Fisker savnet i Divielva

LETEAKSJON: Det letes torsdag ettermiddag etter en savnet fisker i Divielva.  Foto: John Strandmo, iTromsø

Dividalen: Politiet har fått melding om en savnet fisker i Divielva. – Nødetater, Røde Kors hjelpekorps, luftambulanse, Norsk Folkehjelp og forvarspersonell er på tur til stedet for å starte søk, opplyser Troms politidistrikt.

– Mannen dro for å fiske i dag tidlig klokka 6, men har ikke kommet tilbake. Det er gjort funn av eiendeler, så vi er bekymret for hans ve og vel, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til Nordlys.

Strømmen i elva beskrives som stri, melder NTB. De melder også at mannen er i 50-årene.

Rundt klokka 14.30 hadde politiet akkurat ankommet stedet, og oppretter base for søkearbeidet. Politiet opplyser at det er flere dykkere på stedet som bistår i søket.

– Helikopter har søkt ved Holt og søker nå videre mot Nordgård, forteller journalist John Strandmo i avisa iTromsø klokka 15.10.

Fem tatt for fart i 60-sone

Skøelvdalen: Politiet opplyser på twitter om at de har hatt laserkontroll i 60-sonen i Skøelvdalen.

– Det resulterte i fem forenklede forelegg. Høyeste måling var 76 kilometer i timen, opplyser Troms politidistrikt.

Anmeldes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand

Tromsø: En kvinne i 50-årene anmeldes av UP for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Førerkortet ble beslaglagt. Det opplyser Troms politidistrikt om på twitter.

Fikk melding om menn som rotet i bakgård

Tromsø: Politiet fikk melding om to menn som rotet i en bakgård. Blant annet skal de ha forsøkt å skru ned en elbil-lader.

– Vi påtraff en gammel kjenning. Han og en kompis ble tidligere i kveld bortvist fra parkeringsanlegget da de snoket rundt. Intet tatt eller ødelagt. Han ble bortvist igjen, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Kollisjon mellom bil og buss

  Foto: Frank Lande, iTromsø

Kvaløysletta: En buss og en personbil kolliderte tirsdag ettermiddag på Kvaløysletta, i nærheten av Sandnessundbrua.

Ifølge en iTromsø-tipser skal det være mange folk på stedet, og airbagen skal være utløst.

Politiet har enda ikke nådd stedet, men er på vei opplyser operasjonsleder til iTromsø klokken 16.10. Operasjonsleder opplyser samtidig om at de har fått indikasjoner på at det er store kødannelser i området.

Like før 16.30 opplyser Troms politidistrikt på Twitter at politiet og nødetatene straks er fremme på stedet, og at skadeomfanget er ukjent.

Like etter 16.30 skriver politiet på Twitter at det dreier seg om en kollisjon mellom en rutebuss og en personbil, og at det ikke er meldt om alvorlige personskader.

– Ingen melding om personskader om bord i bussen. To personer fra personbil sjekkes av ambulansepersonell.

Hendelsesforløpet blir undersøkt av patruljen på stedet.

Klokken 17.15 er veien åpnet, og nødetatene har forlatt stedet.

Føreren av personbilen er fraktet til legevakta for videre undersøkelser, mens bilen blir hentet av bergingsbil. Bussen kjørte fra stedet for egen maskin.

– Forholdet etterforskes av politiet for mulig vikepliktsbrudd fra personbil, skriver politiet på Twitter.

Vogntog og biler står fast

Heggelia: Politiet melder om trafikale problemer på E6 i Rustabakken.

– Et vogntog og noen personbiler står fast i bakken. Ett kjørefelt er sperret. Vi dirigerer trafikken på stedet, melder Troms politidistrikt.

Mistet førerkortet etter kjøretur i morges

TROMSØ: En mann i slutten av 20-årene mistet førerkortet på grunn av prikkbelastning, opplyser Troms politidistrikt tirsdag morgen.

Han ble målt til 78km/t i 60-sonen på Salarøyvegen, og han hadde allerede fem prikker på førerkortet.

Tatt i over 90 km/t i 50-sone

TROMSØ: En 20 år gammel mann ble stanset i fartskontroll på Tromsøya etter å ha blitt målt til 91 km/t i 50-sonen. Mannen ble avhørt på stedet og førerkortet beslaglagt.

Det opplyser Troms politidistrikt.

Måtte aksjonere mot utagerende ungdom

Silsand: Politiet melder på Twitter at de ble kontaktet av ansatte ved Silsand ungdomshjem ved 17-tida mandag. Ifølge politiet skal tre ungdommer oppført seg utagerende og kastet gjenstander. Denne situasjonen roet seg imidlertid. Men bare en halv time senere fikk politiet en ny telefon fra ansatte som meldte om at ungdommene helte brennbar væske inne i et lokale. Da sendte politiet en patrulje til stedet.

Kort tid etter at politiet publiserte meldingen på Twitter, kom en ny melding der man informerer om at personalet har overtatt kontrollen over situasjonen og at man vurderer en anmeldelse i ettertid.

Mener å vite årsaken til ulykka

UTFORKJØRING: Lørdag ettermiddag havnet en bil utenfor veien og landet i elva ved Strømsli bru. Ekteparet som satt i bilen ble reddet ut av bilen og fløyet til UNN. Hovedredningssentralen Nord-Norge uttalte at redningsaksjonen er et eksempel på god samhandling mellom nødetater og redningsressurser.   Foto: Stein Wilhelmsen

Strømsli, Bardu: Politiet mener å ha dannet seg en god oversikt over hva som skjedde før en bil havna i elva ved Strømsli i Bardu lørdag kveld.

Ekteparet, som er kjent på veistrekninga, kom kjørende ned den bratte bakken hvor det er en 90 graders sving like før brua.

– Det var glatt på stedet, og de har nok hatt litt for høy fart for forholdene. Det ble bremset litt for seint og bremsene låste seg, og bilen gikk ut. Det er forståelig at det kan skje, sier politiets innsatsleder Arne-Markus Svendsen til avisa Nye Troms.

Svendsen sier til Folkebladet at det nærmest er å regne for et mirakel at det gikk så bra med de involverte.

To eldre personer befant seg i bilen, men skal ha kommet fra det med få fysiske skader.

Folkebladet-TV: Se innslag fra ulykkesstedet [+]

Etterlyser vitner til voldshendelse utenfor Amfi

Blodflekk: Denne blodflekken ble funnet utenfor Amfi samme kveld og på samme sted som voldshendelsen skjedde tilbake i august.  Foto: Stian Jakobsen

Finnsnes: Troms politidistrikt etterlyser vitner i forbindelse med en voldshendelse utenfor Amfi-senteret på Finnsnes i august. Hendelsen skjedde 29.august klokka 19.50.


Voldshendelse på Finnsnes lørdag kveld: – Rus inne i bildet

Lørdag kveld, like før klokka åtte, rykket politiet ut til Finnsnes sentrum etter at det ble meldt om en voldshendelse ved rundkjøringa utenfor Amfi.


– En eller flere utførte førstehjelp på stedet og politiet ønsker å komme i kontakt med disse, samt andre som var på stedet. Ta kontakt med Finnsnes Lennsmannsdistrikt, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Bil har kjørt utfor veien

Botnhamn: Politiet har fått melding om at en bil har kjørt ut av veien på fylkesvei 862 ved Botnhamn.

– Føreren er ute av bilen og oppegående. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Oppdatering 12.43:

– Fører blir kjørt til legevakt for sjekk. Bilen har truffet et autovern, gått rundt og landet oppå plogen til en parkert brøytebil. Trafikken går som normalt på stedet, opplyses det om fra politiet.

Evakuert etter brann

Oslo: Fem personer ble natt til mandag evakuert fra en bolig på Årvoll i Oslo etter brann i en leilighet.

Politiet i Oslo meldte om brannen klokken 00.16. Det ble meldt at det brant kraftig i første etasje i boligen.

Brannmannskapene sendte inn røykdykkere i huset for å avklare om det fantes flere personer i huset, men fant ingen.

Det er ikke meldt om noen skadede, og brannen ble meldt slukket etter en drøy halvtime. (NTB)

Politiet stanset byggearbeid

Tromsø: Politiet mottok søndag flere meldinger om sjenerende byggestøy fra et byggeprosjekt på Strandvegen.

Ettersom ansvarlige ikke kunne forevise patruljen tillatelse/dispensasjon til å fravike lov om helligdagsfred, ble arbeidet pålagt stanset på stedet.

Mann pågrepet av politiet på Finnsnes

Finnsnes: Søndag morgen har mann i 40-årene blitt pågrepet av politiet etter å ha opptrådt truende ovenfor betjening på Shell.

– Mannen anmeldes for forholdet, samt besittelse av mindre mengde narkotika. Mannen er kjent for politiet fra tidligere, opplyser politiet.

Mann til legevakt etter å ha blitt slått ned

Tromsø: En person ble natt til søndag slått ned utenfor Burger King i Tromsø sentrum. Han skal ifølge politiet ha blitt angrepet av tre ukjente personer.

De tre personene skal i følge opplysninger fra vitner ha blitt hentet av en bil utenfor Fokus kino i Grønnegata klokka 02.08.

– Personen som ble slått ned er kjørt til legevakten og vil bli innlagt på UNN. Vi ønsker tips på tlf 02800 fra vitner som har observert hendelsen, skriver politiet på Twitter.

Stanset fester

Tromsø: Politiet opplyser at de i natt var innom et par adresser på Tromsøya og avsluttet fester som forstyrret natteroen.

Ødela brøytestikker og kastet stein

Harstad: En beruset mann gikk natt til søndag løs på brøytestikker og kastet steiner i vegbanen på E10 ved Tjeldsundbrua i Harstad.

Vedkommende ble innbrakt av politiet og innsatt i drukkenskapsarrest.

Ungdom kastet snø og is på biler

Tromsø: Politiet melder om nok et tilfelle av ungdommer som kaster snø og is på forbipasserende biler i Tromsø.

– Denne gangen på Grønnåsen med knust frontrute som resultat. Vi tar en alvorsprat med både tenåringer og foreldre, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

– Det blir opprettet en sak i etterkant denne hendelsen da dette både er skadeverk og en farlig handling som potensielt kunne hatt enda større følger.

Rykket ut til garasjebrann

Skibotn: Nødetatene har lørdag fått melding om brann i en garasje i Skibotn og er på tur til stedet.

Klokka 16.15 melder politiet at de er på stedet sammen med brannvesen, og det har vært noe røykutvikling som de forsøker å finne årsaken til.

Litt senere opplyses det at en varmekilde har ført til noe røykutvikling som nå er under kontroll. Nødetatene gjør etterarbeid på stedet og det opprettes en sak fra politiets side.

Mann funnet omkommet etter båtbrann

Finnmark: Fire personer ble gjort rede for, men én person var fortsatt savnet etter brann i en båt i Båtsfjord i Finnmark.

Nødetatene rykket ut til meldingen om brann i en 27 meter lang stålbåt klokken 4.49 natt til lørdag, opplyser politiet på . Twitter

Rett før klokken 9 lørdag morgen er brannen fortsatt ikke under kontroll, opplyser vaktleder ved operasjonssentralen for brannvesenet, Kjartan Lunø, til . iFinnmark

– Det brenner i en båt, og derfor er det vanskelig å komme til, og det er snakk om høye temperaturer. Derfor bistår redningsskøyten med avkjøling. Våre menn jobber fra land, forteller han.

Hele brannmannskapet i Båtsfjord er kalt ut. Flere av dem står bakvakt ettersom mannskapet som er på, snart må byttes ut.

Lørdag ettermiddag opplyser politiet at en savnet mannsperson i 40-åra i forbindelse med brannen er funnet omkommet ombord.

Politiet etterforsker saken.

(©NTB)

Fritidsbolig på Senja brant ned

Senja: Like før klokka 07:30 lørdag morgen meldte politiet at nødetatene rykket ut til melding om brann i enebolig i Gryllefjord.

40 minutter senere ble det opplyst at huset, som er registrert som fritidsbolig, er brent ned.

Politiet har vært i kontakt med eier og ingen skal ha oppholdt seg i huset i natt. Brannårsaken er ukjent og politiet vil etterforske saken.

Ifølge et tips Folkebladet har fått inn ligger ikke fritidsboligen som brant ned i Gryllefjord, men i Ballesvika på andre siden av fjellet.

Senja kommune gjenåpner servicetorg

Senja: På grunn av lavt smittetrykk i regionen er det beslutta at servicetorg på rådhuset og kommunehus i Senja kommune igjen åpner for publikum. Det opplyser kommunen i en pressemelding fredag.

Gjenåpningen gjelder fra mandag 30. november. Møter med saksbehandlere skal ifølge kommunen likevel helst gjøres på video eller telefon, og publikum oppfordres derfor til å bruke telefon, epost eller bookingløsninger for å gjøre avtaler på forhånd.

Fikk meldinger om bekymringsverdig kjøring — mann fratatt førerkortet

Tromsø: UP har i dag beslaglagt førerkortet til en mann i 80-årene. Det opplyser Troms politidistrikt.

– Publikum meldte fra om bekymringsverdig kjøreatferd, og patruljen observerte selv kjøretøyet før kontroll. Sak opprettes, opplyses det.

Rykket ut til melding om påkjørsel — mann i 80-årene til sykehus

Harstad: Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på Sama, hvor en fotgjenger har blitt påkjørt av en bil.

– Fotgjenger er en mann i 80-årene, vedkommende er fraktet til sykehus. Politiet jobber på stedet med etterforskning av hendelsen, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Klokka 15.04 melder politiet at påkjørselen har skjedd i tilknytning til et fotgjengerfelt.

– Fører av involvert personbil er en mann i 40-årene. Politiet avhører både fører og øvrige vitner, meldes det.

Ti førere bøtelagt

Lavangsdalen: UP har gjennomført fartskontroll på E8 i Lavangsdalen. Ti førere ble bøtelagt.

– Høyeste hastighet ble målt til 96 kilometer i timen i 80-sonen, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Salmar får utvide oppdrettsanlegg på Senja

Senja: Salmar har fått ja fra fylkesrådet til å utvide oppdrettsanlegget ved Stonglandshalvøya på Senja. Det skriver NRK.

De skriver at anlegget kan øke fra 5000 til 7500 tonn. Dette til tross for at fylkesmannen skal ha frarådet en økning med tanke på faren for villaksbestanden i området.

Steinras stenger fylkesvei

Osterøy: Et steinras har tatt med seg fem-seks meter av fylkesvei 5418 ved Bruvik på Osterøy utenfor Bergen. Innbyggerne har i lengre tid bedt om en sikrere vei. Les mer.

Feil med alle telefoner og sentralbord i Senja kommune

Senja: Senja kommune opplyser om at det torsdag morgen ikke er mulig å nå gjennom til alle sentralbord og telefonnumre i Senja kommune.

– Det jobbes med å rette feilen, skriver kommunen på sin hjemmeside.

– Vi beklager problemene dette skaper for våre innbyggere. Ny beskjed vil bli gitt så snart telefonlinjene fungerer som normalt igjen, skriver kommunen videre.

Oppdatert klokka 09.25:

Feilen er nå rettet opp.

– Feilen lå hos vår leverandør av telefoniløsning, Atea, som nå har retta feilen. Vi beklager problemene telefontrøbbelet skapte for våre innbyggere., skriver kommunen.

Elleve bilister bøtelagt

Tromsø: Politiet har hatt skiltkontroll i Krokvegen i Tromsø, hvor elleve billister er ilagt forenklet forelegg.

– Der er det ikke lov å kjøre gjennom i tidsrommet 07-09. Elleve billister ble bøtelagt, skriver Troms politidistrikt på twitter.

Foreleggene er på 5500 kroner.