Rollmoen er inne i sin første periode som ordfører. Blir det som hun og partiet ønsker blir det ikke den siste.

– Det var ingen vanskelig avgjørelse for meg da jeg ble spurt. Jeg er veldig takknemlig og ydmyk i forhold til at de fortsatt ønsker å ha meg i posisjon, sier Rollmoen til Folkebladet.

Helheten er viktigst

– Om jeg skulle bli ordfører videre er det spennende og mye å ta tak i. Perioden vi har bak oss har vært spesiell i forhold til at vi i to år har hatt korona. Derfor føler jeg at vi ikke har kommet i gang med alle de tingene vi har ønsket å gjøre. Man får ofte spørsmålet om det er spesielle ting en brenner for. Men jeg brenner for Lavangen kommune og Lavangen-samfunnet som en helhet, at det skal være en god plass å bo, jobbe og leve for alle. Det er helheten som er viktigst for meg, sier hun.

– Om det skulle bli en høyrestyrt regjeringen etter neste stortingsvalg er det vel grunn til bekymring for småkommuner som Lavangen i forhold til sammenslåing?

– Ja, det er det. Desto viktigere er det da å ha et godt samarbeid på tvers av kommunegrensene i hele regionen. Jeg mener vi må styrke de samarbeidene vi har i dag. For meg er det i utgangspunktet viktig å opprettholde Lavangen som en egen kommune. Men det aller viktigste er at innbyggerne i kommunen får gode tjenester, sier Rollmoen.

– Veldig godt fornøyd med Rollmoen

– Vi har hatt to møter og fått to personer klare på toppen av lista. Det er sittende ordfører Hege Rollmoen er på toppen og Klaus Larsen er nummer to, forteller leder av nominasjonskomiteen, Viktor Andberg.

– Vi foreslår at begge disse blir kumulert. Videre foreslår vi at ingen andre på lista blir kumulert, men det avgjøres under møte i nominasjonskomitéen 14. november. Vi er veldig godt fornøyd med den jobben Rollmoen har gjort som ordfører. Hun står på hele tiden, jeg vil nærmest kalle en turbo. Hun har en far som har vært ordfører i 16 år, og jeg merker at hun har gode gener i forhold til måten å jobbe på. Og hun har et godt nettverk. Dette bidrar til at vi i Lavangen er optimister. Og vi håper på en god tilslutning i valget, sier Andberg.