Konkurrerer om NM-billetter

Ungdomsbedriften Marius-jentene fra Finnsnes er med og konkurrerer om gjeve NM-billetter.

Marius-jentene fra Finnsnes er med og konkurrerer om gjeve NM-billetter til uka. 

nyheter

FINNSNES: Tirsdag 11. mars skal ungdomsbedriftene i Troms møtes på årets fylkesmesse i Tromsø.

Folkebladet-TV: Strikket seg til Latvia

Siste hånd på verket

I disse dager legger elevene siste hånd på verket før de skal vise fram ungdomsbedriftene sine for dommere og publikum. Det kommer til å syde av liv når 52 ungdomsbedrifter og 300 elever inntar Jekta Storsenter i Tromsø, melder Ungt Entreprenørskap Troms i ei pressemelding torsdag.

– Vi kan knapt vente! For oss er Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter høydepunktet i året. Det ligger mye hardt arbeid bak, og elevene har definitivt beveget seg utenfor både komfortsonen og klasserommet. Nå skal vi få se hva elevene har klart å skape i årets ungdomsbedrifter, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms. 

Velges ut

Juryer bestående av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv skal velge fem ungdomsbedrifter som skal reise til NM for ungdomsbedrifter i slutten av april. På Norges Varemesse på Lillestrøm skal elevene konkurrere mot de beste fra hele landet.

– Det spirer i Troms og det jobbes knallbra med Ungdomsbedrift i fylket vårt. Vi har ennå ikke vunnet NM, men jeg har stor tro på at en av våre bedrifter kan gå helt til topps i år. Det ville vært fantastisk, sier Johansen.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2014 skal representere Norge i europamesterskapet i Tallin i Estonia.

I 2013 var det 489 elever i videregående skoler i Troms som drev Ungdomsbedrift. Det utgjør 22,7 prosent av et årskull. Over 2.400 personer fra arbeids- og næringsliv bidro på ulike måter til læring for elevene i fylket.

(Folkebladet.no)