– Det har vært veldig bra hittil. Fortsetter det sånn så slår vi den gamle rekorden fra 2009, sier «trollfar» Leif Rubach som etter en dårlig fjorårssesong er i rute igjen.

– Det er jo artig, og vi merker spesielt at det er trollshowene våre som trekker folk. En halv times tid før showene starter så ruller bilene inn. Det har vært dager da vi har vært nødt til å kjøre showene to ganger fordi det ikke har vært plass til alle inne i magen til trollmor, som rommer rundt hundre publikummere, sier Rubach – som peker på flere faktorer som er med på å øke besøkstallene.

Ferga gull verdt

– Vi merker mye til fergetrafikken, uten ferga så hadde det vært helt andre tall, sier han, og legger til at de også nyter godt av at man har kommet skikkelig i gang i Hamn i Senja, hvor årets sesong så langt har vært eventyrlig.

– Så langt i sommer har vi hatt en formidabel økning og sprengt alle rekorder med tanke på omsetning og belegg, sier daglig leder Heidi Munkvold.

Flere vil kose med ulv

Selv om sol og varme ikke er helt ideelt for Polar Zoo så kan daglig leder Cato Haakseth melde om solid økning i omsetninga i forhold til i fjor.

– Det ideelle er overskya og oppholdsvær. Når sola skinner og det er varmt slik som nå så gjør folk gjerne andre ting enn å gå i dyreparken. Men så langt i år har vi hatt en økning på 17 prosent, og mye av årsaken ligger i at folk vil se sosialisert rev og ulv. I tillegg så har vi hatt en økning i utenlandske gjester som gjerne legger igjen litt mer penger enn norske gjester, sier Haakseth.

Økning har det også vært på Elvelund camping på Sjøvegan, hvor Tor Arne Cruickshank har hatt et belegg på en plass mellom åtti og nitti prosent.

(Folkebladet.no - les mer i Folkebladet mandag)

Menneskekjære: Allerede nå er ulvungene svært så menneskekjære og elsker å bli kost og kjælt med. Setter man seg ned er de straks på pletten for å få kos. Fra venstre : Emma Dahl og Ole-Christian Mikalsen. Polar Zoo Foto: Eirik Dahl