Fylkesveg stengt på grunn av snøras

TAMOKDALEN: Fv 87 Tamokdalen er stengt på grunn av snøras, ca 2 km fra Øvergård. Det opplyser Vegtrafikksentralen Nord på Twitter. Entreprenør er på stedet og vurderer forholdene og VTS Nord skriver at oppdatering kommer.

Oppdatering 17.54: Opprydningsarbeid pågår. Vegen forventes åpnet i løpet av kvelden, opplyser VTS Nord.

Oppdatering 20.17: Det har gått et nytt ras på vegen, den er igjen stengt. Ny vurdering fredag kl. 09:00, melder VTS Nord.

NVE forlenger skredvarslinga

NORGE: For første gang velger NVE å forlenge snøskredvarslinga med to uker. Normalt ville denne ha blitt avsluttet 31. mai, men i år forlenges den til søndag 14. juni, skriver . NRK Troms og Finnmark

– Vi har hatt en ganske ekstrem vinter. Det er rekordmye snø både i Sør- og i Nord-Norge, og i nord har det jo vært full vinter frem til nå nylig. Derfor ser vi behov for å forlenge skredvarslinga med to uker, sier Rune Engeset, seksjonsleder i NVE og leder for skredvarslinga.

Den siste tiden har det også gått en del skred i nord.

– Selv om vi har faregrad 3 og 2, så går det en del skred. I Nord-Norge skyldes disse skredsyklusene varmen. Hvordan ting vil bli fremover er ganske styrt av været, sier Engeset.

Fant død person


Hammerfest: Klokka 1.09 natt til tirsdag. Til NTB sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide at det er en voksen mann som ble funnet i havnebassenget, uten identifikasjon på seg. Han ble hentet opp av vannet og erklært død. Politiet i Finnmark meldte om hendelsen på Twitter

– Det var forbipasserende som meldte inn at de så en død person i vannet, han kan ha vært i vannet anslagsvis noen timer. Politiet har startet etterforskning og jobber med undersøkelser og avhør på stedet. Vi er i den innledende fasen for å avklare hvem det er, og hva som har skjedd. Vedkommende vil bli obdusert for å få klarhet i dødsårsak, sier Silseth Eide.

Politiet har ingen teori om hva dødsårsaken kan være.

– Vi har startet en bred etterforskning og har ikke nok informasjon til å si noe om hva som kan ha skjedd ennå.

Søk avsluttet etter nødlys

Rogaland: Nødetatene har avsluttet fult søk som ble igangsatt etter at flere observerte et rødt lys sent mandag i området Åmøyfjorden i Rogaland. I forkant hadde Hovedredningssentralen i Sør-Norge fått flere meldinger om nødblusset.

Siste nytt om korona

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie med siste oppdateringer på korona-situasjonen.

Fire kjørte for fort

14.29, Balsfjord: Utrykningspolitiet har hatt fartskontroll på E8 ved Seljelvnes. Fire bilførere ble ilagt forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 116 kilometer i timen i 90-sona.

Fikk bot for mobil og piggdekk

Tromsø: På Twitter skriver politiet har avholdt trafikkontroll i Stakkevollveien hvor fem bilførere ble ilagt forenklet forelegg for bruk av handholdt mobiltelefon under kjøring. En bilfører fikk utstedt gebyr for kjøring med piggdekk.

Fortsatt fare for snøskred

Midt-Troms: Etter flere dager med betydelig skredfare, synker faregraden ned til moderat i indre Troms tirsdag. Det melder på sine nettsider. Det betyr ikke at det er trygt å ferdes i bratt terreng, og det anbefales fortsatt å unngå terreng brattere enn 30 grader. Det er fare for store naturlig utløste skred på grunn av temperaturene i fjellet. Også Senja og resterende steder i Midt-Troms har moderat snøskredfare. varsom.no

Flere bilførere kjørte for fort

På Twitter skriver politiet at de har gjennomført fartskontroll i Kaldfjord ved Kjosen barnehage. Seks bilførere ble ilagt forenklet forelegg, høyeste målte hastighet var 48 km/t i 30-sone. Tromsø:

Personbil kjørte i fjellvegg – én alvorlig skadd

Malmefjorden: En person er hardt skadd etter en bilulykke på Sørsidevegen ved Malmefjorden i Sande i Møre og Romsdal natt til mandag og fraktes i luftambulanse til sykehus. Bilføreren var alene i bilen. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiets ulykkesavdeling er på stedet og jobber, melder NTB.

Johns Hopkins: 638 nye koronadødsfall i USA

USA: Antallet døde som følge av koronaviruset i USA har det siste døgnet steget med 638, og er nå 97.686, ifølge universitetet Johns Hopkins. Dette melder NTB. Antall smittede i universitetets oversikt er nå 1.641.585. Hos er begge tallene betydelig høyere. Der er antall døde 99.300, mens antall smittede er 1.686.436. Worldometer

USA er i begge oversiktene landet med suverent høyest antall registrerte smittetilfeller og koronadødsfall.

Væpnet politiaksjon i Drammen etter voldshendelse

Drammen: Væpnede politistyrker rykket ut til Bandidos-huset i Drammen søndag kveld etter at en mann meldte seg slått i hodet, melder NTB. Gjerningsmannen vil melde seg mandag. – Vi har ikke kontroll på gjerningsmannen som vi er ute etter, men vi vet hvem han er. Han er også i 40-årene, vi har vært i kontakt med ham, og han sier han skal møte politiet i morgen, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt. Politiet har en teori om bakgrunnen for saken, men ønsker ikke å gå ut med den ennå.

Ingen store skader etter skjelv på New Zealand

New Zealand: Et jordskjelv med en styrke på 5,9 rystet mandag et område like nord for hovedstaden Wellington på New Zealand. Det er ikke meldt om betydelige skader, melder NTB. Jordskjelvet på 46 kilometers dybde, men kunne likevel kjennes godt i hovedstaden Wellington noen mil lenger sør, skriver Skjelvet var kraftig nok til å velte matvarer ned fra butikkhyllene og stoppe trafikk på flere toglinjer, men det er ikke meldt om store skader, verken materielle eller menneskelige. Reuters.

New Zealand er svært utsatt for jordskjelv, ettersom landet ligger i det som kalles Ildringen – en svært jordskjelvaktiv sone som går rundt Stillehavet. I februar 2011 mistet over 180 mennesker livet da et grunt skjelv med styrke på 6,3 hadde episenter like utenfor byen Christchurch.

Bilulykke på Gratangsfjellet

Gratangen: Det har vært en trafikkulykke mellom to biler over toppen av Bjerviksvingan i Gratangen rett innenfor fylkesgrensa ved Øse. Fire personer er involvert, men skadegraden er ikke avklart. Ambulanse og helikopter fra Luftambulansen er fremme på stedet. Vegen er stengt inntil videre, opplyser politiet.

Folkebladet får opplyst at to helikoptre er på stedet. Det er lange køer på begge sider av der ulykken skjedde. Det er 90-sone på strekningen.

Oppdatering 17.56: Politiet opplyser at to av de involverte vurderes som hardt skadd og to som lettere skadd. En fraktes til UNN i Tromsø, mens de tre andre fraktes til UNN i Narvik.

Oppdatering 19.55: Politiet melder at de er ferdig på stedet og at vegen er åpen.

TRAFIKKULYKKE: Ulykke på toppen av Bjerkviksvingan rett innenfor fylkesgrensa til Troms.  Foto: Ulf Antonsen

Ti tatt i laserkontroll

Harstad: Politiet har søndag utført laser fartskontroll på Kilhusveien ved Åsegarden i Harstad. Det resulterte i ti forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 86 km/t i 60-sonen.

Rykker ut til jordras

Ibestad: Brannvesenet og Hålogaland kraft rykker ut til Årbostad hvor det har gått et jordras som har revet med seg en høyspentmast. Vitner har sett det ulme i terrenget, og mannskapet besiktiger i utgangspunktet området fra båt på grunn av høy skredfare i området. Aktuelt område ligger langt fra vei og bebyggelse opplyser politiet.

Mann uten gyldig førerkort mistenkt for ruspåvirket kjøring

Harstad: Utrykningspolitiet har kontrollert en bilfører hvilket resulterte i mistanke om ruspåvirket kjøring. Mannen i 50-årene ble fremstilt for blodprøve, og anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort, opplyser politiet.

Brann i terrenget ved Mjøsundbrua

Salangen: Brannvesenet rykket søndag ut til en lyngbrann ved Mjøsundbrua mellom Salangen og Andørja.

Litt etter klokken 12 skal brannen være slukket, men brannmannskaper jobber fremdeles på stedet.

LYNGBRANN: Brann ved Mjøsundbrua.  Foto: Ronny Trælvik

Salangen Brann og redning på plass ved Mjøsundbrua.  Foto: Ronny Trælvik

Vegstrekning stengt

Tamokdalen: Vegen mellom Wingstad og Øvergård på Fv.87 i Tamokdalen er stengt på grunn av snøras og fare for ras. Det melder Vegtrafikksentralen Nord. Oppryddingsarbeid vil starte klokken 18.00 søndag.

Anmeldt for burning

Harstad: Natt til søndag ble en mann i slutten av tenårene anmeldt av politiet for overtredelse av vegtrafikkloven, etter å ha "burnet" på en parkeringsplass i Harstad.

Tenåringer på sykkel

Finnsnes: Politiet traff i natt på to 13-åringer på sykkel i Finnsnes sentrum. Ifølge politiet ble tenåringene satt i "marsj" hjemover.

Høylytt fest i boblebad

Finnsnes: Politiet fikk i natt en klage på feststøy fra et festlig lag i et boblebad på Finnsnes. Politiet dro til stedet og påla festdeltakerne å dempe seg.

Avsluttet fester

Troms: Politiet har avslutter flere høylytte fester i Tromsø og Harstad i natt. I Tromsø var skal det også ha vært mer enn 50 festdeltagere på en av festene. Politiet fikk også melding om slagsmål mellom to personer på en fest i Tromsdalen. Da politiet kom frem hadde slåsskjempene forlatt stedet og festen ble avsluttet.

Nektet å oppgi personalia

Harstad: En mann i 20-årene nektet å oppgi personalia til politiet i Harstad natt til søndag og blir anmeldt for dette.

Stakk hull i flere bildekk med skrujern

Harstad: En mann har i avhør hos politiet innrømmet å ha stukket hull i flere bildekk i området Stangnes Sykehjem, Klubbholmen - Stangnesbasen. Dette skjedde i dag og mannen har brukt et tynt skrujern, opplyser politiet som ber publikum sjekke bilene sine i dette området, og ringe 02800 dersom skade.

Politiet forhindret ruskjøring

Tromsø: Politiet mottok lørdag melding om en ruset mann som forsøkte å starte en bil på Tromsøya. En patrulje kom til stedet og fikk forhindret kjøring. Mannen, som er i 40-årene, var synlig påvirket og var i besittelse av diverse medikamenter, opplyser politiet som oppretter sak på forholdet..

Mye bråk i natt

Troms: Politiet har i løpet av natten mottatt mange meldinger om ordensforstyrrelser og feststøy i distriktet. Politiet opplyser at de har vært på et titalls adresser for å avslutte høylytte fester som har holdt naboer våkne.

Tatt i 164 km/t på innfartsveien

FINNSNES: Det ble natt til lørdag avholdt laserkontroll på innfartsveien til Finnsnes. En fører blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 164 km/t i 70-sonen, opplyser politiet.

Ifølge en oversikt hos motor.no, mister du førerkortet i tre år for hastigheter over 160 km/t i 70.sone.

Måtte stoppe fest

Bardufoss: Politiet rykket ut til en privat adresse etter melding om en høylytt fest hvor det ble kastet møbler ut av vinduet. – Vi er på stedet og har kontroll. Ingen personskader, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt like før halv ett natt til lørdag.

Innstiller fergeavganger

Nord-Troms: Torghatten Nord AS informerer om kanselleringer i fergesambandet Storstein-Lauksundskaret-Nikkeby. Dette skjer på lørdag.

Avgangen fra Storstein klokken 14.00, fra Nikkeby 14.20 og fra Lauksundskaret 14.30 innstilles på grunn av sertifisering av sikkerhetsutstyr, skriver . Framtid i Nord

Rykket ut til snøskred

Kvaløya:Politiet fikk inn melding stort snøskred i Sørtinden mellom Tromvik og Rekvik. UNN-helikopteret er på vei til stedet, samt politi og frivillige mannskaper.

Oppdatert kl. 16.32: UNN-helikopter ankommet skredområdet. Observerer to personer i skredet. Helikopteret lander og tar kontakt med dem, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Oppdatert kl. 16.35: UNN-helikopter har vært i kontakt med to personer. Disse var i fin form. De var ikke tatt av selve skredet, og bekrefter samtidig at ingen andre er tatt av skredet. Aksjonen avsluttes, opplyser politiet.