Bakgrunnen for gratisfesten på nettutgaven og eAvisa er et systembytte, som krever at pluss-tilgangen må låses opp i omtrent 72 timer. Så selv om du finner saker som er merket med «abonnent», vil de være åpen også for deg som ikke abonnerer.

Og både abonnent-artikler og eAvisa med arkiv helt tilbake til avisas første utgave vil være åpent tilgjengelig for alle. Du kan jo begynne med et søk etter deg selv eller noen du kjenner.

– Vi håper jo at noen skal synes at det er verdt å betale for et abonnement hos oss etter å ha fått testet oss gratis et par dager, sier sjefredaktør Steinulf Henriksen og nyhetsredaktør Maria Holm Simonsen.

Pålogging

Gratisfesten omfatter også Folkebladets søsteraviser iTromsø og Harstad Tidende.

– For å sikre at ikke noen kunder får problemer med pålogging, betaling eller andre tjenester knyttet til «Min side» åpner vi heller opp for alle mens systemet byttes og testing pågår, forteller Henriksen.

Arbeidet som skal gjøres er omfattende, derfor er det også satt opp godt med tid til systembyttet. «Ferske» saker vil publiseres som åpne fra tirsdag , og utover kvelden vil alle øvrige saker (inkludert arkiv) åpnes opp midlertidig.

Tidligst fredag morgen vil betalingsløsningen og innloggingen være tilbake.

– I denne perioden kan alle bruke våre produkter gratis. Daglig publiserer vi et sted mellom 25 og 40 artikler, der de fleste «plusses». Vi vil ha normal produksjon gjennom den åpne perioden, og kommer til å ha et helt normalt «trøkk». De som måtte teste oss ut får sånn sett et godt bilde på hva vi har å tilby betalende kunder, sier de to redaktørene.

Mersmak

En gang i løpet av fredag vil som nevnt gratistilgangen opphøre. Brukermarkedsansvarlig Heidi Moen Jakobsen hos Folkebladet håper også at prøvetilgangen gir mersmak.

– Antall brukere har gått opp siden vi introduserte plussproduktet på nett. Det har å gjøre med god journalistikk og gode opplevelser. Nå som vi åpner opp «butikken vår», håper vi så mange som mulig leser journalistikken, finner fram til gamle saker i arkivet og prøver ut tilbudet vårt. Vi håper dette blir godt mottatt, og at resultatet blir at enda flere tar oss i bruk, sier hun.

Og i den anledning minner hun om nyhetsappen til Folkebladet, hvor du får rask og god tilgang til alt innholdet vårt.

Pushvarsel

– Her kan du og abonnere på pushvarsler, slik at du får nyhetene først av alle. Appen er mulig for alle å hente ned via App Store eller Google Play, både for abonnenter og ikke-abonnenter, sier Moen Jakobsen.

Hun legger til at det er appen «Folkebladet.no» som brukes til full tilgang, mens appen «Folkebladet eAvis» er for raskest mulig tilgang til eAvis-produktet, men også her får du tilgang til nettutgaven.

Som abonnent skal du ikke merke noe som helst til overgangen.