Lenvik-rådmannen i ekspertutvalg

FINNSNES: Lenvikrådmann Margrethe Hagerupsen er den ene av to rådmenn som har fått plass i kommunalminister Jan Tore Sanners ekspertutvalg.

Lenvikrådmann Margrethe Hagerupsen (til venstre) har fått plass i Sanners ekspertutvalg. Her i kommuestyret med ordfører Geir Inge Sivertsen og varaordfører Gunleif Alfredsen.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Av landets 428 rådmann, får kun to plass i det hurtigarbeidende ekspertutvalget som skal utrede kriterier for god oppgaveløsning i kommunene. Den ene av de to rådmennene er Margrethe Hagerupsen fra Lenvik kommune.

– Jeg synes det er kjempespennende å få lov til å ta del i dette, men det blir nok helt sikkert også en krevende jobb med korte frister, sier Hagerupsen til Folkebladet.

Ministeren

Ekspertutvalget er nedsatt av kommunalminister Jan Tore Sanner i forbindelse med regjeringens varslede kommunereform. Utvalgets mandat er å gjennomgå og foreslå prinsipper og kriterier for ny kommuneinndeling. Kriteriene kan handle om alt fra økonomisk robusthet til størrelse på fagmiljø.

– Vi skal ikke tegne kartet, men vi skal si noe om størrelse, sier Hagerupsen.

Smigret over å bli spurt

Hagerupsen opplyser at hun slettes ikke hadde meldt seg på noen måte til oppdraget. Derfor ble hun ganske overrasket da forespørselen kom fra kommunaldepartementet like før jul i fjor.

– Men jeg synes jo det er fantastisk, og jeg er smigret over å bli spurt om å være med, sier Hagerupsen som ikke legger skjul på at hun ser frem til å komme i gang med arbeidet.

Og det trenger rådmannen heller ikke vente lenge på. Mandag i neste uke møter Hagerupsen kommunalministeren i Tromsø i forbindelse med fylkesmannens januarmøte. Dagen derpå har ekspertutvalget sitt første gruppemøte, og allerede i mars skal første delrapport være på plass.

(Folkebladet.no)