FINNSNES: Folk og fe fra hele regionen kom for å vise sin støtte til arrangementet. DJ Vegard Olsen og trommis Jonas Åsnes spilte av egenkomponerte låter skrevet kun for VG-lista på en scene utrusta med banneren #VGlistatilfinnsnes. I tillegg skapte arrangementet store køer i sentrum.

Beate Seljenes i VG-lista-komiteen tok med seg resten av gjengen til torget. Sammen promoterte de konserten med godt humør, stor entusiasme og flere hjemmelaga bannere.

– Shake for VG-lista

Like før konserten starta kunne Seljenes fortelle at målet intet mindre var at hele torget skulle shakes på en måte det aldri tidligere har blitt gjort på.

- I går hadde vi i tillegg en sms-kampanje som førte til flere 100 likes på vår facebookside. Vi skal klare å få VG-lista hit, forteller hun.

Det er etter seansen ingen tvil om at Seljenes fikk drømmen sin oppfylt. Om lag 1.000 oppmøtte i tillegg til politi, brannvesen og to store gravemaskiner inntok torget og trøkka til.

Seljenes forteller at folk velger konserten og et det gode samholdet kommunen klarer å skape til fordel for andre lørdagsplaner.

- Dette var knallbra. Jeg begynte nesten å gråte. Stemninga når vi kom i gang med harlem-shaken var helt rå. Nesten uvirkelig, understreker Seljenes.

– Helt fantastisk

Det var ingen tvil i at oppmøtet på torget lørdag formiddag var god, engasjerende og inspirerende.

- Jeg tror at innbyggerne virkelig vil ha VG-lista til denne byen. Det engasjementet som har vært de siste ukene og det som kommer er nesten uvirkelig. Folk prioriterer faktisk å komme hit for å være sammen. Det er helt fantastisk, forteller hun.

Komiteen hadde laget flere bannere og plakater til arrangementet.

- Det har vært veldig mange kreative sjeler med i dette laget. Jeg er så stolt og overveldet, forteller hun.

Liv og røre er stikkord som beskriver lørdag formiddag godt.  Mennesker stod også parat i rundkjøringa i sentrum for å skape tute-hysteri blant bilistene under betegnelsen «tut for Vg-lista til Finnsnes»

(Folkebladet.no)

Foto: Christian A. Unosen