FINNSNES: I så fall blir også en lang epoke med bussoppstillingsplass midt i Finnsnes sentrum over.

– Flyttinga kommer som en følge av at grupperinga som er interessert i å kjøpe Tirb-eiendommen har planer som ikke er forenlig med en bussoppstillingsplass, opplyser administrerende direktør i Cominor AS, Hege Pedersen.

Den nye bussoppstillingsplassen er tenkt etablert på kommunal eiendom i Olderhamna, nedfor bygget hvor blant annet Posten holder til.

– Vi har vært i dialog med kommunen, og er kommet så langt at vi virkelig tror at vi skal få til en fremtidig busstasjonering i Olderhamna for bussene som i dag er på Tirb-eiendommen, sier Pedersen, som likevel påpeker at det ennå er en del formelle prosesser som må avklares.

Ny vei

– Er det mye av arealet som må opparbeides i Olderhamna før det kan tas i bruk?

– Det må planeres ut, etableres et veinett og asfalteres opp i området gitt at det gis tillatelse til dette. I tillegg må det settes opp et modulbygg hvor sjåførene kan oppholde seg, sier Pedersen.

Hun forklarer at det må etableres en ny vei fra Olderhamna mot Rema 1000 dersom bussoppstillingsplassen skal kunne etableres i Olderhamna.

Utgangen av året

– Når er det endelig avklart om det blir ny bussoppstillingsplass?

– Målet er at bussene skal være stasjonert i Olderhamna innen utgangen av 2014, sier Pedersen.

Selv om bussene sannsynligvis flyttes, så skal Cominors administrasjon fortsatt være lokalisert i de samme lokalene i Tirb-bygget.

(Folkebladet.no)