Slo til to personer i Harstad sentrum

Harstad: Politiet har pågrepet en mann 30-årene i sentrum. Siktede slo til to personer. Sak opprettes, melder politiet.

Tunnel stengt etter snøskred

Lyngen: Pollfjelltunnelen er stengt etter et snøskred. Skredet har ikke gått over vei. Entrepenør er sendt til stedet for å vurdere skredfare, melder Troms politidistrikt på Twitter.

Brann i forbrenningsanlegg

Tromsø: Politiet melder om et branntilløp blant avfall i et forbrenningsanlegg nord på Tromsøya.

Nødetater er på stedet, og brannen er under kontroll. Det meldes om ingen personskader.

Ifølge operasjonsleder Roy Tore Meyer oppsto brannen på Remiks, skriver iTromsø.

– Vi fikk inn meldingen 10.45. Det var av typen ulmebrann. Det drives med etterslukking nå, forteller Meyer.

Mistenkt for ruskjøring

Tromsø: I Breivika i Tromsø har utrykningspolitiet fremstilt en man i 20 årene på legevakta da han er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Førerkortet skal være tatt i beslag, og det opprettes sak.

Rykket ut etter melding om voldshendelse

Harstad: Politiet rykket ut til en privat adresse etter melding om en voldshendelse. Kun en part var på stedet da politiet ankom. Hun fremstår ikke som skadet og avhøres nå, opplyser politiet. Politiet etterforsker hendelsen som vold i nære relasjoner.

Kolonnekjøring på Kvænangsfjellet

Kvænangsfjellet: Det er kolonnekjøring på Kvænangsfjellet onsdag ettermiddag på grunn av opprydningsarbeid. Det melder . Meldingen gjelder fra klokken 14.17 og inntil videre. Statens vegvesen på sine nettsider

Flere bøtelagt for mobilbruk

Finnsnes: Politiet har gjennomført en trafikkontroll i Storgata på Finnsnes onsdag.

– Det ble utstedt ni forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Personskade etter trafikkulykke på E6

KOLLISJON: En personbil kolliderte med et vogntog ved Bergneset onsdag morgen.  Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø

Balsfjord: Politiet melder om trafikkulykke mellom personbil og trailer på E6 sør for Nordkjosbotn. De melder at det er personskade i forbindelse med ulykken.

Politiet melder at E6 er helt stengt på stedet.

– Det jobbes med å frigjøre en person i personbilen. Det er meget glatt på stedet. E6 er helt sperret. Det vi vet foreløpig er at bilen skal ha kjørt i traileren bakfra, melder Troms politidistrikt.

Klokka 09.43 melder politiet at passasjeren av personbilen er frigjort:

– Passasjeren av personbilen er frigjort og flys til UNN. Sjåføren fremstår som uskadd. Det jobbes med sporsikring, kjøretøyene skal berges og vegen må strøs før E6 åpner igjen, opplyser de.

Personen er en kvinne.

– Hun snakket og var ved bevissthet. Jeg vet ikke mer enn det, sier operasjonsleder i politiet, Jørgen Ahlquist til iTromsø.

UNN opplyser i 10.30-tiden at kvinnen er lettere skadet og innlagt til observasjon på sykehuset i Tromsø.

Det var to personer i bilen, begge kvinner i 20-30 årsalderen.

Operasjonslederen kan for øvrig ingen informasjon om verken personbilen eller traileren, som var fra Danmark, var skodd etter forholdene.


Har sendt ut farevarsel — meldes kraftig vind

Troms og Finnmark: Meteorologene har sendt ut farevarsel for snøfokk i Troms og deler av Finnnmark.

– I dag vil kraftig vind fra vest og nordvest i kombinasjon med snø kunne skape lokalt vanskelige kjøreforhold. Vinden minker utover dagen, først i vest, melder meteorologene på twitter.

Vindkastene vil være på over 15 meter i sekundet på det meste enkelte steder i Midt-Troms i dag, ifølge yr.no.

Person truet med å sette fyr på seg selv

Tromsø: Nødetatene rykket onsdag morgen ut til Circle K på Nansen Plass i Tromsø, da en person der skal ha truet med å sette fyr på seg selv. Imidlertid skal det ikke være noen fare.

– Politiet har kontroll på aktuell person og det er ikke fare for brann, melder Troms politidistrikt.

Kraftig røyk fra industribygg i Skibotn

Skibotn: Nødetatene rykker ut etter melding om røykutvikling fra et industribygg. Det skal hovedsakelig dreie seg om bygningsmaterialer i bygget. Røykdykkere fra lokalt brannvesen er på stedet og i ferd med å ta seg inn i bygget. Meldingen blir oppdatert så fort vi vet noe mer, opplyser politiet.

Oppdatering kl. 19.34: Røykdykkere har lokalisert brannen og er i gang med slukke innsats. Det er kraftig røykutvikling.

Oppdatering kl. 19.57: Brannen er ifølge politiet slukket. Det jobbes med å lufte ut røyken. – Vi har foreløpig ingen opplysninger om årsaken til brannen. Politiet er på stedet og avhører vitner. Undersøkelse må avvente til brannstedet har kjølnet, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Rykker ut til voldsepisode

Tromsø: Nødetatene rykker ut til hendelse på privat adresse på Breivikeidet. Situasjonen er uavklart, men politiet opplyser at det har vært utøvd vold på stedet.

Oppdatering kl. 16.48: Politiet melder at de har nå kontroll på nevnte adresse hvor ungdommer har utagert ovenfor omgivelsene. Det har oppstått mindre personskade.

Fem kjøre for fort på E8

Nordkjosbotn: Utrykningspolitiet hadde tirsdag ettermiddag fartskontroll på E8 like nord for Nordkjosbotn.

– Det resulterte i fem forenklede forelegg, hvor høyeste hastighet ble målt til 107 kilometer i timen i 90-sona. Det ble også skrevet ut ett forenklet forelegg for ulovlig mobilbruk under kjøring, opplyser Troms politidistrikt.

Utrykning til brann i redskapsbod i Målselv

Målselv: Nødetatene rykker ut til Alapmoveien i Øverbygd i Målselv etter innkommet melding om brann i en redskapsbod/flisfyranlegg, opplyser Troms politidistrikt like før klokken 12.30 tirsdag.

– En person har pustet inn noe røyk, men det meldes ellers ikke om noe personskade, opplyser politiet videre.

Det skal foregå slukningsarbeid på stedet.

Stor elgfare på E6 ved Skibotn

Skibotn, E6: Politiet skriver på Twitter at det meldes om mye elg på og langs E6 nordvest for Circle K-stasjonen. Veifarende bes være oppmerksomme på dette nå som det mørkner og kanskje fryser litt til i veibanen.

Kollisjon i Harstad

Harstad: Nødetatene rykker ut til kollisjon mellom to biler ved Harstadåstunnelen.

Politiet opplyser at kollisjonen har skjedd i rundkjøringen utenfor Harstad Elektro. Trafikken går sakte forbi stedet, manuell dirigering iverksettes.

Oppdatering klokka 19.23: Det var totalt fire personer involvert i kollisjonen. To av disse følges opp av helsevesenet. Vegbanen er ryddet og trafikken kan gå som normalt, opplyser politiet.

Ble tatt i 101 kilometer i timen i Målselv

Målselv: UP har avholdt fartskontroll på E6 i Takelvdalen. Det resulterte i 17 forenklede forelegg, hvorav høyeste hastighet ble målt til 101 kilometer i timen i 80-sone.

Det ble også skrevet ut et forelegg for håndholdt mobilbtelefon under kjøring, skriver politiet på Twitter.

Trailer sperrer kjørefelt

Tromsø: Troms politidistrikt melder om trafikale problemer på Tverrforbindelsen. En trailer sperrer et kjørefelt.

Politiet er på stedet og dirigerer trafikken.

Trafikkuhell i Kvalsundtunnelen

Kvaløya: Politiet melder om at det skal skjedd et trafikkuhell i Kvalsundtunnelen på Kvaløya.

De skriver på Twitter at nødetatene rykket ut til stedet etter melding om at to biler skal være involvert i ulykken. Skadeomfanget er ukjent per nå.

Saken oppdateres.

Snøskuterulykke i Finnmark

Alta: Politiet i Finnmark har fått melding om en snøskuterulykke på RV8008.

Ambulansen skal ha tatt med seg en mannsperson til legevakta. Skadeomfanget er visstnok ukjent, og politiet foretar åstedsundersøkelser.

Måtte rykke ut til feststøy

Finnsnes: Politiet i Troms melder at de har respondert på rundt ti meldinger om feststøy natt til søndag. Utrykningene er fordelt på Trømsø, Finnsnes og Harstad. Noen av meldingene hadde ikke politiet kapasitet til å følge opp. Alle festene de rykket ut på ble imidlertid avsluttet av politiet.

Nødetatene rykket ut til trafikkulykke

Bardufoss: Politiet melder om trafikkulykke i Istindveien på Bardufoss.

– To biler er involvert. Det er foreløpig kun meldt som materielle skader. Brannvesen og ambulanse er på stedet, opplyser operasjonsledereren ved Troms politidistrikt.

Trafikkuhell i Tromsø sentrum

Tromsø: Fredag formiddag rykket politiet ut etter å ha fått melding om et trafikkuhell i krysset Bispegata/Skippergata i Tromsø.

Politiet var på stedet for å dirigere trafikken.

Det var ikke meldt om personskader, og kun mindre skader på kjøretøy.

Ifølge politiet er det uklart hva som var foranledningen.

Like etterpå opplyser politiet om at veien er ryddet og trafikken går som normalt. Patruljen på stedet har en samtale med de involverte før de forlater området.

To kjørte for fort i Sørreisa

Sørreisa: Utrykningspolitiet har avholdt laserkontroll i en 60-sone på Gottesjord i Sørreisa fredag formiddag. Under kontrollen ble to bilførere ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet. Høyeste hastighet som ble målt var 71 km/t.

Kjørte uten førerkort

Storslett: Politiet stanset en kvinnelig fører for kontroll. Hun hadde ikke førerkort og anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort. Bileier var også i bilen og han anmeldes for å overlate kjøretøyet til en som ikke fyller vilkårene for å kjøre bilen. Det opplyser Troms politidistrikt.

Avglemt pizza førte til brannutrykning

Harstad: Nødetatene rykket ut i natt etter melding om brannalarm i en bolig i sentrum. Brannvesenet på stedet meldte om røykutvikling. Èn person ble berget ut.

Vedkommende var beruset og hadde en forkullet pizza i ovnen som avga røyk, opplyser politiet. Personen sov i et annet rom og er sjekket av ambulanse som uskadd, Politiet oppretter sak.

Kjørte uten gyldig førerkort

Silsand: klokken 18.57 fredag ble en mann i midten av 30-årene anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Sak opprettet.

Sendt til UNN etter scooterulykke

Målselv: Fredag kveld var en kvinne i 20-årene involvert i en snøscooterulykke ved Hatten.

– Hun falt av scooteren under kjøring og klaget på smerter i ryggen, og ble fraktet til UNN med luftambulanse. Det er opprettet sak som er under etterforskning, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Facebook og Instagram sliter teknisk

Ifølge nettstedet 23.30-tiden torsdag kveld. Til sammen har nettstedet fått inn over 140.000 rapporter om feil, og de fleste melder om at Facebook er helt nede. downdetector opplever svært mange brukere problemer med Facebook i

Også bildedelingstjenesten Instagram og meldingstjenesten Messenger, som eies av Facebook, ser ut til å være nede for mange brukere, ifølge nettstedet. Ifølge Techradar gjelder problemene også for WhatsApp.

Facebook hadde ved midnatt natt til fredag ikke kommet med noen uttalelse om problemene.

To savnede skigåere funnet etter leteaksjon med mannskap og helikopter

DIVIDALEN: Klokken 09.30 torsdag morgen ble det satt i gang en leteakson etter to savnede skiløpere. De to hadde vært på tur siden tirsdag, opplyser Troms politidistrikt.

Bardu Røde Kors og Bell helikopter fra Forsvaret samt Fjelltjenesten Statsskog har bistått i søket.

De to turgåerne ble funnet i god behold på en hytte i Dividalen i Målselv, opplyser politiet.