I fjor fikk kommunestyrerepresentant Viktor Andberg i oppdrag å iverksette salget av det som omtales om Ornes-lageret i Lavangen. – Det var jo hyggelig å bli ansatt som daglig leder i Orneset Eiendomsselskap AS i en alder av 70 år for å rydde opp i hva kommunen eier gjennom selskapet før det legges ut for salg slik politikerne har bestemt, sier Andberg.

Det er tatt en takst som viser at hele eiendommen er på 1925 kvadratmeter og selve laget om lag 1800 kvadratmeter. Området står nå foran en større regulering som blant annet vil klargjøre eiendomsgrenser og sikre adkomstveier til ulike firma. Kommunen er eier av selskapet og har et styre på tre medlemmer der ordfører er generalforsamling som vil ta avgjørelse omkring et salg.

Overtar fem leietakere

Bygget var en del av Andberg snekkerifabrikk frem til 1998 da kommunen kjøpte det. I dag er det fem leietakere i bygget: Lavangen Byggeindustri AS, kommunen, Røkeneshamn Maskin AS, Telenor og Telia som begge har montert mobil-antenner på lageret.

– En kjøper vil dermed måtte forholde seg til dagens leietakere, sier Andberg.

Ti-gangen

Salget styres gjennom Eiendomsmegler 1 i Narvik, og bygget som er i stål står på festet tomt og vil gå til høyeste pris. Ventelig vil det komme på Finn i løpet av neste uke.

– Taksten som er tatt er høyst reell for en kjøper som vil kapitalisere inntekter på et kjøp, under forutsetning av at det brukes til utleie, sier megler Johnny Stormo i Eiendomsmegler 1.

Samtidig medgir han at lageret som i dag ikke er isolert eller har noen fasiliteter nok vil koste ti-gangen av takstprisen å bygge helt nytt. Større lagerbygg har vist seg å være populære kjøpsobjekter i Lavangen de seinere årene, der både Andberg snekkerfabrikk og den såkalte grisefjøsen ble kjøpt opp av lokale interessenter.