Statens Vegvesen melder at fylkesvei 7862 i Kaperdalen på Senja er stengt på grunn av uvær. Beregnet sluttid er klokken 12:00, men Statens Vegvesen skriver at sluttiden er usikker og at den kan endres.

Har du bilder eller video? Send inn her

Klokken 07:00 melder Staten Vegvesen at fylkesvei 86 i Svanelvdalen også er stengt på grunn av uværet.

På Twitter skriver Vegtrafikksentralen at det er svært vanskelige kjøreforhold på Senja på grunn av stort snøfall i natt. Alle mannskaper er ute på veiene.

Men det er ikke bare på øya Senja at været byr på trafikale utfordringer.

– Det er store trafikale utfordringer i Finnfjordbotn, på grunn av det dårlige været, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Det har på morgenen gått ut flere meldinger om skoler som holder stengt. Blant annet skolene på Silsand har sendt ut melding til foreldre om at elevene må holdes hjemme på grunn av snømengdene fredag.

Også Finnsnes barneskole må holde stengt i dag på grunn av været.

– På grunn av store snømengder og vanskelige kjøreforhold holder Finnsnes Barneskole stengt i dag. De elevene som allerede er kommet på skoler blir hentet, skriver barneskolen på sin Facebook-side.

Senja Videregående skole blir å ha hjemmeskole i dag på grunn av uværet, forteller rektor Stein-Erik Svendsen.

– Vi kjører hjemmeskole. Bussene har stoppet for det er uforsvarlig å kjøre sånn som været er nå. Veien opp til skolen er heller ikke brøytet, så det er tryggest og enklest å kjøre hjemmeskole i dag, forteller Svendsen.

Også barnehager må holde stengt på grunn av uværet. Skogen barnehage har sendt melding ut til foreldre og foresatte at på grunn av uværet og store snømengder må de holde barnehagen stengt. De skriver at barnehageområdet, parkeringen og veien opp til barnehagen ikke er brøytet og kan derfor ikke holde åpent. Også Heimly barnehage varslet at de må holde stengt i dag.

Walther Johnsgård i Tide sier til Folkebladet at alle busser står fredag.

– Noen av bussene har kjørt seg fast og det er uforsvarlig å holde drifta i gang, sier han.