Nylig mistet en mann på 51 år livet i Tromsøysundtunnelen, da personbilen han kjørte gikk rett i fjellveggen. I mai i år mistet to personer livet da bussen de satt i kjørte av veien på E6 i Storfjord.

Den første ulykken i Troms i år skjedde allerede 1. januar da en mann i midten 20-årene ble påkjørt og drept i Gratangen. 13. januar mistet tre menn livet etter en trafikkulykke i Lavangsdalen. Få uker senere, 2. februar i år, mistet en 61 år gammel kvinne livet da personbilen hun satt i kolliderte med en lastebil ved Oteren i Storfjord.

Dermed er det kun Akershus som ligger foran Troms på den triste statistikken. Der har ni personer mistet livet i trafikken hittil i år. Sammen med Troms har også Rogaland og Hordaland åtte trafikkdrepte hver.

Totalt ble 15 personer drept på veiene i Nord-Norge første halvår i år. Sju av disse i Nordland og åtte i Troms, viser tall fra Statens vegvesen. Sammenlignet med første halvår i 2011 har tallet sunket fra 20 til 15, men ser man på statistikken for de fem siste årene er antall omkomne betraktelig høyere. I 2007 mistet fire personer livet i trafikken i Nord-Norge.

Tall fra Trygg Trafikk viser at det første halvår i år var 81 personer som mistet livet på veiene, mot 83 på samme tid i fjor.

OMKOM: En mann på 51 år mistet livet da personbilen han kjørte gikk rett i fjellveggen i Tromsøysundtunnelen tidligere i år. Foto: Sally Rosendahl