Det er uklart hvor stor andel som tilfaller Midtre Hålogaland politidistrikt, men det kan dreie seg om et sted mellom fire og fem millioner kroner.

Mer synlighet

Oddmund Nilsen, tillitsvalgt for Politiets Fellesforbund i distriktet, er fornøyd med at regjeringen foreslår å øke bevilgningen til politiet med i overkant av 500 millioner kroner. Trekker man ut lønns- og priskompensasjonen betyr dette at driftsbudsjettene til landets politidistrikter samlet sett styrkes med om lag 200 millioner kroner.

– Helt nødvendig skal vi makte å gjøre den politijobb samfunnet rundt oss ønsker og forventer. Det gjelder synlighet og ikke minst alt som dreier seg om forebyggende arbeid, understreker Nilsen. I dag mener han altfor mye tid går til kontorarbeid og saksbehandling.

Tilfreds mester

Konstituert politimester i Midtre Hålogaland politidistrikt, Merethe Hessen, uttrykker også glede over at bevilgningen til landets politidistrikter styrkes.

– Første halvår i år var vi nødt til å pålegge oss selv vakanser for å få budsjettet til å gå rundt. I dag har vi kun det jeg vil karakterisere som naturlige vakanser (permisjoner, sykmeldinger o.l.). Tilføres vi mer penger neste år vil det sette oss i stand til å yte en bedre polititjeneste, understreker Hessen.

Samlet antall stillinger i hele Midtre Hålogaland politidistrikt (Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms) er 260.

FORNØYD: Oddmund Nilsen, som er hovedtillitsvalgt for Politiets Fellesforbund i Midtre Hålogaland politidistrikt, er fornøyd med regjeringens satsing for å styrke justissektoren. Foto: Harstad Tidende