Promillekjører endte oppå mur med totalvraket bil

Tromsø: En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.

Han skal ifølge politiet ha kjørt inn i en stolpe i Grønnegata, for så å kjøre videre inn i to trafikkskilt og noen trær før han til slutt ble stående fast oppå en mur. Bilen er å anse som et totalvrak, opplyser politiet.

Brann på Bardufoss

Bardufoss: Politiet opplyser at de har fått melding om brann i et forretningslokale på Bardufoss. Nødetatene på veg til stedet.

Oppdatering kl. 22.18: Melding om brann var falsk melding. Politiet følger opp denne, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Setter i gang søk etter eldre mann

Tromsø: Politiet har fått inn savnetmelding på en eldre mann.

Det iverksettes søk etter vedkommende med hjelp av frivillige ressurser, luftambulanse og politiressurser.

Politiet opplyser at søk vil bli iverksatt i området Håkøybotn til Vikran.

Oppdatering kl. 20.13: Politiet melder at mannen som har vært savnet er funnet av luftambulansen. Vedkommende var i tilfredstillende form, men blir likevel framstilt for velferdssjekk hos lege. Han var i fysisk god form, men blir tatt til legesjekk.

Forsøkte å stikke av fra politiet

Tromsø: En mann i 60-årene framstilles for prøvetaking da han mistenkes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, melder politiet.

Mannen forsøkte ifølge politiet å stikke fra patruljen da de viste tegn til at han skulle stanse.

Politiet tok beslag i mannens førerkort og det opprettes sak.

Oppdatering kl. 14.26: Etter prøvetaking er det besluttet at det ikke tas beslag i mannens førerkort. Resultatet viste lavpromille, opplyser politiet.

Brann i bil

Storslett: Nødetatene rykker ut til en adresse litt utenfor sentrum etter melding om brann i en bil.

Ifølge politiet skal det være åpne flammer og mye røyk. Nærmeste bolighus evakueres.

Oppdatering kl. 12.52: Brannvesenet og ambulansepersonell er på stedet. Brannvesenet har kontroll på brannen. Saken vil bli etterforsket, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Oppdatering kl. 13.51: Brannen er slukket. Evakuering av nabohuset er opphevet. Bilen er utbrent. Ikke skader på annet enn aktuell bil. Sak opprettes, opplyser politiet.

Påkjørsel bakfra

Harstad: Politiet har mottatt melding om et trafikkuhell på Seljestad i Harstad, ved Circle K.

To personbiler er involvert. Det var snakk om påkjørsel bakfra, ifølge politiet.

Ambulanse og politi rykker ut til stedet.

Oppdatering kl. 12.45: To personer klager over litt smerter og blir undersøkt av ambulansepersonell på stedet. En bil har stoppet for rødt lys og stått i ro og ventet på grønt. En annen bil har da kommet bakfra og kjørt inn i den første, opplyser Troms politidistrikt..

Oppdatering kl. 13.03: Politiet opplyser at det er besluttet å ta midlertidig beslag i førerkortet til ei dame i 70-årene. Hun var fører av bilen som kjørte inn i bilen som stod og ventet på grønt lys.

Avsluttet fest

Harstad: Politiet opplyser at de har vært på en adresse i Bergslia i Harstad lørdag og avsluttet en fest nå på morgenen.

– Festgeneralen har fått et pålegg om å holde det stilt og er gjort kjent med at han blir anmeldt om han ikke etterkommer dette, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Kastet mat på ordensvakta

Alta:I løpet av natten ble en mann i 50-årene innbrakt til arrest etter ordensforstyrrelse, opplyser politiet i Finnmark.

Mannen slo til en ordensvakt og kastet mat i ansiktet hans.

Tok hånd om mann

Tromsø: Politet innbrakte lørdag morgen en mann i tyveårene i Tromsdalen.

Han var beruset og ute av stand til å ta vare på seg selv, opplyser politiet på twitter.

Slo mens politiet så på

Leknes, Vestvågøy: Etter å ha slått til en person utenfor et utested på Leknes, ble en mann i 20-årene gitt pålegg av politiet om å forlate sentrum.

Men mannen ønsket ikke dette. Han slo heller til en person til mens patruljen så på, skriver politiet i Nordland på twitter.

Det førte til at han ble satt i arrest og anmeldt.

Uten gyldig førerkort

Finnsnes: Politipatruljen stoppet i natt en bilfører på Finnsnes uten gyldig førerkort.

– Sak blir opprettet, melder politiet på twitter.

Personer på skjær

Tisnes, Tromsø: Politiet melder på twitter at nødetatene er på veg til Tisnes sør for Håkøya ved Tromsø, etter at det er observert personer på et skjær cirka 300 meter fra land.

Hva som har skjedd, har politiet foreløpig ikke oversikt over, får Folkebladet opplyst hos operasjonsleder.

Oppdatering: Politiet melder klokka 18.20 at personene som var observert på skjæret har tatt seg til land i kanoer. De følges opp av politi på stedet.

Oppdatering kl. 18.57: Politiet har vært i kontakt med tre ungdommer som befant seg på skjæret. De hadde ikke vært i nød. Ifølge politiet beklager de ovenfor patruljen konsekvensen av oppholdet på skjæret. Det blir ingen videre forføyninger fra politiets side.

Stopp i trafikken over Gisundbrua

Finnsnes/Senja: Fredag ettermiddag rykket nødetatene ut til en hendelse på Gisundbrua. Dette førte til at trafikken forbi stedet ble stengt i en periode, noe som skapte kø i begge retninger.

Oppdatert: Ved 15-tiden får Folkebladet opplyst fra forbipasserende at brua igjen er åpnet for trafikk.

Kjørte mot innkjøring forbudt

Finnsnes: Politiet har avholdt kontroll i Sven Eidissens vei hvor det har kommet klager på kjøring mot skilt.

– En bilfører ble ilagt forenklet forelegg for å ha kjørt mot skiltet gjennomkjøring forbudt, opplyser operasjonssentralen ved Troms politidistrikt.

Fører nektet å betale bot

Tromsø: Politiet i Tromsø har avholdt kontroll på Stakkevollvegen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Fire bilførere ble ilagt forenklet forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring.

En fører anmeldes for samme forhold fordi vedkommende ikke var villig til å vedta forenklet forelegg.

Tatt i over 90 km/t i 50-sone

Breivika, Tromsø: Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll i Breivika i Tromsø.

Resultatet ble at en bilfører ble anmeldt med førerkortbeslag — for fartsovertredelse 91 km/t i 50 km/t-sone, en bilfører ble anmeldt med førerkortbeslag grunnet prikkbelastning og en MC-fører ble anmeldt med førerkortbeslag. Sistnevnte ble målt til 97 km/t i 50 km/t-sone.

Totalt åtte bilførere ble ilagt forenklet forelegg for fartsovertredelser..

Under kontrollen ble også fem bilførere ilagt forenklet forelegg for mobilbruk under kjøring og en bilfører ble ilagt gebyr for bruk av piggdekk.

Hørte skudd fra hus i Nordreisa

Nordreisa: I går kveld ble fire personer pågrepet etter at det ble hørt skudd fra et hus i Nordreisa. De fire ble innbrakt til politistasjonen, og det ble gjort beslag av pumpehagle, rifle, ammunisjon, en ATV og en cross-sykkel, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Én person er også siktet for ruspåvirket kjøring.

Etterforskningen har ikke avdekket at noen er truet eller skadet som følge av skuddene, og det fremstår som uforsiktig omgang med våpen. De fire som ble innbrakt har blitt løslatt i løpet av natta, opplyser politiet.

Bilbrann på Finnsnes

Finnsnes: Klokka 05.11 rykket nødetatene ut til bilbrann i Finnsnes sentrum. Brannvesenet var på stedet og det var åpne flammer i bilen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Klokka 05.48 melder politiet at ilden er slukket.

Det har ikke oppstått personskader, og beboere i tilstøtende leilighet er sjekket av helsepersonell på grunn av eksponering for røyk.

– Ifølge bileier har ikke bilen vært i bruk siden kvelden før, sier Beate Helberg hos politiets operasjonssentral.

Politiet oppretter og etterforsker sak.

Turgåer funnet etter leteaksjon

Ringvassøya: Politiet i Troms mottok ved midnatt melding om at en mann i 70-årene ikke hadde kommet tilbake til teltplassen ved Holmevatnet på Ringvassøya som avtalt med kompisen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

De to kompisene skilte lag rundt kl. 19.00 i går, og politiet, mannskaper fra Norsk Folkehjelp Tromsø, Røde Kors Tromsø, Norske Redningshunder og Norsk Radio Relæ Liga rykket ut og iverksatte søk etter mannen.

Klokka 03.10 i natt ble mannen funnet i god behold kort tid etter at de frivillige ble satt i søk. Mannen hadde mistet retningen tilbake til teltet.

Turkameraten ble hentet ned fra Holmevatnet i forbindelse med den opprinnelige leteaksjonen. Mannen var uten telefondekning der han teltet, så mannskapene måtte opp dit for å orientere han om funnet av kameraten. Han valgte da å bli med ned fra fjellet, opplyser politiet.

– Stor takk til alle frivillige som nok en gang stilte opp og bidro. Dere er unike, skriver politiet.

Mann i 20-årene kjørte bil med tekniske feil

Finnsnes: Politiet stanset rundt midnatt en mann i 20-årene på Finnsnes på bakgrunn av kjennskap om at bilen skulle vært fremstilt for kontroll grunnet flere tekniske feil og mangler, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Bilen hans ble avskiltet på stedet, og føreren må fremstille bilen etter at feilene er utbedret for å få skiltene på igjen.

17-åring mistenkes for ruspåvirket kjøring

Tromsø: Politiet i Tromsø stanset i natt en 17 år gammel gutt som mistenkes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Han hadde naturlig nok ikke førerkort, og blir fremstilt for blodprøve.

Verge er varslet og politiet oppretter sak.

Satte igang søk etter savnet person

Hatteng: Det er iverksatt søk i forbindelse med at en person er meldt savnet ved Hatteng i Storfjord. – Det er mannskap fra politiet og fra frivillige på stedet, opplyser politiet ved 13.30-tiden.

– Personen ble meldt savnet av sin arbeidsgiver da vedkommende ikke møtte opp på jobb. Per nå har vi ingen observasjoner av vedkommende, så vi må starte å søke der det er naturlig, sa operasjonsleder Lennart Steffensen ved Troms politidistrikt ved 14-tida tirsdag.

Nordlys omtaler den savnede som en mann i 50-årene.

Oppdatering: Klokka 19.13 melder politiet at savnede er funnet i live og sjekkes ut av helse. Leteaksjon avsluttes.

Fallulykke på Klubben næringspark

Grasmyr: En person har vært involvert i en arbeidsulykke på Klubben næringspark på Silsand.

Vedkommende har falt ned fra et element, og er tatt med til legevakta for sjekk, sier Lennart Steffensen fra politiets operasjonssentral.

Politiet og arbeidstilsynet er varslet.

På Klubben næringspark bygger Salmar den mest moderne laksefabrikken i Nord-Norge, mer om det kan du lese her.

Person tatt i 90 km/t på Senja

Høgli: UP har hatt laserkontroll i Høglia på Senja i formiddag, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Det resulterte i seks forenklede forelegg, og et førerkortbeslag.

Høyeste måling var 90km/t i 60 sona.

Mann kjørte uten førerkort

Politiet i Tromsø har stanset en bil klokka 02.32 i natt, og en mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt bilen uten gyldig førerkort, skriver Troms politidistrikt på sin Twitter.

Føreren fremstilles på legevakta for blodprøve. Bakgrunnen for det er at han mistenkes for å kjørt bilen i ruspåvirket tilstand.

En passasjer i bilen ble pågrepet og innsatt i arrest da det ble gjort funn av formentlig narkotika på han. Mannen er i 20 årene og kjent for politiet for liknende forhold fra tidligere.

Politiet i Troms oppretter sak.

Rykket ut til brann ved Coop på Silsand

Silsand: Nødetatene rykket ved 21.15-tiden mandag kveld ut ut til det som ble meldt som en bilbrann ved Coop Extra på Silsand.

Den kraftige brannen i personbilen spredte seg til selve butikkbygningen. Ved 21.30-tiden brant det kraftig både i bilen og i butikkbygget.

Folkebladet-TV: – Store skader også på butikkbygningen

Det ble ikke meldt om personskader, men vitner på stedet fortalte til Folkebladet at personer kom hostende ut fra butikken, som fortsatt hadde åpent da den eksplosive brannen startet.

Klokken 21.50 meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på stedet, etter at ilden på et tidspunkt også spredte seg fra kjøretøyet til bygningsmassen til forretningen som ligger like ved.

– Bygget ble evakuert, men ingen personer skal være skadet. En ytterligere bil på stedet er røykskadet, opplyste operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Bilen som det tok fyr i motorrommet på ble totalskadd. Også en annen bil, som sto parkert ved siden av, fikk skader.

Coop Extra på Silsand har i tillegg til dagligvarer også Post i butikk. Ifølge overbrannmester Erik Jensen i Senja brannvesen er det veldig store skader på bygget.

Han forteller at det var kledningen på Coop-bygget som tok fyr på grunn av varmen fra bilbrannen.

– Deretter spredte flammene seg opp etter veggen og inn under raften og inn under taket. Vi driver nå etterslukking inne under taket, sier han til Folkebladet-TV ved 22-tiden.

Brannvesenet drev utover kvelden mandag med etterslukking på stedet.

Butikksjef Stian Vollan Kristoffersen sier tirsdag morgen til Folkebladet at butikken må holdes stengt på ubestemt tid etter brannen.

BRANN: Det var en bil som startet å brenne like ved Coop Prix på Silsand mandag kveld.  Foto: Stian Jakobsen

Trafikkulykke på E8

Hundbergan: Litt før klokka ni mandag meldte politet om en trafikkulykke på E8.

Ifølge politiet skal en bil skal ha kommet over i motgående felt og kollidert med møtende bil. Det var to personer involvert. Den ene føreren tas med til legevakt for sjekk. Trafikken dirigeres forbi stedet, opplyser politiet i Troms.

Oppdatering 10.03: Begge bilene er berget og vegen er nå åpen for trafikk, melder politiet som nå oppretter sak.

Politiet ber om tips om bil

Finnsnes/Senja: Politiet ønsker informasjon dersom noen ser en gul finskregistrert Mercedes Vito med registreringsnummer SXI 782.

Bilen var sist sett i området Finnsnes/Senja søndag formiddag.

– Ring inn observasjoner på 02800. Personene i bilen kan ha informasjon som vi ønsker, opplyser politiet om på twitter.

Oppdatering: Klokka 20.12 skriver politiet at de har vi kontroll på den aktuelle bilen. – Ttusen takk for tips! skriver de.

Promillekjøring med båt

Tromsø: En mann i 20-årene er anholdt, mistenkt for promillekjøring med båt. Han la til kai i sentrum, tydelig beruset, ifølge Troms politidistrikt. Han er på legevakta for blodprøve nå, opplyser politiet. Sak opprettes.

Bortviste ruset mann

Harstad: Politiet har bortvist en ruset mann i 50-årene fra et nabolag på Bergseng. Han var til sjenanse for omgivelsene sine.

Badestøy er kanskje ikke det verste problemet nord...

Tromsø: På Tomasjordnes ved Tromsø klaget beboere til politiet over støy fra ungdom som badet.

Det førte til at politipatruljen gikk til megling mellom ungdommene og beboerne.

På twitter skriver Troms politidistrikt at patruljen var enig i at støynivået nok kan ha vært for høyt, men ungdommen oppførte seg bra og pakket sammen.

– Badestøy er et problem som eksisterer kanskje i to uker her nord, skriver Troms politidistrikt.