FINNSNES/STOCKHOLM: Heggelund presiserer at han ikke har noen verv eller roller i klubben og at han står utenfor og ser inn i klubben som FIL-patriot.

– Solid revesaks

– Jeg reagerer først og fremst på at en ansatt i klubben går til media for, som jeg ser det, å sette klubben i en solid revesaks. Det er illojalt. Det Jan Tore (Bakli red. anm.) kommer med er lettkjøpte poeng, som de fleste kjøper grådig. Alle klapper og sier; Hør på dette, dette er kjempegode poeng, sier Heggelund til Folkebladet.

– Jeg har enorm respekt for Jan Tore og jobben han har gjort. Jeg sa tidlig at kombinasjonen av at han ble ansatt som sportslig leder med en toppsatsing på A-laget er den beste veien å gå. Da vil det komme talenter som er gode nok.

Toppspillere

Heggelund stiller spørsmålet om hvor mange toppspillere Midt-Troms har produsert de siste årene. De eneste han kommer på er Lars-Gunnar Johnsen som var tre år i TIL, Lars Nymo Trulsen og Stefan Andersen som i sin tid var et stort talent på aldersbestemt landslag.

– Vi har ingen kultur for å skape fotballspillere. Men med Jan Tore som sportssjef og at Finnsnes har blitt en fryktet motstander i allnorsk fotball er det veien å gå for å sette et stempel på fotballkartet som Finnsnes har gjort, sier Heggelund.

– Bare tull

Han mener tilskuersvikten ikke skyldes mangel på lokal forankring i stallen.

– Tilskuersvikten er ikke et lokalt fenomen på Silsand og Finnsnes. Så og si samtlige klubber landet over har et solid fall i tilskuere fordi verden har blitt som den har blitt. Nordmenn er late og fornøyde og vil helst sitte med en pute under armen på hytta. Uhorvelige mengder med fotball på TV er en annen årsak og det er ikke som 80-tallet med 800 tilskuere mot Salangen. Og slik blir det aldri igjen.

Skrive historie

Finnsnes har gjort sin beste sesong i allnorsk fotball siden 1996, da laget spilte kvalifisering om opprykk til 1. divisjon.

– Vi er snublende nær å få en storhet som for eksempel Lillestrøm eller Start til Finnsnes. Da skriver vi historie på Finnsnes. Vi er bare poeng bak TUIL. Om vi beholder samme lag også neste sesong vil vi være et topplag. Og vi får flotte motstandere som alt fra HamKam, Fredrikstad og Bryne til Finnsnes stadion.

– Det er med på å skape fotballhistorie og å få Finnsnes på kartet. Det skal vi være stolte av og ikke snakke om hvor A-laget skal trene.

Heggelund poengterer at det ikke er noe nytt med en treningsgruppe i Tromsø.

Tromsø-gruppe

– I min tid på 90-tallet hadde vi Tromsø-gruppe. De beste lokale spillerne gikk på skole i Tromsø og kom tilbake fredag og spilte kamp lørdag. Det er overhodet ikke noe nytt. Om vi skal etablere et A-lag på Finnsnes hvor det bare er folk som bor på Finnsnes, da kan vi glemme all satsing. Da blir vi et medioker lag. De beste spillerne må igjen uansett flytte og da er vi like langt igjen.

Heggelund synes det er synd for spillerne på A-laget at denne debatten tas i media.

– Jeg har lært å kjenne spillerne til Finnsnes som er rett og slett uhorvelig gode ambassadører av klubben og stolte av den grønne drakten. Å få slengt den i trynet fra en ansatt i klubben, det henger ikke på greip. Det sies at lufta vil gå ut av ballongen, men det lufta går ut av er spillerne som kanskje ikke føler seg ønsket her.

– Det stinker

Heggelund reagerer også sterkt på stikket fra Bakli.

– Han kamuflerer det lille han har av skryt til A-laget med å stille spørsmål om vi kan kalle Finnsnes et Midt-Tromslag. Det stinker av denne saken.

Fotballeksperten mener FIL sitt A-lag fortsatt må ha tilholdssted i Tromsø.

– Jeg vet hva jeg ønsker fra Finnsnes, det er et fotballag som kjemper på et allnorsk nivå. Det FIL-laget har gjort de siste årene er å sette Finnsnes på kartet. Skal vi fortsatt ha det, så må laget ha tilholdssted i Tromsø, hvor det også finnes høyere utdanningsmuligheter.