Onsdag kom nyheten om at Lerøy Seafood Group permitterer 339 ansatte fra nyttår. Nær halvparten av disse jobber i hjørnesteinsbedriften på Skjervøy i Nord-Troms.

Stortingsrepresentant for Høyre i Troms, Erlend Svardal Bøe, mener situasjonen er dramatisk både for Skjervøy-samfunnet, men også distriktene i Nord-Norge.

– Lerøy sitt permitteringsvarsel rammer Skjervøy-samfunnet hardt. Dette viser nok en gang at vi har fått en distriktsfiendtlig regjering med Senterpartiet i spissen. Regjeringens kraftige skatteøkninger får store konsekvenser for investeringsviljen og arbeidsplasser langs hele kysten. Dessverre tror jeg vi kommer til å se mer av dette fremover, fordi det er distriktene som vil oppleve de største konsekvensene av de kraftige skatteøkningene, siden sjømat er en typisk distriktsnæring.

Bøe mener at Arbeiderpartiet og Senterpartiet sine lokale representanter i Nord-Norge snart komme på banen og stille seg på lag med distriktene og jobbskapere i Nord-Norge som rammes av dette.

– Så langt har jeg hørt veldig lite. Det virker nesten som at de aksepterer hvordan dette rammer distriktene i nord. Det hjelper lite å utvide velferdsordningene i statsbudsjettet om det ikke er noen som skaper skatteinntektene til statsbudsjettet, mener Høyre-politikeren.

– Det vitner om en regjering som kjøper seg fri fra å gjøre prioriteringer i statsbudsjettet ved å velte regningen over på bedriftene. Høyre mener vi må skape mer, og ikke skatte mer. Vår viktigste oppgave fremover må være å bremse statens pengebruk og mobilisere mer arbeidskraft. Vi må sørge for at flere av de 250.000 som står utenfor arbeid og utdanning kommer inn. Vi må gjøre det enklere for bedriftene å få tak i arbeidskraft. Og vi må redusere veksten i offentlig sektor, poengterer Bøe.