SETERMOEN: Det var i 15-tiden torsdag at tre personer kom innom elektrovarebutikken til Christer Møller i Bardu, skriver Fremover.

Avledningsmanøver

Den ene av tyvene skal ha spurt om en lader til en mobiltelefon som en avledningsmanøver, mens de to andre tømte skapet for tre mobiltelefoner av typen iPhone 7 og tre iPhone SE.

- Vi klarte heldigvis å oppdage det så tidlig at vi fikk sett bakenden på bilen deres i det den kjørte ut av parkeringsplassen, forteller Møller til avisa.

Ifølge butikksjefen fikk tyvene med seg verdier for rundt 50.000 kroner.

Etterlysning

Møller går ut ifra at tyveriet var godt planlagt og at kjeltringene hadde vært i butikken tidligere.

- De har nok vært her før og sett. Jeg er ikke i tvil om at disse var fullt klar over hva de drev på med. Det gikk så utrolig fort, sier han.

Forholdet er anmeldt og butikksjeften har også lagt ut en etterlysning på Facebook. Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, sier til Fremover at det er gode muligheter for å få tatt kjeltringene om de fremdeles oppholder seg i området.

Politiet har gode videobilder av saken og ønsker nå tips fra publikum om de ser bilen som ble brukt under tyveriet.

- Trolig er det snakk om en Opel Combo med registreringsnummer FLE579. Dersom noen personer ser denne bilen ber vi de ringe politiet (telefon 02800), slik at vi kan få sjekket bilen, sier Meyer.