Politiet vil torsdag fremstille en av de tre pågrepne for to ukers varetektsfengsling etter aksjonen mot fiskerinæringen tirsdag. Det opplyser politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt i en SMS til VG.

Den siktede, som arbeider på Karlsøybruket, stiller seg ufortsående til siktelsen. Han sier han ikke er skyldig i det han siktes for. Det sier mannens forsvarer Thomas Hansen til iTromsø.

– Han tar det tungt. Det kom som et sjokk for ham. Det var svært overraskende, fortsetter Hansen.

Den andre pågrepne sitter fremdeles i arresten, mens den tredje er blitt løslatt, opplyser Jørgensen. Han har ikke anledning til ytterligere kommentarer før senere torsdag.

AKSJONERTE: Politet siktet fire selskaper og tre personer etter en aksjon tirsdag. Nå vil de varetektsfengsle en av dem. Foto: Louise Andersen

To personer i Tromsø og en person i Møre og Romsdal er blitt pågrepet i den omfattende aksjonen tirsdag morgen. Fire bedrifter er også siktet. Det er uklart hva siktelsene går ut på. Med bistand fra Kystvakten ransaket Skatteetaten, Fiskeridirektoratet og Økokrim flere skip, fiskemottak og kontorlokaler, blant annet på Vannøya i Troms.

– Det er mistanke om at det er ført uriktige mengder med råstoff i land over tid, og som til sammen utgjør større summer, sa Jørgensen tidligere denne uken.

VARETEKT: Politiet vil torsdag fremstille en av de tre pågrepne for to ukers varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt. Foto: Ronald Johansen

OPPDATERT: Torsdag formiddag vil melder Troms politidstrikt at én av de pågrepne er løslatt. Én vil bli begjært varetektsfengslet i to uker, på grunn av bevisforspillelsesfare. Troms politidistrikt vil ta stilling til varetektsfengsling for den tredje pågrepne i løpet av torsdag.

Tirsdag ble det gjort beslag av dokumenter og elektroniske medier både fra fiskebruket og lokalene til selskapet i Møre og Romsdal.

– Vi vil nå gjennomføre avhør og går gjennom beslagene fra de ulike lokasjonene. På grunn av mengden av beslag og dokumentasjon, kommer etterforskningen til å ta tid, uttaler politiadvokat Ronny Jørgensen i pressemeldingen.