Carina Olset"/>

Truls passer på kjendisene

Tromsø-mannen Truls Svendsen (32) er mannen du må få tak i hvis du ønsker tid med TV2-stjernene Thomas Numme og Harald Rønneberg.

  Foto: Andreas Ingebrigtsen

  Foto: Andreas Ingebrigtsen

nyheter

Svendsen er nemlig mannen som koordinerer de unge, fremadstormende underholdningsartistenes program om dagen. De to mest profilerte er uten tvil Thomas Numme og Harald Rønneberg, som også er eiere i selskapet Plan B Management.

Og artistlista til Svendsen er ikke lite imponerende. Disse er bare noen av dem Svendsen har full kontroll på om dagen:

** Janne Formoe, dattera til Kaptein Sabeltann, og sammen med tidligere Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen.

** Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav.

** Årets programledere i Idol, Solveig Kloppen og Kåre Magnus Bergh.

** Annette Walther og Marie Theisen, to av kanal 24s mest profilerte programledere.

** Yngvar Numme, Dizzie Tunes-medlem og pappaen til Thomas.

Studerte med Rønneberg

32-årige Truls Svendsen, som flyttet fra Tromsø til Oslo i 1993, skal koordinere alle arrangement og henvendelser som omhandler artistene. Det dreier seg om alle mulige oppdrag, som konfansierjobber, foredrag, oppvisning eller besøk på ungdomsskoler, deltakelse på russefeiringer eller henvendelser fra pressen.

- I tillegg til meg, Thomas og Harald, er vi to mann til som holder på med Plan B management. Det hele startet da jeg studerte på BI sammen med Harald Rønneberg, forteller Truls Svendsen.

I studietiden spilte de to sammen i skolerevyen og hadde et eventbyrå sammen. Da Harald og Thomas ble hyret som Idol-programledere for to år siden, bestemte de seg for at de skulle videreføre eventbyrået. Dermed ble Truls Svendsen manager.

TV-stjerne

Men det er ikke som manager Truls Svendsen er kjent for den alminnelige tromsøborger. I flere utgaver av Numme og Rønnebergs suksessprogram Senkveld har Svendsen dukket opp som assistent.

Sist fredag kunne vi se ham i et stunt med skjult kamera, hvor han så mange ganger som mulig skulle si "jeg er bestekompis med Harald og Thomas".

- De to fant ut at de hadde dummet seg nok ut, og derfor fant vi ut at jeg kunne gjøre noen stunt, ler Svendsen, med en solid dose sjølironi.

- I studietiden opptrådte jeg sammen med Harald for næringslivet. Vi har hele tiden snakket om å gjøre noe lignende sammen, og det har vi sjansen til å gjøre nå, sier Svendsen.

Liker å dumme seg ut

Forhåpentligvis får vi se mer til tromsømannens sjølironi utover vinteren og våren. Han skal ha en mer eller mindre fast rolle i programmet, hvor han skal opptre som assistent.

- Harald og Thomas synes det er ufattelig morsomt å gjøre flaue ting, og jeg legger ikke skjul på at jeg synes det er spennende og veldig morsomt å være med på dette. Alternativ humor er favoritten min. Når Harald gjør ting han ikke kan, koser jeg meg, sier Svendsen.

- De to er utrolig dyktige programledere, og jeg tror nok at humoren min har gjort sitt til at jeg passer inn i Senkveld.

Og kanskje få se det nordnorske lynnet til Svendsen på TV også.

- Når jeg banner og kommer med spontane kraftsalver, synes Thomas det er ustyrtelig morsomt. For meg er det jo naturlig å banne, slutter Truls Svendsen leende.

carina.olset@bladet-tromso.no