Filmcrewet hadde chartret en Airbus fra flyselskapet Sunclass Airlines. Sikre kilder sier til Harstad Tidende at filmcrewet bak «The Grand Tour» har leid i underkant av 20 person- og varebiler fra Hertz bilutleie på Evenes.

Det er tidligere bekreftet av Richard Hammond og seriens mangeårige produsent Andy Wilman at de tar turen til Norge om ikke lenge.

Ifølge kildene Harstad Tidende har vært i kontakt med er det Lofoten som er destinasjonen for filmcrewet.

De sier at de skal til Svolvær i første omgang. Etter det Harstad Tidende kjenner til skal de være i Lofoten i underkant av tre uker.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May landet imidlertid ikke på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes sammen med filmcrewet. De skal ha tatt helikopter fra Bodø til Lofoten. Clarkson, Hammond og May ledet det populære programmet «Top Gear» fra 2002 til 2015.

Verken stasjonsleder for Hertz bilutleie i Evenes og Harstad, Glenn Skogstad, eller prissjef Tor Aaland, ønsker å kommentere saken. Sistnevnte bekrefter imidlertid at de har leid ut «mange» biler lørdag. Han er usikker på hvor mange, men anslår et sted mellom 60 og 70 biler.