– Situasjonen er under kontroll. IT-avdelingen har funnet feilen og sitter i krisemøte for å håndtere den, sier eierdirektør, Hilde Rolandsen i Helse Nord til iTromsø klokken 10.15.

Noen minutter tidligere twitret UNN at feilen var rettet og rød beredskap avsluttet. Rolandsen avkreftet til iTromsø at beredskapen er avsluttet, men sier at situasjonen er under kontroll.

Klokken 11.15 sender Helse Nord ut en pressemelding. Der skriver de at IKT-avdelinga jobber med å gå gjennom alle systemer for å verifisere at alt er på stell, men at alle datasystemene nå er oppe og går igjen.

«Det er ingen indikasjon på at det er en ekstern tredjepart involvert i dette. Hendelsen vil bli nøye evaluert», skriver Helse Nord i pressemeldinga.

UNDER KONTROLL: Eierdirektør ved Helse Nord, Hilde Rolandsen sa til iTromsø klokken 10.15 at situasjonen med datasystemene er under kontroll. Foto: Helse Nord

«Det ble innført rød kriseberedskap ved UNN HF i formiddag på grunn av svikt i IKT-systemer i store deler av helseregionen. Feilen er nå rettet, og rød beredskap avsluttet. Mediehenvendelser rettes til Helse Nord IKT», twitret UNN.

Klokken 10.44 bekrefter pressevakta på UNN, Jørn Ressvoll til iTromsø at feilen er rettet og at datasystemene oppe og går.

Tidligere på formiddagen skrev Nordlys at alle datasystemene er nede.

Pressevakta på UNN, Jørn Resvoll fortalte til iTromsø klokken 9.45 at de satt i krisemøte og måtte komme tilbake med oppdatert informasjon.

Nordlys fikk opplyst av Helse Nord IKT at hele Helse Nord er rammet av omfattende nettverksproblemer.

– Vi i Helse Nord IKT jobber med å få oversikt. Vi holder på å kartlegge problemene og kommer tilbake med informasjon når vi har bedre oversikt, sier kommunikasjonsansvarlig ved Helse Nord IKT, Cathrine Giæver til iTromsø.

Saken oppdateres.