Bil fikk stans midt på Tromsøbrua

Bil er fjernet av bergingsfirma etter at den fikk stans på Tromsøbrua 50 meter fra toppen retning fastlandet. Brua er igjen åpen for trafikk. Det melder politiet på Twitter. 10.20, Tromsø:

Stenger tunneler i Tromsø

STENGES: Flere tunneler i Tromsø stenges for vedlikeholdsarbeid.  Foto: RONALD JOHANSEN

Statens vegvesen opplyser om at de kommer til å holde på med vedlikeholdsarbeid i Langnestunnelen, Breivikatunnelen, Sentrumstangenten, samt Tromsøysundtunnelen T1 og T2.

Som følge av dette vil tunnelene være stengte fra klokken 21.00 til 06.00 neste dag.

Tromsøysundtunnelen kommer til å være stengt til fredag, mens de øvrige tunnelene vil være stengt til torsdag.

Jørn K. Myreng, iTromsø

Trafikkulykke på Sandnessundbrua

SANDNESSUNDBRUA: Sandnessundbrua knytter Kvaløya i Tromsø sammen med Tromsøya.   Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

17.34, Sandnessundbrua: Politiet har fått melding om trafikkulykke med flere involverte biler.

Nødetatene er på vei til stedet. Meldingen oppdateres.

Oppdatering klokka 17.49: Det skal være to involverte kjøretøy, melder politiet. En person blir ivaretatt av helsevesenet. Sandnessundbrua er pr. nå stengt i begge retninger. Politiet opplyser at de jobber med å få ryddet brua snarest mulig.

Oppdatering klokka 18.10: Politiet opplyser om dette hendelsesforløpet: En personbil som kjørte i retning mot Kvaløya har kommet over i motgående kjørefelt og kollidert front mot front med en møtende personbil.

Til sammen fire biler har blitt påført materielle skader. Tre av disse er ikke kjørbare.

Oppdatering klokka 19.02: Fører av bilen som kom over i motgående kjørefelt er siktet for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Sak opprettes og førerkort beslaglegges, melder politiet.

Flere evakuert etter brann

BRANN: Totalt syv personer er evakuert etter en brann i Harstad sentrum.  Foto: Knut Godø

Harstad: Politiet i Troms fikk lørdag ved 06.30-tiden melding om en brann i en gammel murbygning i sentrum av Harstad. Flere er evakuert fra en bygning med flere boenheter.

Bygningen som brenner ligger like ovenfor Milano i sentrum.

– Syv personer er evakuert fra bygningen. Det ser ut som at det er et sikringsskap som er årsaken til brannen, men det er foreløpig for tidlig å trekke noen konklusjoner. Boligen har primært lidt røykskader, og det har vært tale om begrenset med åpen ild, sier operasjonsleder Rune Nilsen til Harstad Tidende.

Brannvesenet søker nå med røykdykkere inne i bygningen. Både politi og brannvesenet er nå på stedet.

- Det er tre stykker som nå står uten bopel, men som vil bli ivaretatt av Harstad kommune. Kommunen finner et krypinn for de nærmeste dagene fremover, legger han til.

Theodor Karlsen og Knut Godø, Harstad Tidende

Hus brant ned

Nord-Lenangen: Politiet fikk natt til lørdag klokka 03.22 melding om brann i en enebolig i Nord-Lenangen. Nødetatene rykket ut.

Klokka 05.16 melder politiet at brannvesenet kontrollerer nedbrenning da huset var overtent da brannvesenet kom til stedet. Beboere gjort rede for og ivaretatt.

Røykutvikling i bil

Lauksletta, E8: Nødetatene mottok melding cirka klokka 23.40 om røykutvikling i personbil på E8 langs Ramfjord. Brannvesenet har meldt kontroll. Alle fire personene ute av bilen. Ingen åpne flammer. Politiet på stedet starter med undersøkelser. Trafikken går normalt forbi, melder politiet.

Oppdatering kl. 00.14: Ikke påvist brann, opplyser politiet. Antatt mindre drivstofflekkasje som har ført til røykutvikling. Politiet avsluttet undersøkelse. Fører besørger berging. Ingen videre oppfølging fra politiet.

Rykker ut til pipebrann

Rossvoll: Politiet har fått melding om pipebrann i et bolighus på Øvre Rossvoll.

Ifølge politiet er det pr. nå verken åpen ild eller røyk i huset. Nødetatene er på vei til stedet.

Oppdatering kl. 21.26: Ingen materielle skader på huset. Huseier har fått forbud mot bruk av ildsted frem til pipen er kontrollert av feier, opplyser politiet.

- Har ikke opplevd han så sterk før

skader på lapphaugen i uværet frank  Foto: Privat

Lapphaugen: Nils Kåre Jensen fikk torsdag kveld deler av taket på huset sitt på Lapphaugen revet av. Han sier at han ikke kan huske å ha opplevd et slikt uvær de sju årene han har bodd her.

– Uværet til tok bare utover kvelden, og plutselig hørte jeg en voldsom ramlelyd fra taket. Med det uværet som var i går kveld turde Jensen ikke bevege seg utendørs, av frykt for at han kunne bli truffet av løse gjenstander.

I dag har han vært ute og kikket på skadene i taket, og forteller at en del av takplatene er forsvunnet, men at det ikke dreier seg om svært store skader.

- I dag er uværet heldigvis i ferd med å avta, men fremdeles kan han bli svært sterk i kastene, sier Jensen.

Noen hundre meter unna ligger Lapphaugen turiststasjon, og der kan eier Arne Lundberg fortelle at den eneste store skaden på turistanlegget er at en skutergarasje nærmest ble løftet opp og ligger knust utover markene. Lundberg tror at det ikke bøe skader på skuteren.

Lapphaugen har et 10-talls hytter for utleie, og Lundberg fortelller at den eneste skaden man til nå har registrert er et vindu som nærmest er sugd ut og knust.


GARASJEN BLE KNUST: Bare snøskutere står like hel etter at uværet torsdag kveld formelig fjernet garasjen - materialene ligger nå spred utover.  Foto: Privat