Politiet: Knivstikkingen oppklart – de to gjerningsmennene var under 15 år

Tromsø: Gjerningspersonene fra knivstikkingen på Tromsøbrua tirsdags morgen har meldt seg til politiet.

– Selv om det gjenstår etterforskning rundt blant annet motiv, hendelsesforløp og kriminaltekniske spor, så regner vi saken som oppklart, sier leder for etterforskningsseksjonen Lene Fabek ved Tromsø politistasjon i en pressemelding.

Fordi gjerningspersonene er under den kriminelle lavalderen på 15 år, vil det ikke bli en ordinær straffesak. Politiet følger opp saken med gjerningspersonene, foreldrene og barnevernet.

– Dere regner saken som oppklart, vil det bety at gjerningspersonene har tilstått?

– Vi regner saken som oppklart, og ønsker ikke å kommentere videre hva det betyr, sier Fabek til iTromsø.

– Vi kommer til å etterforske saken ferdig, men regner saken som oppklart. Vi kommer ikke til å gå mer i detaljer rundt saken, legger hun til.

På denne fylkesveien må du beregne god tid framover

På fylkesvei 86 mellom Islandsbotn og Høglia på Senja har det nå startet vegarbeid. Statens vegvesen opplyser på sine nettsider at det fra 30. september og fram til 13. oktober vil være manuell dirigering av trafikken her. Det er nedsatt hastighet til 50 km/t, og veien kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter i periodene fra mandag til fredag fra 07:00 til 19:00.

Utrykningskjøretøy kan imidlertid passere.


Tok hånd om hissig kvinne med kniv

Tromsø: Klokka 12.33 mottok politiet melding om en hissig kvinne med kniv i Tromsdalen og beskrivelse av tio personer i lag.

– To patruljer var raskt på stedet og har nå tatt hånd om både kvinnen og en mann. Kontroll på situasjonen. Patruljene undersøker nå bakgrunnen for situasjonen, meldte Troms politidistrikt på twitter.

Klokka 13.41 kom en oppdaterende melding.

– Kvinnen med kniven pågrepet. Sak opprettet. Politiet får flere spørsmål fra media om det har sammenheng med knivstikking natt til i går, men politiet har ingen indikasjoner på at det har sammenheng, opplyser de om.

Her må du være obs på smal vegbane

TORSKEN: Statens vegvesen opplyser at på fylkesvei 86 ved Gryllefjord kryss på Senja er det smal vegbane på grunn av skader på vegbanen. Varselet ble lagt ut 22. september og gjelder inntil videre, opplyses det om.

Senja-vei stengt fram til fredag

MEFJORDAKSLA: Fylkesvei 862 mellom Straumsbotn og Botnhamn er fortsatt stengt. Veien har vært stengt noen dager på grunn av rasfare. Nå opplyser Statens vegvesen om at veien er stengt på grunn av oppryddingsarbeid. Vegvesenet opplyser videre at veien vil være stengt fram til fredag klokken 16.00, og at det da vil bli tatt en ny vurdering av området.

Tok ni bilførere for ulovlig mobilbruk

Finnsnes: Politiet melder på Twitter at de har avholdt trafikkontroll på Finnsnes tirsdag. Fokuset var mobilbruk blant bilister og resultatet ble ni forenklede forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring.

Vei på Senja fortsatt stengt av rasfare

MEFJORDBOTN: Fylkesvei 862 Mefjordaksla , på strekningen mellom Straumsbotn og Botnhamn, på Senja er fortsatt stengt på grunn av fare for ras. Statens vegvesen opplyser på sine nettsider tirsdag formiddag at det vil bli tatt en ny vurdering av veien klokken 16.00 tirsdag.

Rev stengte tunell i Bodø

BODØ: En rev hadde forvillet seg inn midt i Bodø-tunnellen tidlig tirsdag morgen. Tunellen ble stengt som følge av dette.

Like før klokken 05.30 opplyste Nordland politidistrikt at reven hadde forlatt tunellen og at den ble åpnet igjen.

Mindreårig gutt kjørte i 94 km/t på ATV

NORDREISA: En mindreårig gutt ble mandag kveld stanset på en ATV etter at hastigheten hans ble målt til 94 km/t. Maksfart i følge vognkort er 45 km/t.

Gutten ble bøtelagt for hastigheten og trimmingen, og skiltene ble tatt.

Det opplyser Troms politidistrikt.

Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Tromsø - politiet jakter gjerningsmenn

KNIVSTUKKET: Politiet jakter gjerningspersoner etter at en mann ble knivstukket i Tromsdalen.  

TROMSØ: Politiet opplyser like etter klokken 05.00 tirsdag morgen at en mann er knivstukket utenfor Skjerneskiosken i Tromsdalen. Mannen er kjørt til UNN.

- Politiet er i søk etter to gjerningsmenn ikledd svarte klær som har forsvunnet fra stedet. Tips ringes inn til 02800, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Mannen som er knivstukket ringte selv til politiet like etter klokken 05.00 i natt. Han trengte akutt legehjelp og ble kjørt til UNN.

UNNs pressevakt Solveig Jacobsen opplyser til Nordlys at mannen er alvorlig skadet, men stabil.

Ifølge Nordlys har politiet igangsatt bred etterforsking tirsdag morgen for å finne gjerningsmennene. Politiet leter i et større område i nabolaget til kiosken, både med mannskap, hunder og droner.

Nå stenges denne tunnelen

STENGES: Tromsøysundtunnelen stenges på kveldstid.  Foto: Tor Farstad, iTromsø

Tromsø: Statens vegvesen kommer til å jobbe med vedlikeholdsarbeid på nattetid i dagene fremover. I den anledning vil Tromsøysundtunnelen i retning Breivika – Tomasjord bli stengt.

Stengeperioden vil være fra 28. september til 9. oktober i tidsrommet 21.00 til 05.00 neste dag.

Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Rykket ut til sykehjem

BALLANGEN: Nødetater rykket like før klokken 01.30 i natt ut til et sykehjem i Ballangen, etter røykutvikling på et kjøkken.

Det viste seg at røykutviklingen skyldtes damp fra varmtvann etter vannlekkasje. Beboerne fikk etter kort tid returnere til rommene sine.

Brann foresto restverdiredning, opplyser Nordland politidistrikt. .

Kvinne mistenkt for fyllekjøring

Tromsø: Ei dame i 30 årene har søndag kjørt ut av veien ved Hundbergan i Tromsø. Politiet har pågrepet henne idet det mistenkes at hun har kjørt bilen i alkoholpåvirket tilstand.

Sperregjerder på avveie


  Foto: MMS-tipser


Senja: I Steinfjord og Senjahopen ligger det flere sperregjerder som på bildet strødd etter fylkesveien. Folk fleiper med at stormene sist uke må ha vært sterk som greide å blåse rundt med gjerdene. Men det er nok en lastebil som har mistet gjerdene av lasten på grunn av for dårlig sikring. En lykke da at ingen ble skadet.

Sau angrepet av hunder

Kvænangen: En sauebonde meldte om at flere sauer søndag ble angrepet av to løse hunder i Kvænangsbotn. En sau er omkommet, skal ha bittskader og være druknet etter å ha blitt jaget på havet.

Politiet gjør undersøkelser i forhold til hvem som eier hundene, og saken forventes anmeldt.

Sykkeltyv tatt på fersken

Tromsø: En mann i 20-årene ble søndag tatt på fersken i å prøve stjele en sykkel fra Fjellheisen i Tromsdalen. Eier som selv oppdaget forholdet tilkalte politiet, men ønsket ikke å anmelde saken. Mistenkte ble bortvist fra stedet.

Slagsmål utenfor butikk

Skjervøy: Politi og ambulanse rykket ut kl. 03.17 på melding om slagsmål utenfor Rema 1000. Partene hadde forlatt stedet og dratt hver til sitt innen politiet kom frem.

Ifølge politiet fremstod situasjonen som uoversiktlig, og det var vanskelig å få klarhet i hendelsesforløpet. Det ble ikke meldt om noen personskader, men ifølge politiet er det mulig det kommer anmeldelse fra de involverte.

Støy og slagsmål

Tromsø: Politiet har vært på ei adresse i Breivika etter melding om støy og slagsmål. Det var stille og rolig ved politiets ankomst og ingen ønsket å anmelde noe av det som hadde skjedd. Det ble stille resten av natten på adressen, opplyser politiet.

Klage på feststøy

Harstad: Politiet har i natt mottatt klager på feststøy fra en privatadresse i Harstad. "Festgeneralen" ble oppringt fra operasjonssentralen og gitt et pålegg om å holde det stilt for resten av natten for å unngå anmeldelse.

Avsluttet fest på "fest-adresse"

Tromsø: Politiet har natt til søndag vært på en adresse langs Strandvegen og avsluttet en fest samt løst opp i et slagsmål.

Politiet opplyser at det ikke er første gangen denne adressen blir oppsøkt av dem denne helgen. Festarrangør fikk et pålegg om å avslutte festen og holde det stilt for resten av natten.

Havnet i fyllearresten

Tromsø: En mann i 20 årene ble lørdag kveld innbrakt og satt i drukkenskapsarrest, da han ifølge politiet åpenbart var ute av stand til å ta vare på seg selv.

Fest gikk over styr

Harstad: Politiet har i natt vært på en adresse i Medkila etter gjentatte meldinger om en fest som gikk over styr. Festarrangøren fikk pålegg om å avslutte festen. Det ble også foretatt avhør på stedet ettersom det skal ha blitt utøvd vold mellom flere personer, opplyser politiet som oppretter sak på forholdet.

Blødde fra hodet

Tromsø: Politiet kom over en mann som blødde fra hodet ved Strandtorget. Det viste seg at han hadde vært involvert i en slåsskamp. Gjerningspersonen(e) hadde forlatt stedet.

Politiet avhørte vitner og den fornærmede ble tatt med til legevakt for undersøkelse. Politiet oppretter sak på hendelsen.

Slagsmål i sentrum

Tromsø: Politiet rykket natt til søndag ut etter melding om slagsmål med flere personer involvert på Stortorget. Det var derimot stille og rolig da patruljen kom frem.

Noen minutter senere traff politet på en mann i 20-årene som hevdet seg utsatt for vold, relatert til denne hendelsen. Patruljen startet med undersøkelser.

Brann i garasje i Målselv


Brann i garasje i Målselv  Foto: MMS-tipser


Målselv: Nødetatene rykket lørdag kveld ut til Målsnesveien/Gullhav etter innkommet melding om fyll fyr i en garasje. Ingen personer er skadet ifølge innringer, opplyser politiet.

Like før klokka 21:30 sier operasjonsleder Morten Augensen til Folkebladet at brannvesenet nettopp har ankommet stedet og sperret av området.

– Garasjen har brent ned og brannvesenet jobber nå med full styrke for å sikre huset like ved garasjen, sier Augensen.

Personen som bor på stedet ringte selv til nødetatene og meldte ifra om brannen. Det er snakk om en privat garasje som det har blitt oppbevart forskjellig utstyr i. På telefonen kunne det også høres gjentatte smell på grunn av gassflasker og slikt som ble oppbevart i garasjen.

– Ifølge brannvesenet skal alle gassflaskene ha gått av og det jobbes nå med å sikre huset, sier operasjonsleder Augensen som gjentar at ingen personer er skadet i brannen.

Klokka 22:10 opplyser politiet på Twitter at garasjen er nedbrent. Det er ikke fare for andre bygninger på stedet. Brannårsaken er så langt ikke avklart.

Person anmeldt for barmarkskjøring

Målselv: Politiet og Statens naturoppsyn har med helikopter avholdt kontroller av barmarkskjøring i midt -og sør Troms.

Seks ble kontrollert, noe som medførte èn anmeldelse, samt tre personer som må fremvise gyldig dispensasjon i etterkant.

Her kan det komme snø på veien

TROMS: Vegtrafikksentralen advarer bilister på Twitter om at de kan treffe på snø hvis de er ute å kjører lørdag. I Ofoten og Troms var det natt til lørdag forventet snø i høyden fra 600moh til 200moh, og snøværet skal fortsette utover ettermiddagen.

Lørdag ettermiddag synker snøgrensa ned til 200–400 meter, før bygene gir seg utover kvelden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Dette betyr at det kan hende at du må legge om til vinterdekk. Vegtrafikksentralen ber folk som er usikker på om det har kommet snø på veien de skal kjøre på, sjekke ut føreforhold og kamerabilder på http://175.no.

Festet gjennom natta — naboer fikk nok

Nordreisa: Politiet påla i morges en beboer på privat adresse på Storslett om å dempe musikk/støy. I følge meldingen til politiet hadde det vært fest på stedet gjennom hele natta, og klokka 08 hadde omgivelsene fått nok.

Fant død katt ved militærleir — ber eier ta kontakt

Målselv: Politet har tatt i mot en død katt, funnet påkjørt ved Rustad leir. Katten er sort og neppe fullvoksen. Eier kan ta kontakt med politiet på 02800.

Mer feststøy

Tromsø: Ut over de allerede nevnte festligheter har operasjonssentralen i Troms politidistrikt i løpet av natta ringt opp to festarrangører i Tromsø og bedt de senke støynivået etter klager fra nabolaget. Dette ble i begge tilfeller tatt til etterretning, opplyser politiet.