Tromsø lufthavn til Kirkenes måtte snu etter at de var kommet cirka halvveis, det skriver Nordlys.

Flyet fikk motortrøbbel, og pilotene valgte å skru av den ene motoren på vei tilbake til Tromsø. Flyet hadde 18 passasjerer og tre ansatte om bord.

– Flight WF 914 fikk en teknisk utfordring underveis så pilotene valgte å skru av motoren og lande med bare en motor, forteller Catharina Solli, kommunikasjonssjef i Widerøe, til iTromsø.

Selv om det hele høres svært dramatisk ut, toner Solli det hele ned.

– Pilotene valgte selv å skru av motoren. Det er noe annet enn om motoren mister kraft. Dette var helt kontrollert, og dersom man spør piloter om slikt så vil de si at det er udramatisk. Dette er noe de øver på, sier Solli og legger til:

– Det ble foretatt en sikkerhetslanding, det vil si at utrykkingsenheten sto klare dersom det skulle skje noe.

Det er ikke klart hvordan eller når de 18 passasjerene skal komme seg til Kirkenes.

– Akkurat nå foretar kapteinen en debriefing overfor passasjerene ved gaten. Der forklarer besetningen hva som har inntruffet og passasjerene kan stille spørsmål. Dersom det er noen som er bekymret så får man mulighet til å følge opp disse. Jeg har ingen informasjon per nå om det er et reservefly klart som kan ta passasjerene med eller om det er det samme crewet som skal fly, sier Solli.

Deler av E8 sperret etter jordras

Ramfjord: Litt over klokka 02.00 i natt meldte politet om at et jordras hadde gått over deler av E8 i Ramfjord

– Vegsentralen er varslet og sender entreprenører til stedet, lød det i meldingen.

I 04.00-tiden kom en ny oppdatering:

– Skredet har ikke rammet bebyggelse. Nærmeste hus er ca. 50 meter fra skredet. Statens vegvesen har besluttet at E8 blir stengt frem til i formiddag da det vil bli tatt en ny vurdering i forhold til fare for nye skred.

Litt over klokka 08.00 kom meldingen om at vegen er åpen for alminnelig ferdsel igjen.

Deler av veggen blåst ut i idrettshall

TATT AV VINDEN: Deler av veggen i Bardufoss storhall blåste ut i uværet.  Foto: Stein Wilhelmsen

Bardufoss: Meldinger om skader etter uværet mandag kveld har begynt å komme inn. Politiet fikk ved 21-tiden mandag melding om at deler av en vegg hadde blåst ut på Bardufoss storhall.

– I forbindelse med en reparasjon vi gjør av taket, har vi tatt bort deler av taket. Dette kombinert med vind, blåste i kveld en del av nordveggen ut, sier daglig leder Erling Andreassen ved Bardufoss storhall til VG.

Andreassen var selv var ved hallen da deler av veggen ble revet bort.

– Det var trening inne i hallen når dette skjedde og for mange kan nok dette vært en svært ubehagelig opplevelse, sier han.

Han sier at ingen personer kom til skade under hendelsen.

– Det er mye materielle skader. Men vi har ikke fått oversikt over omfanget, sier han.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt opplyser mandag kveld at politiet har fått flere meldinger om kraftig vind.

– Men akkurat nå går trafikken som normalt. Det er broer som er kritiske punkter, og der har vi hatt folk ute. Så langt har det ikke vært grunnlag for å stenge, med unntak av Tjelsundbrua som var stengt en liten periode, sier han.

Meteorologene melder at det er enda mer uvær i vente i timene fremover.

– Det verste er foran oss i Troms. De neste timene vil det komme lokal kraftig vindt innover landet, og langs kysten, sier statsmeteorolog Kjersti Strand til VG.


Uværet har slått til med stor styrke

Med sterke vindkast og et pøsende regnvær har den første høststormen slått til over Midt-Troms mandag kveld.

Uværet delte Norge i to i Nordland

Storforshei, Nordland: Som følge av store nedbørsmengder er E6 stengt ved Storforshei nord på Helgeland. Fergene på fylkesvei 17 er også innstilt på grunn av kraftig vind, og en rekke veier, melder VG.

Det betyr at Norge er delt i to.

– Vi har en del stengte veier akkurat nå. Hovedutfordringen vår er E6 som deler Norge i to sier trafikkoperatør ved veitrafikksentralen i Nordland, Kristin Storrø til VG.

Storrø sier det ikke finnes noen omkjøringer, utenom Sverige et godt stykke unna.

Trampoline sperrer kjørefelt

Fauskevåg: Politiet har mottatt melding om ei trampoline som sperrer sørgående kjørefelt på fylkesvei 83 i Fauskevåg på Hinnøya. Vegtrafikksentralen er varslet. – Henstiller alle om å sikre gjenstander som kan bli tatt av vinden som er varslet nå utover kvelden og natten, skriver politiet på Twitter.

Fikk førerkortet beslaglagt

Badderen: Utrykningspolitiet har beslaglagt førerkortet til ei kvinne i 30-årene. Hun ble målt til 91 kilometer i timen i en 60-sone. Sak opprettes. Det opplyser Troms politidistrikt.

Fører kjørte av veien — meldes om glatt vegbane og snøslaps

Skibotndalen: En personbil har kjørt ut av Nordlysveien på E8, melder politiet på twitter.

– Kun fører i bilen og han fremstår tilsynelatende uskadd, men ambulansepersonell er straks på stedet og fører vil bli sjekket av dem, skriver politet på twitter.

Det meldes om delvis glatt vegbane med snø og snøskaps, opplyses det videre.

75 bilførere kontrollert — tre fikk forelegg for hastighet

Tromsø: Det melder Troms Politidistrikt på twitter, etter å ha avholdt kontroll ved Ekrehagen barnehage mandag morgen.

– 75 bilførere ble kontrollert. Tre førere fikk forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet. Høyeste hastighet var 47 kilometer i timen i 30-sonen. En fører fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte, opplyser politiet i twittermeldingen.

Stille i nord

Nord-Norge: Det har vært en stille natt for politiet i de nordligste fylkene våre og politet har ikke meldt om noe som helst på twitter i løpet av natten.