Poserte i pels — fikk drapstrusler

TENNVOLL: Sandra Borch fra Lavangen poserte i ulvepels. Det har hun fått mye kritikk og drapstrusler for.

Sandra Borch har mottat kritikk og drapstrusler etter at hun poserte i ulvepels. Til høyre en Twittermelding, som tirsdag ble fjernet.  Foto: Privat/Skjermdump Twitter

nyheter

Den profilte toppolitikeren i Senterpartet har måttet tåle mye kritikk for sitt standpunkt i debatten om felling av ulv i Norge. Det skjedde etter at hun skrev et blogginnlegg med tittelen «I Norge passer ulven best som utstoppet».

– Var kaldt

I helga la hun ut et bilde på Facebook der hun selv hadde kledd seg i ulvepels.

– Jeg gjorde det fordi det var kaldt, sa hun til Folkebladet.no mandag.

– Jeg er ikke flau over å støtte pelsdyrnæringa. Tenker heller på de mange tusen med Canada Goose-jakker. De gjessene har det virkelig jævlig, sa hun.

Da bildet ble lagt ut på Facebook, ble det ledsaget av teksten "Kveldens outfit".

Responsen lot ikke vente på seg, og hun forteller ifølge avisa Fremover at hun har hatt det hektisk med å besvare alle henvendelser på telefon, meldinger og Facebook.

Les også: Sandra valgte ulv som kveldens outfit

Skjult nummer

- Det har vært både positiv og negativ respons, sier Borch.

Hun legger til at hun er glad hun har skjult telefonnummer.

Hun har også mottatt flere drapstrusler etter at bildet ble lagt ut. Ikke bare fra privatpersoner, men også fra ungdomspolitikere fra andre partier.

- Å få drapstrusler har egentlig blitt en del av hverdagen. Men jeg har lært med å være hardhudet, og tar meg ikke nær av det, sier Borch til avisa.

I en Twitter-melding, som nå er fjernet, skriver blant annet en kvinne følgende:

«@SandraNBorch Skam deg. Skulle likt å se deg bli skutt og flådd. Hadde betalt store summer for akkurat det nå kjenner jeg :)»

(Folkebladet.no)