Politiet ønsker å bli varslet om skred

TROMS: – Det er ennå flotte forhold for toppturer med ski i vårt distrikt. I den forbindelse setter vi stor pris på når det varsles om skred. Tenker her spesielt på skred som enn selv har løst ut, der ingen er tatt. Da unngår vi å bruke redningsressursene unødvendig, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Kjørte langt over fartsgrensa — med promille

Finnsnes: Troms politidistrikt melder på Twitter at en en bilfører forsøkte å stikke fra politiet i forbindelse med en trafikkontroll på Finnsnes natt til lørdag. Vedkommende ble målt til 113 kilometer i timen i 70-sone.

Bilføreren stanset etter en kort forfølgelse og blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

Gir millioner til kommunene

Tromsø: Fylkesrådet i Troms og Finnmark tildelte fredag 74,4 millioner kroner til kommunale næringsfond i fylket. Midlene er en del av regjerningens krisepakke rettet mot styrking av kommunale næringsfond og gitt av Kommunal og moderniseringsdepartementet.

Vil flytte romsenter til Tromsø

Tromsø: Høyre i Troms og Finnmark vil flytte Norsk Romsenter i Oslo til Tromsø. En dårlig ide, mener Oslo Høyre. Forslaget er en del av Troms og Finnmark Høyre sitt innspill til regjeringas nye nordområde-melding som skal presenteres til høsten, melder NRK Troms og Finnmark.

– Det ville vært naturlig å flytte en sånn etat til Tromsø, sier Anne Berit Figenschau i Troms og Finnmark Høyre. Romsenteret, med sine 40 arbeidsplasser, er underlagt Næringsdepartementet og skal bidra til vekst for norsk høyteknologisk industri. I dag holder senteret til på Skøyen i Oslo.

Savnet kvinne funnet omkommet

Personen som har vært savna på Tjeldøya i Tjeldsund kommune, er funnet omkommet.

Politiet har sammen med frivillige og Hovedredningssentralen lett etter en savnet kvinne på Tjeldøya i Tjeldsund kommune siden hun ble meldt savnet 29. juni.

– Fredag formiddag ble det gjort funn av en død kvinne i området ved Helligtinden. Hun ble funnet i bratt og ulendt terreng. Funnet ble gjort av helikopter, og personen er hentet ut av området, opplyser seksjonsleder for etterforskning, Morten Hole ved Harstad politistasjon.

Den omkomne er identifisert, og det er slått fast at det er den savna kvinna som er funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

Den omkomne er 36 år gamle Monika Therese Lindbjør Kristoffersen (bildet) fra Rennesøy i Rogaland og de pårørende er informert.

Fire mistet lappen i kontroll

Hundbergan: Avholdt laserkontroll på E8, der fire bilførere har fått sitt førerkort beslaglagt. – Høyeste hastighet ble målt til 152 kilometer i timen i 80-sone, opplyser Troms politidistrikt.

Overstadig beruset ungdom kjørt hjem

Harstad: En overstadig beruset 15-åring ble oppdaget i 03.30-tida i Harstad av en politipatrulje.

– Kjørt hjem og ivaretatt av foreldre med påfølgende bekymringssamtale, melder politiet på twitter.

Ung fører mistet førerkortet

Tromsø: En patrulje stanset en fører etter mobil fartskontroll på Kvaløya. Føreren kjørte i 80 kilometer i timen i en 50-sone og anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort, opplyser Troms Politidistrikt på twitter.

Forsøkte å stikke fra politiet

Finnsnes: I forbindelse med en trafikkontroll ble en fører målt til 113 kilomteter i timen i 70-sonen på Finnsnes. Vedkommende forsøkte å stikke fra politiet, melder de på twitter, men han ble stanset etter kort forfølgelse.

I tillegg til å ha kjørt for fort, hadde ikke mannen gyldig førerkort. I tillegg kjørte mannen bilen i alkoholpåvirket tilstand, opplyses det i twittermeldingen.

Mistenkes for ruskjøring

Skibotndalen: Politiet fremstiller en mann i 30 årene for blodprøve mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Politiet mottok flere tips fra publikum om aggressiv kjøreatferd nedover Skibotndalen. Sak blir opprettet, opplyser Troms politidistrikt.

Bil havnet utfor veien

Kistefoss: Politiet har mottatt melding om utforkjøring i nærheten av Kistefossbrua i Bardu kommune. – Ifølge meldingen skal det kun ha vært en person i bilen. Fører, en mann i 50 årene er uskadd. Patruljen har vurdert det slik at det ikke opprettes sak. Patruljen hjelper fører med å skaffe berging til bilen, opplyser operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

Mann pågrepet etter knivtrusler

Oslo: En 21 år gammel mann er pågrepet etter å ha truet ansatte med kniv på en bar ved Oslo Spektrum.

– En mann kom til puben og truet de ansatte med en kniv. Han ble så overmannet av flere ansatte og gjester på stedet, som holdt ham under kontroll til politiet var på stedet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Les mer her.

Pipebrann i Salangen

Salangen: Sent onsdag kveld kom det melding om en pipebrann ved Yttergård i Salangen.

Salangen-nyheter skriver at at brannen var slukket og at man hadde kontroll på situasjonen klokka 23.20. Avisa skriver at ingen kom til skade.

Spesialtransport på fylkesveg i Målselv senere i dag — trafikk kan ikke passere

Målselv/Balsfjord: I Balsfjord og Målselv vil det gå en spesialtransport fra fylkesveg 7906 Sagelvvatnet til E6, over fylkesveg 857 Øverbygd, og til fylkesveg 7822 i Dividalen i dag.

– Det er ikke mulig å passere transporten på fylkesvegene siden vegen er for smal. Dette vil foregå fra klokka 15.30 til ca. klokka 20.00, melder Vegsentralen Nord på twitter.

Leter etter denne kvinnen — ber publikum om tips

Politiet etterlyser savnede Monika Therese Kristoffersen og går ut med navn og bilde av henne i samråd med nærmeste pårørende.

Hvis noen har informasjon om hvor savnede kan være eller har vært i perioden siden mandag 29. juni klokken 02:00, ber de om at de melder dette til Troms politidistrikt på telefon 02800 eller 7779 6000.

– Opplysninger om den savnede bes meldes til operasjonssentralen Troms politidistrikt, melder politiet.

Hun er 177 centimeter høy, har slank kroppsbygning, lyst halvlangt hår og blå øyne. Kvinnen er i 30-årene.

Kvinne kritisk skadd etter knivstikking

Halden: En kvinne i 60-årene fraktes til sykehus med kritiske skader etter å ha blitt knivstukket i Halden natt til onsdag. En mann i 30-årene er pågrepet. Les mer om saken her.

Bil utfor vegen

Kirkenes: En bil har kjørt utfor vegen på E6 ved rundkjøringa til Skytterhusfjellet mellom Kirkenes og Hesseng. Ingen personer skadd og bilen er uskadd, melder Finnmark politidistrikt på twitter.

Brann i avfallsmottak

Tromsø: Tirsdag kveld oppsto det brann i et avfallsmottak på Nord-Tromsøya.

– Åpen ild og kraftig røyk på stedet, røyken går i sørvestlig retning, beboere i området Nord-Tromsøya- Breivika bes holde vinduer og dører lukket, skriver politiet på Twitter klokken 21.56 onsdag kveld.

Klokken 02.00 melder politiet at brannmannskapene har kontroll på stedet, og at det ikke lenger er åpne flammer. Det kan likevel ulme lenger ned i avfallssjakten, som inneholder store mengder avfall.

To forelegg utstedt

Kvaløya: Politiet melder på Twitter at de har avholdt fartskontroll i en 50 sone i Eidskjosen. To bilførere ble ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet. Høyeste hastighet var 67 km/t.

Ung kvinne omkom etter drukningsulykke

Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter.com 

Midt-Troms: Den unge kvinnen som ble fraktet med luftambulanse til UNN i går kveld, er nå bekreftet omkommet. Det opplyser pressevakten ved UNN, mandags morgen.

Kvinnen ble funnet på nedsiden av Kistefossen i Salangselva, og det ble iverksatt førstehjelp på stedet.

Det var to personer som hadde falt i vannet, etter å ha tatt seg nedover elven på et oppblåsbart badedyr. Den ene personen kom seg opp av vannet for egen maskin, og tilkalte hjelp. Mens den andre skal ha blitt tatt av strømmen.

Luftambulanse fra både Tromsø og Evenes ble sendt til stedet, og dykkere ble satt inn i søket. Kvinnen ble lokalisert klokken 21.53, og hentet opp fra vannet.

Hun ankom sykehuset omtrent klokken 22.30.

Kvinnen var i starten av 20-årene, med bostedsadresse i Bardu kommune. De pårørende er varslet, og det er etablert kriseteam.

17-åring kjørte i 80 km/t i 30-sone

Tromsø: Politiet melder på Twitter at en 17 år gammel gutt fikk beslaglagt sitt førerkort for lett motorsykkel i natt. Han kjørte i 80 kilometer i timen i en 30-sone på Tromsøya. Det blir opprettet sak på forholdet.

Kjørte i 56 km/t over fartsgrensa

Tromsø: Politiet skriver på Twitter at en ung mann på 18 år fikk beslaglagt sitt relativt ferske førerkort under politiets fartskontroll i natt. Han ble målt til 116 km/t i 60-sone på Tromsøya.

Redningsaksjon i Salangselva — ung kvinne fraktet til UNN med luftambulanse

Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter.com 

Salangselva: Politiet opplyser at det er iverksatt en redningsaksjon etter melding om at en person er savnet i Salangselva.

Luftambulanse fra Tromsø med dykkere samt luftambulanse fra Evenes er sendt til stedet.

Etter det Folkebladet erfarer var det flere personer som tok seg nedover elven på et oppblåsbart flytedyr. To personer forsvant i vannet. En av dem skal ha kommet seg på land for egen maskin uten fysiske skader.

KISTEFOSSEN: Det var ved denne fossen i Salangselva ulykken fant sted. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter.com 


Oppdatering 21.53: Den savnede er lokalisert og hentet opp av Salangselva. Personen ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og det ble iverksatt førstehjelp på stedet. Personen vil bli fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø med ambulansehelikopter, melder Politiet på Twitter. Personen som ble sendt med luftambulansen var en ung kvinne i starten av 20-årene.

Oppdatering 22.10: Personen er ikke ankommet UNN i skrivende stund, og pressevakten på UNN er ikke kjent med tilstanden til personen.

Oppdatering 22.30: Ambulansehelikopteret landet på UNN omtrent klokken 22.30, men det vil ikke komme noen oppdatering på tilstanden til kvinnen før 23.40.

Oppdatering 23.45: Pressevakten ved UNN opplyser at det ikke kommer noen oppdatering på tilstanden til kvinnen før i morgen tidlig.

Saken oppdateres

Starter søk etter savnet kvinne

Skjervøy: Politiets helikopter med innsatsleder, dronepilot og ekvipasje fra Norske Redningshunder er på tur til Skjervøy.

Der venter politi og mannskaper fra Norsk Folkehjelp for å starte søk etter en savnet kvinne i 40 årene, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

SISTE: Klokka 10.22 melder politiet at kvinnen er funnet i live. Hun blir tatt hånd om av helsevesenet.

Mange klager på feststøy

Tromsø: Politiet skriver på twitter at de i natt har mottatt flere meldinger om feststøy rundt i Tromsø by og i distriktet forøvrig, som patruljene ikke har hatt kapasitet til å rykke ut på.

Påla båteier å holde fred

Tromsø: Politiet i Tromsø fikk flere meldinger i natt om høy musikk fra båt ved kai i sentrum. Patruljen påla båteier, en mann i 40-årene, å holde fred til klokka 09.

Slåssing i taxi-kø

Tromsø: Politipatruljen bortviste natt til søndag en mann i 20-årene fra sentrum etter slåssing i taxikø på Stortorget, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Anmeldes for urinering

Tromsø: En mann i 30-årene anmeldes for å ha urinert på offentlig sted, dette i sentrum i påsyn av politipatrulje, opplyser Troms politidistrikt på twitter.

Etterforsker kidnapping i Trondheim

Trondheim: Politiet i Trondheim etterforsker en kidnapping etter at et vitne natt til søndag så en kvinne som ufrivillig ble tatt med inn i en bil.

– Vi etterforsker en kidnapping, eller det som blir kalt en frihetsberøvelse i straffeloven. Et vitne så at en kvinnen ble ufrivillig plassert i en bil i Trondheim sentrum like etter klokka 3 natt til søndag, sier politiadvokat John R. Sødahl Furunes ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen, ifølge NTB.

Slåssing på utested

Tromsø: Etter melding om slåssing på et utested i Tromsø, bortviste politiet en mann i 20-årene natt til søndag.

Politiet avsluttet fest etter klager om støy

Tromsø: Politiet fikk lørdag flere klager på feststøy fra en privat adresse i Vesterlia i Tromsø. Det førte til at politiet oppsøkte adressen og påla beboer å holde fred resten av natta.

Men det hjalp tydeligvis ikke. For politiet fikk meldinger om fortsatt feststøy. Da valgte politiet like før 06 søndag morgen å avslutte festen. De innbrakte to berusede menn i 30-årene i arrest, hvorav den ene som er beboer og dermed ansvarlig, anmeldes for ikke å etterkomme politiets pålegg.