Flere beboere på Laukslett i Ramfjord måtte sperre opp øynene torsdag ettermiddag. Vegard Jørgensen var en av dem. Han opplyser til iTromsø at han var ute på plenen med hunden da han hørte uvanlige plaskelyder fra fjæra.

– Da jeg kom ned, så jeg jo at det var en flokk med sjøpattedyr som lekte i vannkanten. I fjor gikk det syv-åtte spekkhoggere inn i fjorden, så jeg trodde først at det var det, men etter hvert så jeg at det var mindre dyr. De var litt større enn nisa. Etter å tips fra naboen, tror jeg det var kvitnos, men det var vanskelig å se, forteller han.

Ifølge Jørgensen var det mellom seks og åtte delfiner i flokken. Tre av dem var større enn de andre.

– De lekte i et par timer der. Etter et par timer, gikk jeg ned i fjæra for å ta en nærmere titt og filma litt. Etter et par timer til tok jeg båten ut, det var jo vindstille og helt perfekt vær. Jeg leste at de liker å leke i bølgene fra båter, så jeg kjørte ut på fjorden, med god avstand til dem, og så at de jaget bølgene inn mot land. Så kjørte jeg litt til, et godt stykke framfor dem - rundt 100 meter unna, og slo av motoren. Da båten lå stille, kom de bort til den, forteller Jørgensen.

MANN OG HUND: Vegard Jørgensen og hunden Alina oppdaget delfinene, da de hørte plasking fra fjæra. Foto: Privat

– De lekte rundt båten og under den, og dunket til og med borti den. Etter hvert ble de nysgjerringe og kom opp og titta på oss. Det var en helt fantastisk opplevelse. Det er jo Ramfjorden, ikke Stillehavet, liksom. Det er jo sånt man kun ser på film, det var helt unikt, sier han.

Jørgensen filmet både fra fjæra og fra båten. Filmene kan du se i saken.

To-tre av naboene til Jørgensen kom også ut med båter.

– En kom til og med roende, men vi holdt god avstand til dyrene - man skal jo ikke plage eller skremme dem. De oppsøkte kun min båt når den lå stille et godt stykke unna der delfinene svømte. De gikk ikke nærmere de andre båtene, sier han.

Delfinene oppholdt seg i fjorden så å si hele dagen.

– De var inne ved land og lekte seg, så gikk de ut i fjorden, men kom tilbake, sier mannen.